Frissítve: Halo Infinite - ingyenes lehet a multiplayer

  • Írta: szlav
  • 2020. augusztus 1.
  • Pletyka
Link másolása
Érdekes pletyka látott napvilágot a minap: egy ír játékáruház hirdetése szerint free-to-play üzleti modellel érkezhet a Halo Infinite többjátékos porciója, ezzel követve a manapság népszerű trendeket.

Érdemes a következőket komoly fenntartásokkal kezelni, de ha hihetünk a Smyths Toys weboldalán látott hirdetésnek, akkor igen komoly meglepetéseket tartogathat még a Halo Infinite.

A játékáruház információi szerint (melyeket később eltávolítottak a weblapról) az új Halo-játék online többjátékos módja a franchise történetében először free-to-play monetizációs stratégiára válthat, ezzel minden eddiginél tágabbra nyitva a kapukat a nagyközönség előtt. A lent látható reklámanyag megemlítette azt is, hogy a játék 120 fps-es képfrissítési sebességet is támogat majd - egy újabb részlet, amelyet a Microsoft eddig nem erősített meg.

Ahogy említettük, ezek a hírek koránt sincsenek kőbe vésve, de mégsem tűnnek elképzelhetetlennek. Annyit leszögezhetünk, hogy a Halo Infinite Xbox Series X-en 60 fps-es sebességet céloz meg 4K felbontás mellett, így nem kizárt, hogy létezhet egy performance mód, amely alacsonyabb felbontás mellett adhat még egy kis kakaót a sebességnek.

Ami pedig a többjátékos módot illeti, az utóbbi évek tapasztalatai azt bizonyítják, hogy a battle pass-rendszerrel vagy egyéb mikrotranzakciós opciókkal kiegészített free-to-play modell több, mint működőképes. Korábban szóltak pletykák arról, hogy az Infinite bevezetheti a széria első battle royale-játékmódját, így ha a hagyományos meccsek során nem is feltétlenül, itt biztosan életképes lenne ez a monetizációs stratégia.

Update! Miután a hír szárnyra kapott, a Windows Central és a rendszerint megbízható információkkal szolgáló insider, Klobrille is megerősítette az infókat, úgy tűnik tehát, hogy a Smyths Toys hirdetése nem volt légből kapott.

Ma reggel pedig a 343 Industries úgy látta, felesleges tovább ignorálni az elefántot a szobában, és hivatalosan is bejelentették: tényleg free-to-play lesz a Halo: Infinite multiplayer része és 120 fps-sel fog futni az Xbox Series X-en. Zárásként hozzátették, hogy hamarosan még több részletet megosztanak majd a többjátékos módról.

6.
6.
Neo1989
PS3 Ingyenes multi.
360 fizetős.
PS4 fizetős
XO fizetős.
XSX Halo Infinite ingyenes.

Már látom előre hogy a többi miért nem hsz-eket.
Innentől kezdve érdekes lesz hogy mit lép a Sony.

Bár esetemben én továbbra is kizárólag csak SP játékos maradok, teljesen mind 1 hogy mi lesz. PS3-on se használtam soha.
5.
5.
#4: Persze, de a skill alapú shotter kicsit eltér a pénz alapú shooternél. Mondjuk ezen a ponton több minden is elmondható az esetleges "csak" kozmetikai cuccokról és az ingyenességről is. Mondjuk, ha valaki évekig tolja, az meg nem annyira jogos, ha panaszkodik, hogy valamit fizetni kell.
4.
4.
Aanash
#3: Meg is válaszoltad. Nem hoz több pènzt.
3.
3.
logic5
#2: A MW-t is hazavágta a hulladék varzón... Fasza világ jön. Miért nem lehet az, hogy megveszel egy játékot, mint régen, és játszol. Utólag beleb@sznak minden fizetős sz@rt, aztán pengess, ha tovább akarsz játszani...
2.
2.
Aanash
#1: De a pènzt gondolom termelik ezèrt vannak.
1.
1.
Most akarnek venni vegre Steamre teljes erteku Halo-t megjeleneskor a master chief collection melle, szivesen kipengetem a 70 dolcsit, erre bazz jon ez hogy free to play multi lehet...ne maar!!! tokom kivan ezzel a sok hulladek ingyenes hulyegyerek passal ellatott okorsegbe de komolyan.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...