Kiszivárgott képeken a fekete DualSense

  • Írta: szlav
  • 2020. augusztus 6.
  • Képek
A legelső PlayStation óta először fordul elő, hogy a Sony konzolja nem fekete alapdizájnnal kerül piacra. Az új DualSense kontroller kinézete megosztotta a játékosokat, de úgy tűnik, előbb-utóbb feketében is kapható lesz az irányító.

Nemrég az Xbox Series X fehér színű kontrolleréről láthattunk kiszivárogtatott képeket, most pedig a konkurens konzol fekete változata is napvilágot látott. A PlayStation 5 újszerű, túlnyomóan fehérben pompázó dizájnja megosztotta a játékosközösséget, ez pedig nem is olyan meglepő, hiszen az első szürke PlayStation után a PS2, a PS3 és a PS4 alapverziói is feketében, fekete kontrollerrel csomagolva kerültek piacra.

És habár a sötét színű PlayStation 5 és az ehhez illő kontroller szintén elkerülhetetlennek tűnik, a fenti képek elsőre talán hagynak némi kívánnivalót maguk után. Talán éppen a fekete alapon virító fehér gombok azok, amelyek szokatlan összhatást keltenek - nem lepődnénk meg, ha a végleges változat a DualShock 4 gombjaihoz hasonló színkombinációval érkezne.

A fekete kontroller láttán természetesen felmerül a kérdés: hogyan festene a hozzá társuló konzol? Nem valószínű, hogy a Sony csupán felcserélné a fekete gépház és a fehér oldalszárnyak színeit - egy teljesen fekete, esetleg itt-ott fehérrel kontúrozott konzoltestet sokkal könnyebben el tudnánk képzelni.

Érdemes megemlíteni, hogy annak ellenére, hogy egyelőre csak a fehér konzolt és a hozzá illő gamepadet láthattuk, a Sony egyszer már egy hivatalos promóciós képen is megmutatta a fekete DualSense kontrollert. A júniusi videóbemutatójukat a lenti képpel reklámozták, az itt látható fekete gombos dizájn pedig jócskán eltér a fenti fotóktól.

41.
Kawada
#40: Nem, köszönöm. Túl sok és túl jó játék van ott. És túl sok a tflops, meg se tudom számolni egy kezemen.
40.
Neotechtr
#39: Neked sem kötelező. Ismerem Phil Spencert, gyere, térj át a sötét oldalra.
39.
Kawada
#38: Szerencsére úgyis minden szar, ami ps-en van, így nem kell használnod... :)
38.
Neotechtr
#37: Nincsen semmi féle kettős mérce. Vagyis ez esetben nincs, amúgy persze van. Én tudok játszani a PS kontrolleren is, nem törik le az ujjam, tudom a gombjait, minden. De ott az van, amit látsz, vagy kábelre teszed. A másiknál meg az elem csak egy lehetőség és ha azt káblere dugod, akkor sem akksi, sem elem nem kell bele, amitől meg a súlya csökken. Nem beszélve a használhatóságról. Minden egyből támogatja, maximális plug and play ever, és egyben egy bluetooth fejhallgató erősítő is. Arról nem is beszélve, hogy nem világít a halvány X-en kívül semmi rajta, főleg nem kéken.
37.
kamgecam
#34: Nem is igaz! Az elemes kontrollerek pl. szarok. Látod? Nem minden csúcs “ nekünk”. Kettős mércéjű barátom! ;)
36.
MűszálasLőrinc
#16: Nem egy rocket science szetszedni.
De ha nem vagy biztos benne ott a youtube.
De amugy tenyleg jobb az elemes.
Xboxone kontrollermhez vettem egy toltot 2 aksival (kevesebbet bir mint a ps) valami 5 rugoert.
35.
Kawada
#34: Nekem? Emlékeim szerint én vagyok nagyjából a "lehetne jobb is, de ha kell, bedugom a luxus plüss kábelt" állásponton nagyjából, miközben azt mondom, hogy szerintem is jobb az elemes megoldás... :)
34.
Neotechtr
#33: Nektek minden szar csúcs, én meg azt irigylem.
31.
Aanash
Hát ez így elèggè csúnyácska, fehèren tetszik.
Tavaly kipróbáltam az xbox kontrollerèt, azóta a ds4-et inkább nem erőltetem.
Ha kell keresek valamit más gyártóktól ami jobban kèzre esik.
29.
adamsfamily
#24: Nekem nagyjából 7-8 óránál többet nem bír.Pedig ki van kapcsolva a hangszóró,a led fénye halványra van rakva,a rezgést pedig ps-en ki szoktam kapcsolni.A Box irányítóban, rezgéssel a 13 éves 2100 mAh Varta ready 2 use 3-4 napig bírja.Ugyanebből a típusból a 2 évessel 1-2 hétig el vagyok töltés nélkül.Ebből a szempontból szerintem silány a PS irányító.Ráadásul az xbox irányítókban kettővel több rezgőmotor van.
28.
Obi Wan Kenobi
Miért nem volt egyszerűbb a DS4 színeit alkalmazni erre is és kész?
27.
Neotechtr
#26: Nem az árával van a gond és persze lehet kapni töltős kontroller tartót is, illetve persze, ott van a kábél mindig. De nagyon sok nem csak töltőt, hanem akksit is lehet kapni külön, négyesével és ez azért van, mert azok is elég hamar cserések lesznek. Egy jó környezetvédős módon, szigorúan szelektíven leadott akksi hulladék az elemekkel együtt rohad el ugyan azon a bolygón. Viszont, ha bent van felejtve az akksitöltő a konnektorban a kényelem miatt, vagy töltős a tartónk, akkor az is folyamatosan áram alatt van. Az egyszer használatos elemek nem igényelnek áramot, amit megint elő kell állítani valahogy. Igazából mindkét megoldás környezetszennyező, ha nem csak a saját lakasunk szemeteséig nézzük. Napi 3-4 órás gaming mellett heti egy elemcsere nem csinál nagyobb szart, mint ugyan az a márkájú, pl Energizer, vagy Varta akku, ha töltögeted. De mindez csak egy blabla amellett, hogy 6 órát bír a gamepad. Az rendesen egy szombaton annyi. Ha meg keresztülhúzod a kábelt a szopán, előbb-utóbb arcra hullik benne valaki.
26.
Kawada
#25: "De kezdem érteni. Azt hittétek, hogy az Xbox-osban meg ilyen sűrűn kell cserélni az elemet."

