15 perc a Mafia: Definitive Editionnel

  • Írta: szlav
  • 2020. július 22.
  • Videó
Egy teljes generáció nőtt fel a Mafia eredeti megjelenése óta, ez pedig meg is látszik a játékon. Szerencsére a Hangar 13 csapata az alapokról építette újjá a nyílt világú gengszterkalandot, ezt pedig ma végre alaposabban is megcsodálhatjuk.

A Mafia: Definitive Edition jóval több egy egyszerű ráncfelvarrásnál. A Hangar 13 gyakorlatilag egy teljesen önálló játékot épített fel a 2002-es klasszikus alapjaira - a történet, a szereplők, a világ és a küldetések többé-kevésbé maradtak a régiek, de a részletekbe menő frissítések után mindezek ma is remekül megállják a helyüket.

Tommy Angelo szerepében újra átélhetjük a régről ismert kalandokat, de ahogy azt a videóban is láthatjuk, a játékmenet és a harcrendszer sokkal folyékonyabb és izgalmasabb lett. Nem véletlen ez: a közelharci és lövöldözős rendszert is teljesen átszabta a stúdió, de nem kímélték a játék világát sem, Lost Haven városában nem fogunk eltévedni, ha emlékszünk a régi helyszínekre, de a környezetünk jóval részletesebb és életszerűbb lett. Még néhány új fegyverrel és járművel is találkozhatunk, köztük motorbiciklikkel. Nézzünk hát bele, hogy hogyan is fest mindez menet közben: a bemutató a Trip to the Country című akciódús küldetést mutatja be.

A Mafia: Definitive Edition szeptember 25-én érkezik PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re.

43.
crytek
#38: "Ami általában annyit tesz, hogy nem a végleges, hanem még dolgoznak rajta. Majd összegzik az észrevételeket aztán javítják. Volt ilyen ezeregy más játéknál is. A ennél a Mafiánál el is szokták olvasni a kommenteket, tapasztalat."

1-2 hónap alatt mit javítanak szerinted bármin?

Mafia 3 a mai napig egy bughlamaz az új kiadással meg kapott fasza új bugokat. Hány éves is a Mafia 3? Nem olvasnak ezek maximum blikket...
Egy kb hiba és bugmentes Mafia 2-öt is sikerült elcseszniük és ráadásul még szarabbul is fut sokkal.

Kokány bandáknak lett kiadva sajnos ez a nagy baj... 2k helyében én már a Mafia 3 kiadása után elköszöntem volna a Hangartól és ha nincs olyan csapatom eladtam volna a jogokat inkább...

Ez kb mint a Crysis esete. Bemutatták a videót azt hitték hogy még 2007-van azt mikor mindenki csak fikázta őket hogy ez mi ,időutazás? akkor gyorsan visszakoztak még "fejlesztenek" rajta. Ki akarták adni...mit akarnak már vele? Halkan mondom semmit nem csinálnak...direkt előbb switchre kiadták onnan jön majd kis zseton azt kicsorgatják minden másra is. A nulláról nem fogják elkezdeni. Max összevágnak egy fake videot azt jó lesz az nekünk..
39.
xanatos0911
#38: Cégként mindig a legjobb színben akarod feltüntetni a termékedet, ez egy tény. Hidd el nekem, nem adnának ki egy részletet a játékból, ha arra a részletre nem lennének büszkék. A “Work in progress“ halandzsa egy mentsvár, semmi több, mint előzetes kifogás. Hinnék a feliratnak, ha nem két kerek hónappal a megjelenés előtt lennénk, hanem mondjuk 8-10 minimum. Nem utolsó sorban pedig, ahogy azt már lentebb is említették, sajnos a Hangar 13 “priuszos” előéletéből ítélve sokat nem lehet remélni. Én bízom benne, hogy élvezhető lesz, de nem várok tőle ennél semmivel sem többet, ergo azt sem, hogy felülmúlja majd az eredetit (a grafikát kiveve)
38.
GAMEROD
Azért érdemes elolvasni ami ez első 5 másodpercben ki van írva, hogy work in progress gameplay. Ami általában annyit tesz, hogy nem a végleges, hanem még dolgoznak rajta. Majd összegzik az észrevételeket aztán javítják. Volt ilyen ezeregy más játéknál is. A ennél a Mafiánál el is szokták olvasni a kommenteket, tapasztalat.
37.
xanatos0911
Ha húszszor nem vittem végig a Mafia-t, akkor egyszer sem. Imádom. Én rettentően optimista akarok lenni, de ez a video engem sajnos lelombozott. Modellek, arcok, arcmimika, lipsync borzasztó. 2020-ban ott tartunk, hogy random tatognak a karakterek... akkor mire volt jó a motion capture és az ujraszinkron? Valaki nézze meg újra ezt legyen szíves és mondja azt nekem, hogy Tommy és Paulie is helyenként random mosolygós arcot vág bármiféle ok nélkül... számomra elég komolytalannak tűnt így.

