Kétséges az xCloud jövője iOS-en

  • Írta: szlav
  • 2020. augusztus 6.
  • Hír
Link másolása
Androidos mobileszközökön hamarosan elérhetővé válik az xCloud hálózatán futtatott Xbox Game Pass, az Apple készülékeire szabott megfelelőről azonban nincs hír. A Microsoft a vártnál előbb beszüntette az iOS-es verzió bétatesztjét is.

A hét egyik legfontosabb híreként érkezett a Microsoft közleménye, miszerint szeptember 15-én 22 országban, köztük hazánkban is elérhetővé teszik az Xbox Game Pass Ultimate szolgáltatását az Android operációs rendszert futtató mobileszközökön, ezzel több mint 100 konzolos és PC-s játékot elérhetővé téve ezen a platformon is. A szolgáltatás a Project xCloud felhőalapú rendszerét használja, melynek a tesztelése már hónapok óta futott nem csupán Androidon, de iOS-en is.

A múlt idő használata pedig valóban indokolt, a The Verge jelentése szerint ugyanis a Microsoft a minap leállította az Apple eszközeire szánt bétaverzió tesztelését - korai húzás volt ez, hiszen az eredeti tervek szerint szeptember 11-ig futott volna a legutóbbi próbaidőszak. A redmondiak csupán annyit árultak el az üggyel kapcsolatban, hogy az App Store szabályzata miatt húzták le a rolót, arra viszont nem tértek ki, hogy pontosan milyen szabály áll a szolgáltatás tesztelésének útjába.

Érdemes megemlíteni, hogy mindez egybecseng a redmondiak bejelentésével, miszerint a Microsoft és a Samsung tovább mélyíti a partneri kapcsolatát, hogy a jövőben minden eddiginél szakadatlanabb lehessen a munka és a játék a platfomok között. Nyilvánvalónak tűnik, hogy az Apple-lel folytatott kapcsolat korábban sem volt ennyire gördülékeny - érdemes az xCloud iOS-es bétaverzióját példaként említeni, amely mindig is két lépéssel az androidos változat mögött kullogott. Az Apple platformján a tesztelők kizárólag a Halo: The Master Chief Collectiont játszhatták, és ezt is csupán 10 ezer főre korlátozott létszámban, míg az androidos teszt során jóval nagyobb könyvtár állt az elméletileg korlátlan létszámú teszterek szolgálatára.

A The Verge beszámolójára reagálva a Microsoft egyik képviselője is felszólalt, a nyilatkozattól azonban nem lettünk sokkal okosabbak: "A Project xCloud korai TestFlight-periódusa véget ért iOS-en. Most arra összpontosítunk, hogy a cloud gaming élményét az Xbox Game Pass Ultimate részeként elhozzuk az androidos felhasználókhoz is szeptember 15-től." Az említett képviselő később hozzátette azt is, hogy a céljuk az, hogy a felhőalapú játékélményt idővel minden készülékre kiterjesszék. Reméljük, hogy ez így is lesz, azt viszont kár lenne tagadni, hogy a fentiek jegyében az Apple-lel kötött megállapodásuk jelenleg eléggé képlékenynek tűnik.

8.
8.
adamsfamily
#1: Ha van xboxod akkor a sajatodrol tudod streamelni ingyen.
De amúgy igen,befizetsz xbox game pass ultimate-re,veszel egy bluetoothos irányítót,párosítod a telefonnal elindítod az applikációt és játszhatsz is elvileg.
Én csak a külső hálózatra streamelést próbáltam ki boxról,de nekem nem volt az igazi az 5"-os kijelzőn.Ha van egy tableted vagy valami batár kijelzős telefonod,úgy már talán élvezhető.
7.
7.
shatterhand
#3: Köszi. Akkor boxra nem is gyűjtök. Elég a ps5, ez meg megy telon.
6.
6.
frankdelgado
Nem baj jöjjenek rà a sznobfonosok, h egy kalap xartol vannak elszàllva....
5.
5.
Szerintem úgy ugrott volna rá az alma a micro lóvéjára, mint a kiadók a geforce now címeire. Magyarul, vélhetően azért dőlt be az üzlet, mert az Apple túl sokat akart kérni a pénzből.
4.
4.
#1: Igen, de kell hozzá valami cucc, amivel irányítod.
3.
3.
Ooorky
#1: Főraktam a próbát, de xbox one kontrollert követel, anélkül el se indul.
1.
1.
shatterhand
Ezt hogy kell elképzelni? Nem kell xbox sem? Androifos telon befizetek gamepassra es streamelve jatszhatok xbox cimeket?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...