Nem tudom kik hitték ezt, szerintem nagyjából mindenki, aki itt megszólalt, használja mind a kettőt... Én pl. pécéhez mindig xbox kontrollert használok (mondjuk ez főleg a lényegesen jobb support miatt van). Bár azt tényleg mindig bedugva, mert a gép usb portja kb. a térdemnél van. Csak couch-coop mókánál szoktuk vezeték nélkül használni.

Amúgy én is azon a véleményen vagyok, hogy ha már valaki elemről nyomja, szánjon már 10 elemnyi pént 4 darab újratölthető elemre és egy töltőre. Nem baj ha ennyivel is kevesebb akkumulátor féleség rohad mindenhol a világon.
25.
Neotechtr
Komolyan, nem fikázni jöttem vissza, de én tényleg nem tudtam, hogy 6-8 órát megy csak a Dual Shock 4. Azért fura, mert azok közül, akiknek olyan van, nagyon sokan abból a szempontból is védik az Xbox-ossal szemben, hogy de akksi van benne. Meg itt is olvastam lejjebb, hogy "kőkorszaki szaki elemcsere".

De kezdem érteni. Azt hittétek, hogy az Xbox-osban meg ilyen sűrűn kell cserélni az elemet. Na az tényleg gáz lenne, szóval így elhiszem. De sima elemmel is napi pár órás session-ökben 3-4 napig elmegy. Tartós elemmel meg tényleg sokáig. Ha nagy gamer kedvemben vagyok és nyomom, heti egy elemcsere. Én speciel azért használok elemet, mert itt nagyon olcsók a márkás tartósok és valamikor rendesen 20-asával dobják őket akcióban.

Jópofa cucc, ha gépen hallgatok zenét és el akarok szaladni onnan, csak benyomom a gamepad- be a fejhallgatót, zsebre vágom (mert arra való), azt onnan szól tovább a zene. Meg így szoktam porszívózni is. De nekem semmi bajom az üzemidejével.
24.
Kawada
#23: Nyilván mások az egyéni igények. :) Én örülök, ha egyhuzamban 2 órát le tudok ülni. Plusz van egy álló-hűtő-töltő standom a próhoz, így a kontrollernek is megvan a helye és amikor pihen, töltőben van. A 4-5 óra is bőven elég volt nekem, nagyon ritka volt, hogy anyáztam volna miatta, plusz van 2-3 3m-es szövet usb kábelem, és zömében eleve arról használtam ha hosszabb etapnak tudtam nekiülni.