A többit majd csak játék közben fogom tudni megítélni, de már az is feltűnt, hogy a lövölde közben az akciót valamiféle “generic drámai zene” kíséri. Miért kellett hozzányúlni ahhoz is? Az eredeti ebből a szempontból vagy zseniális zenei aláfestést hozott akció közben, vagy full csöndben mentünk a hangeffekteket hallgatva mindössze és semmi más. A kevesebb néha több, szerintem.

Én nagyon szeretem a Mafia-t, de ez a Hangar 13 a bögyömben van rendesen.
36.
BockÚr
#34: Talán azért mert a Resi 2 nem adott okot rá?
35.
Kawada
#34: Ez egy igazi klasszikus. Mármint az első rész. Szerintem aránylag normális reakció, hogy sokan nagyon kritikusan szemlélik, főleg sokan érzékenyek lettünk azután, amilyen lett a 3, majd mostanság a 2 és a 3 definitív elbaszott része. Egy 15 perces videót kaptunk, amiben elég bőségesen akad látványos gond. Ettől még a látvány maga rendben van. A legtöbben vélt vagy valós technikai és mechanikai problémákat emelgetnek ki. Amit szerintem jól tesznek, mert a 2 és a 3 szétcincálása után jelentették be, hogy "hátőőő, még dolgoztunk az 1-en".
34.
Chrysh
Én is csatlakozom azokhoz, akik nem értik a sok panaszkodást. Szerintem ez eddig néz ki annyira jól, hogy azt mondjam inkább ezt vinném végig, minthogy az eredetit kelljen mégegyszer kijátszani, mert az a játékmenet akkor is már marha fapados volt és tele volt idegesítő dolgokkal.

Istenem, kicsit szem- és felhasználóbarátabb lett a látvánnyal és a fedezékrendszerrel. A Resi 2-nél bezzeg senkinek sem habzott a szája.
33.
Kawada
#32: Elég sok észrevehető zakotás van már ebben a videóban is, ami elég nagy baj szerintem, tekintve, hogy elvileg ez az, amit elénk raknak, hogy "szakadjon le a pofánk". Továbbra is teljes közönnyel fogom kezelni ezt a cuccot és reménykedek, hogy ha más nem, legalább a megjelenés után helyrepofozzák, mert ebből a videóból sajnos nekem az jön le, hogy nem lesz technikailag a Mafia 3 felett.
32.
Stranger
Sztem jó lett a képi világ, van egy egyedi hangulata. Nem játszottam a 3-al így nem látom benne azt sem.
Néha viszont szaggat ami rossz jel és az első screenshotok bullshotok voltak megint. Pl. az autó tükröződésénél néztük hogy ez most RT-s lesz? Most már látni, hogy nincs is meg egyáltalán az a tükröződés.
31.
Kawada
#30: ???

Bocs, elfelejtettem, hogy csak te anyázhatsz és kívánhatsz utcára fejlesztőket úgy, hogy legjobb esetben egyszerűen nem veszed meg a játékaikat, legrosszabb esetben pedig még nyerészkedsz is termékeiken. Én kérek elnézést, hogy meg mertem kérdezni egy dolgot, amit beszédesen úgy is értettél ahogy kell.

Amúgy kurva vicces, a napokban keresgéltem Gears of War Ultimate lófasz tesztet, és vicces volt látni a kommentek között "No Steam No Buy"-ozol... xD
30.
crytek
#29: Senki se azt kapta, de ez már kicsit se zavarjon téged.. Mert be kőll szóni akinek csak tudsz..
29.
Kawada
#28: Nem azt kaptad a pénzedért, amit vártál?
28.
crytek
#27: Nem? Ez a trailer csak az elszúrásról szólt...ezeknek nem való a játék készítés kár, hogy a 2K a mafia 3 után nem kurta ki őket
27.
hedzsooo
#26: Ja, persze ezt most már így mind le is lehetett szűrni, 100%-ra belőle. Hagyjuk már, csak a nosztalgia beszél belőletek, öreg cimbik... ;) :-)))

