Újra mozog a Skywind

  • Írta: fojesz
  • 2020. augusztus 17.
  • Videó
Link másolása
Jó egy éve láthattuk utoljára mozgásban a Skywindet, aminek a keretei között a The Elder Scrolls III: Morrowindet ültetnék át rajongók a Skyrim motorjára. Most a Battle at Nchurdamz címet viselő questet nézhetjük meg közelebbről.

Habár a Skywindnek még mindig nincs megjelenési dátuma, a modderek állítása szerint a fejlesztés gőzerővel halad.

Nem kis vállalást tettek ugyebár, ráadásul ahogy azt az alábbi gameplay felvétel is bizonyítja, abszolút maximalistán közelítenek a feladathoz: a Battle at Nchurdamz questet nem egy az egyben vették át a harmadik részből, hanem alaposan kibővítették és továbbfejlesztették azt, így többek között kiegészítették a történetet, és némi extra fejtörőt is kapunk majd.

15.
15.
#12: XDDDDDDDDDDD valld be, hogy tolnád, mint a lopott biciklit. Annyi csak a bajod, hogy most ez nincs.
14.
14.
#13: Pontosan :)

De nem baj, amíg mondasz is valamit, engem nem igazán zavar. Próbálok a lényegre koncentrálni belőle.
13.
13.
PiszkosFred
#11: Szóra sem érdemes. Ami az utolsó félmondatodat illeti, ez van, én már csak egy ilyen fasz vagyok.
12.
12.
AbsurdShark
Egész ígéretesnek tűnik! És ha ilyen jól haladnak a fejlesztéssel, szerintem sikerül a Star Citizennel egy napon kiadni!
11.
11.
#10: Köszi az infókat, amiből tanulhattam. Kár, hogy nem bírtad full civilizáltan megírni, hanem inkább úgy, mint egy fasz. (y)
10.
10.
PiszkosFred
#9: > A Bethesda esetén pedig azt látom, hogy bár meg sem hiúsították, de semmiben sem támogatták a játékot.

Ez így ebben a formában nem igaz, az, hogy te nem tudsz valamiről, nem jelenti azt, hogy az nincs is. Kapott technikai segítséget a TESR, nem is keveset, főleg ami a CK-t illeti. Sőt, a jogi osztály tiltakozása ellenére (mert odaát a jog jelent valamit, nem csak egy betűhalmaz, amelyet itthon mindenki úgy alakít, ahogy akar) belementek, hogy a játék egyszerre használhassa a Skyrim és Morrowind olyan speciális assetjeit, amelyeket nem lehet reprodukálni, csak olyan megoldásokkal, amelyek megint jogi problémát okoznának. Emiatt lesz szükség mind a két játék eredeti telepített verziójára (crytek itt buktad a dolgot, csak jelzem). De, minden mást (texturák, zenék, objektumok, 3d-s testek, stb.) a csapatnak kell újraalkotnia, ez volt a megállapodás. Nekik volt annyi eszük, hogy ezt tisztázzák a Bethesda és Zenimax párossal, ellentétben a többi modder csapattal, akik azt hitték, mindent lehet és szabad, aztán csodalkoztak, hogy rájuk csukta az ajtót akár a Bethesda, akár a Disney a SW projektekre, akár más IP tulajdonos.

> de ha eddig szartak rá

Megint egy hazug és teljesen ostoba kijelentés.
9.
9.
#7: Én úgy tudom, hogy a Valve az elejétől kitörő lelkesedéssel fogadta a Black Mesa-t és mindenben támogatták őket egészen addig, míg gyorsan fel nem karolták őket már a legelején. Utána segítséget nyújtottak, kirakták Steam-re és bedobták bundle-be a félkész verziót (nekem onnan van meg), csak hogy valami pénz is legyen a fejlesztőknek. Végig árúsították vidáman Steam-en a cucc félkész változatát, ami mára már végül elkészült és bárkinek ajánlom, mert nagyon-nagyon-nagyon jó.

A Bethesda esetén pedig azt látom, hogy bár meg sem hiúsították, de semmiben sem támogatták a játékot. Oké, hogy mod, de akkor is játék és felfogható egy remake-nek. Ha a célegyenesben felkarolnák a projektet az biztos jó lenne, de ha eddig szartak rá, akkor úgyis csak a pénz miatt lenne és végül is fizetőssé tenné a dolgot. Az szerintem nem akkora királyság, mint a Valve esetén, akik az elejétől ott figyeltek a projekt mellett.
8.
8.
br1Koo
Ha jól látom nem lesznek quest markerek. Dícséretes!
7.
7.
crytek
#6: Bethesda akkor lenne nagy császár ha pl felkarolná őket és kiadnák rendesen mint egy játékot acsikkal mindennel.. ahogy a valve tette pl a Black Mesa-val..
Nem gyengén lenne respect a bethesda felé
6.
6.
Ezt sem ma kezdték el fejleszteni... Biztos sokan örülnek neki, hogy érkezik és szerintem még többen fogják kipróbálni. Eliveg a modokba a Bethesda nem köt bele, de valahogy még mindig fura, hogy nem akarták még valahogy kapitalizálni. Mondjuk a népharag, brutálisan elvinné őket és ezt senki sem akarhatja... de mondjuk a Bethesdát ez nem igazán szokta érdekelni.
4.
4.
Extol
Csak a kiegészülés legyen lore-barát
1.
1.
crytek
Nagyon várom már. Számomra a Morrowind játszhatatlan (igen én vagyok a balfaszt tudom) de szívesen végigvinném a kalandot. Ebben a formában meg gyerekjáték lesz mert a Skyrim ezerszer játszhatobb
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...