Kafka világa életre kel a Metamorphosisban

  • Írta: gorien
  • 2020. augusztus 13.
  • Megjelenés
Link másolása
„Amikor egy reggel Gregor Samsa nyugtalan álmából felébredt, szörnyű féreggé változva találta magát ágyában." A Metamorphosisban te lehetsz Samsa, a dolgod pedig, hogy bogárként is boldogulj egy nálad sokkal nagyobb világban.

Franz Kafka Az átváltozás című novellája letörölhetetlen nyomott hagyott az emberi művészettörténetben, ráadásul nem csak az irodalomban. Néhány éve írtunk arról, hogy a magyar Mito Studio egy szövegalapú kalandjátékot hozott össze belőle, tegnap óta pedig játszható az Ovid Works változata is, amely ezúttal belsőnézetes kalanddá formálja Gregor Samsa balsorsát. 

Ahogy a bizarr novella szól, úgy itt is egyszer csak magához tér Gregor Samsa (velünk a kormány mögött), és felfedezi, hogy bizony kissé megváltozott – a Metamorphosis voltaképp olyan, mint a Grounded, csak mi a bogarak vagyunk. Bogárként kell boldogulnunk az egyre szürreálisabb világban, miközben fejtörőket oldunk meg, parkourozunk és a visszaváltozás módját keressük.

A Metamorphosis PC-re, Nintendo Switchre, PlayStation 4-re és Xbox One-ra jelent meg.

4.
4.
Őrnagy
Hoppá, irodalomkedvelő gamerek. Ezek szerint nem vagyok egyedül.
3.
3.
kryszisz
#2: Jajj tényleg, most hogy mondod, az tényleg egy remekmű basszus:O emlékszem mindig a vonaton olvasgattam:)
2.
2.
SLi
#1: bár ez regény, de a Per a legzseniálisabb tőle szerintem, ha esetleg kimaradt
1.
1.
kryszisz
Szerettem a novellát nagyon (bár a Fegyencgyarmaton jobb, az alapján csinálhatna valaki játékot), kíváncsi vagyok mi sül ki belőle.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...