Ki kell szépen várni, aztán remélhetőleg ezt végre tényleg nem tudja már elszúrni annyira a Hangar 13 csapata, aztán majd lefgeljebb a modderek feljavítják a PC verziót... ... Bár már kezdem érteni, miért a 13-as szám van a nevükben éppen...
26.
GAMEROD
Minimális javítható hibák amiket láttam benne, de egy az egyben hozza az eredeti hangulatát, és ez a lényeg.
25.
BorisMetod
A videó alapján - jó esetben - kapunk egy kevésbé bugos mafia 3-at. A grafika, a karaktermodellek, a szinkron, az animációk, az akció... rendben van... átlagos... ami normál esetben elfogadható, csak sajnos az egyik kedvenc játékomról van szó... :)
24.
BockÚr
#21: Jaj itt az okos "veterán" aki már játszotta mikor más megsem született huha
23.
Neotechtr
#21: Ja, amúgy pont ez az. Erről a videóról nekem is a régi Mafia jutott az eszembe, ami akkoriban nekem nagyon bejött. Még a GTA3 -nál is jobban. Amúgy full nehéz volt helyenként a játék és a mai napig emlegetik az autóversenyt sokan (és a mai napig nem tudják, hogy van benne egy titkos levágás - amit én sem tudtam és anélkül nyertem meg a 748-adik próbálkozásra). Olyan nehézségen a mai testemmel már nem tudnék játszani, de szerintem ezeket kikalapálták belőle.

Ez az új fedezékes harc egy megszokott dolog ma már és egyelőre nem látom benne, hogy pont ez cseszné szét a játékot. Az, hogy mások a fejek, oké, rendben. Nem cseréltek ki senkit sem Amerika Kapitányra és más jelképes dolgokra sem. Jó, hát oké, odafut a rendőr a fekvő Sam-hez és két méterről tolja bele a tárat, te meg így lelövöd a rendőrt és akkor ez ennyi. De nekem nem ezek jutottak eszembe legelsőre, hanem inkább így naivan néztem, hogy AZ a játék kap egy remake-et. Nyilván megvárom a megjelenést és teszteket, de legfőképp a játékosok véleményeit és ha úgy van, akkor nyomom is, mint egyszer.

Ha nagy kalap fos lesz az egész, akkor is egy ponton úgy is meg fogom nézni a játékot, csak nem egyhamar. És egy tanács. Ne rendeljetek elő semmit. Ha meg valamit mégis előrendeltek, akkor ezt ne.
22.
Neotechtr
#19: Felemlegettél engem is, pedig tényleg semmi ilyet nem mondtam itt. De szerintem egy-két napja talán még máshol sem. De ha gondolod írhatok egyet speciálisan rád értelmezve.
21.
logic5
Ennyi rinyát, mint amit itt látni, sehol nem lehet. Azért aki anno játszott az eredetivel, ki fogja tolni, mert megérdemlik! Ez ennyi. Mehet a fika a 15 éves huligánoktól, de ti még nem is éltetek, amikor ezt toltuk.
20.
hedzsooo
Jó, hát elővétel úgy sem lesz belőle, tökmindegy hágy videóval, előzetessel jönnek még róla. A puding próbája az evés, kivárom szépen amig néhány tesztalany megveszi első napra, aztán meglátjuk akkor mennyi lesz a sírás végül... :-)))
19.
ABorealis27
#15: A cikkhez: én rosszabbra számítottam. A grafika és a 30-as évek atmoszférája rendben van, a gépfegyver használata és környezeti rombolás szerintem baromi jó, mondjuk a harc úgy általában elég közepes. Az átvezetők hangulatosak. A sztori persze ütős.
A HUD zavaró Gorristernek, de talán a minimap kikapcsolható lesz (amúgy is kifejezetten kicsi) és láttunk már levehető quest markereket is, bár nem hiszem, hogy itt lesz, open world game sajátosság sajnos. Nem értem, hogy egy "Hint" opciót miért olyan nehéz beletenni ezekbe a játékokba, ha netán valakinek "sikerül" elakadni.

Egyébként mi a francnak kell behozni a PS4-et egy Mafia remake topikba? Mikor ír végre a háziorvos egy beutalót neked meg Neotechtrnek a pszichiátria "Playstation fóbia" kórtermébe? Nem jöhet túl korán.

A kommented pedig a hasonló alapokon nyugvó TLoU2 harcrendszer (cover alapú lövöldözés, Molotov/robbanóanyag dobás, persze ott van hand to hand combat és stealth opció is millió egyéb mellett, az AI minőségéről nem is beszélve) tekintetében több, mint szánalmas. Persze egyáltalán nem fair egy 7 évig és feneketlen hitelkártya felhasználásával készült játékot ehhez vagy bármi más hasonló témájú/felépítésű/harcrendszerű játékhoz hasonlítani, de te mégis ezt teszed "a minosegi ps4 jatekoknal" felhozásával. Öngól a köbön.
18.
medson
Jó lesz ez, de az új arcokkal és hangokkal még barátkoznom kell majd,Sam rendben van, Tommyt kicsit túl kőkemény gengszternek álmodták újra valamiért, Paulie val meg nem értem mi történt, tök más.
17.
Neotechtr
Szerintem nem volt olyan rossz ez a bejátszás, amennyire felborultak tőle egyesek. Persze, ha kritizálnom kéne, azért találnék benne valamit, bár nekem még ennyi videó után ez nem jött el.
16.
Anti4730
Szerintem meg atskinezett mafia 3
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...