Mulan - Amerikában a Disney+-on jelenik meg

  • Írta: gorien
  • 2020. augusztus 5.
  • Cooltúra
Link másolása
Mivel Amerikában nem csillapszik eléggé a koronavírus-járvány, a Disney nemrég teljesen kivette a Mulant a filmes naptárjából. Most végre tudjuk, mi lesz a sorsa: Amerikában a Disney+, és ahol nem él a szolgáltatás, ott a mozi – ha nyitva tart.

Sokáig úgy tűnt, két film közül kerülhet ki az, ami elmondhatja magáról, hogy újraindította a 2020-as moziszezont - ez a kettő a Disney élőszereplős Mulanja és Christopher Nolan Tenetje volt.

A koronavírus-járvány azonban Amerikában (az egyik legfontosabb piacon) nem látszik enyhülni, úgyhogy többszörös tologatás után mindkét film kiadása rendkívüli intézkedéseket követelt. A Tenetről azóta tudjuk, hogy bár mozikban lesz látható a film, ezúttal elmarad a szimultán premier a világ egyes országaiban. Speciális lesz a helyzet a Mulannál is.

Bob Chapek, a Disney vezérigazgatója a minap egy befektetői konferenciahíváson jelentette be, hogy a Mulan szeptember 4-én fog premierezni, méghozzá a Disney+-on. Olyan országokban, ahol a Disney+ nem elérhető, és a mozik nyitva tartanak, ott változatlanul moziban debütál a film ezzel egy időben. Tehát Magyarországon is erre számíthatunk, ha addig nem változik a helyzet.

A Mulan azonban nem úgy kerül fel a Disney+-ra, mint tette azt az Artemis Fowl, ami szintén átugrotta a mozit, hogy egyből a streamingplatformon landoljon. A Mulanért ugyanis külön fizetni kell majd, méghozzá 30 dollárt, a Disney+ előfizetési díján felül. Chapek szerint ez a húzás nem teremt precedenst.

A Disney alá tartozó további filmek egyelőre változatlanul úton vannak hozzánk. Az új mutánsokat szeptember 10-től láthatjuk majd a magyar mozikban, a Fekete Özvegyet november 5-től, a Lelki ismereteket (Soul) pedig november 26-tól.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...