Ilyen téren szerintem a Steam Controller volt a csúcs eddig, heptic feedbackes gyroscope-os kurvaéletes mindennel toltam végig vezeték nélkül vele a Mass Effekt Andromédát, a gyári duracell elemekkel, pedig valami 55 órát beleraktam.
23.
Oldman
Kawada! 21#
Én is ugyanígy tettem, valóban 7-8-órát ezáltal bír az akku. Igaz más kérdés, hogy ezt az időtartamot is kevéskének tartom. Nem a 80-es években vagyunk elvileg.
21.
Kawada
#16: Én is sokat szídtam a ps aksit, aztán rájöttem, hogy irgalmatlan sokat elszopott, hogy abba dugtam a fülest. Amióta van fasza hosszú kábelem a füleshez, tv-be pattintom. Az első világítást is lehúztam minimumra és olyan érzésem van így, mintha új kontrollert vettem volna, pedig novemberbe lesz 3 éves a kontroller és volt használva rendesen. 7-8 órát így kényelmesen elmegy/elmenne, ami szerintem több mint oké. De én is jobban szeretem az elemes megoldást.
20.
Kawada
#13: Voltak azért szép festéseik.
19.
Neotechtr
#15: 6 órát? Ezt nem kellett volna elárulnod, legalább 30-at megy rezgéssel a one Joy egy pár bármilyen tartós elemmel. De ezt így alsó hangon. Aztán 10 euró 12 + 4 energizi.

Nehogy már 6 órát bírjon a ds4, ezt kvázi nem hiszem el.
17.
cobrausa24
Hát fura az biztos. Mintha valami replica lenne.
Emlékeztek még, amikor megláttuk az első képet a controller-ről? Valaki átszerkesztette feketébe (és talán ez a kép volt, amit most linkelek), de szerintem ez még aránylag gusztusos:
https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/3PozCNF6deWGK4t4jPkzeW.jpg

Ez meg gondolom ugyan úgy egy szerkesztett verziójú fekete, de még ez is jobb volna egy fokkal:
https://i.redd.it/e1dycynh8kr41.jpg

Na de ez! Ezt én viszont nagyon csípném, ha lenne ilyen kinézetű:
https://i.ytimg.com/vi/7_bbh2VkOIs/maxresdefault.jpg

Ebből az utóbbiból legalább sugárzik valami életérzés és nem az az unalmas fekete-fehér, mintha Commodore 64-hez készült volna a controller. Ebben legalább vannak színek és szerintem teljesen helyén valóan néz ki! Mert már a színeket is kezdik elfeledni és fel nem fogom, hogy miért vették ki azokat is. Xbox-nál. Teljesen szürke lett a "világ" ezen része is, teljesen fekete-fehér. Nem értem hogyan lehet ez vonzó vagy tetszetős valakinek ezek az unalmas kinézetek. De hát kinek ez, kinek az :)
16.
adamsfamily
#15: Ki használ manapság elemet,amikor 2 ezerért kapsz akksit?
Amúgy a box irányító abból a szempontból jobb,hogy bármivel elmegy.Lehet fikázni,de ha ps-ben beszarik az akksi,akkor vagy megy a szemétbe kompletten az egész,vagy veszel bele utángyártottat és szophatsz a szétszedéssel és az összerakással.Komplikáltabb,mint lepattintani egy hátlapot.
15.
kamgecam
#14: 1órás? Hol vetted te a ds4-et búcsúban? Nálam 6 órát simán bírja! Fps-ekkel meg vezetékesen játszok. Még mindig jobb mint kőkorszaki szaki elemet cserélgetni.
14.
Neotechtr
#12: Ez a kínai világítás mánia. Az úgysem zavar senkit a sötétben és az 1 órás szoni akksiknak is mindig jól jön.
13.
adamsfamily
Ez a festés valami rém gagyi.Mondjuk a Sony-tól ez nem újdonság,a PS 4 irányítóiból kiindulva.Azért lenne mit tanulniuk az Xbox irányítók dizájnereitől.
12.
kamgecam
#10: Szerintem ha bekapcsolod akkor világítani fog a klasszikus színekben. Gondolom, mert így randa.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...