Frissítve: Kiszivárgott a PS5 élőszereplős reklámja

  • Írta: szlav
  • 2020. augusztus 20.
  • Videó
Link másolása
Úgy hozta a sors, hogy épp a PlayStation hivatalos magyar YouTube-csatornája osztotta meg idő előtt a PlayStation 5 első élőszereplős reklámját. A videó az újgenerációs konzol különleges adottságaira fókuszál.

A PlayStation Magyarország hamar korrigálta a hibáját, perceken belül eltávolították a PlayStation 5 legújabb tévéreklámját, de az internetről nehéz végleg eltüntetni bármit is, Twitteren egyből beindult a láncreakció, a videót pedig már most több tízezren osztották meg.

Az eseményeknek hála tehát magyar felirattal láthatjuk először az élőszereplős klipet, amely a maga fél perce alatt számos új fícsört is bemutat. Ilyen például a DualSense kontroller haptikus visszajelzése, az adaptív ravaszok vagy a PlayStation 5 Tempest Engine-jére alapuló 3D-s hangrendszer.

A reklám felbukkanásával természetesen egyből beindult a spekuláció: többen úgy vélik, hogy az új marketinganyag hivatalosan a megjelenési dátum vagy az árazás bejelentését kíséri majd. Csak az idő múlásával tudhatjuk meg, hogy így lesz-e, annyi azonban biztos, hogy mi már tűkön ülve várjuk a leleplezést.

Update! A PlayStation hivatalosan is közzétette az előzetest, így a cikkünkben bemutatott videót is lecseréltük a jobb minőségű, eredeti változatra. A reklám egyébként a PlayStation Blog legújabb posztját kísérte, ahol több fejlesztő is szót ejtett arról, hogy hogyan használják majd a fejlesztés alatt álló játékok a PS5 és a DualSense új tulajdonságait.

Megtudhattuk például, hogy a Spider-Man: Miles Morales játszása közben a haptikus visszajelzésnek köszönhetően a kezünkben érezhetjük majd, hogy melyik irányból érkezik a támadás, Miles Venom Punch képességét elsütve pedig a kontroller egész baloldalán érezhetjük majd az elszabaduló bioelektromos erőt.

A shootereknél is érdekes lesz az élmény: a Deathloop fegyverei például beakadhatnak, ezt a mechanikai hibát pedig az ilyenkor megakadó ravasz érzékelteti majd. A Ghostwire: Tokyo fegyvereinél a stukkerek visszalökését érzékelteti majd a ravasz, a Ratchet & Clank: Rift Apart esetében pedig a sörétes puska két csövét egyenként is elsüthetjük, hála a két feszülési pontnak. Természetesen a Horizon: Forbidden West fegyverei is kihasználják majd az adaptív ravaszokat - Aloy íja például biztosan úgy feszül majd, amilyen erőt kifejtünk az elsütőre.

80.
80.
kamgecam
#78: Jaj! Lesznek itt leleplezés után, salty haterek Yanez. Akkor majd a tényeket tagadják le vagy bagatelizálják el.
78.
78.
Yanez
#77: Mérget vehetsz rá, hogy még debüt előtt lesz lecsontozva a dög.
77.
77.
#76: Sajnos benne van a pakliban,hogy az az íj felhúzós móka is inkább frusztráló lesz hosszú távon.Mint amikor egy kikopott gombot próbálsz izomból nyomkodni,hogy történjen már valami. Ne legyen igazam!
Most már igazán részletesen is bemutathatnák a gépet is ezzel együtt,ha már a konkurencia a kisebbik gép adatait is közölte!Nagyon nem akarják,hogy belelássunk vásárlás előtt!
76.
76.
adamsfamily
Elég siralmas eddig a box felhozatala,de a Sony-t meg egy cigány cégnek tartom.Verik magukat ezzel a Dualsense-el,meg a haptic feedback-el miközben ezt a box már az előzőben is használta.Az egyetlen egyedi funkció ez az íj felhúzós dolog,de szerintem ez a külsős fejlesztőknél olyan lesz,mint a DS4-ben a giroszkóp.Tök jó hogy van,de senkit se érdekel.
Van PS4-em,de igazándiból miután kipörgetem valamelyik exkluzívot,a vége úgyis az,hogy fogja a port és boxon multizok valakivel,vagy keresek valamit a game pass-ben.
Eleve a mentések átvitelét ps+-hoz kötni szerintem egy elég kapzsi húzás.Na meg a régiózár is szerintem egy hülyeség,mert ha valaki elköltözik egy másik országba,akkor csak szopik vele.
74.
74.
Ooorky
#71: Ps now-t írtam Duken...
71.
71.
adamm89
#64: Ps plus-ra exkluzívok?Utoljára talán a last of us remastered volt az meg már nem egy mai darab.Nekem a plussal is ugyanaz a bajom mint a gamepassal hogy oké hogy adnak ingyen játékokat de amivel játszani akartam azt már rég megvettem.
70.
70.
adamm89
#64: Azt írtam HA jönne is ki értelmes game boxra az is elfutna a pc-men.
Szövegértés pls :) Mellesleg én is inkább fotelből játszok
64.
64.
Ooorky
#62: Szia Duken.

Hiába jön ki PC-re is, ha én a 4K-s tv-n akarom tolni a kanapén fekve akkor inkább veszem xbox-ra.
Gamepass-t fikázni meg érdekes, miközben a sony is sorra tolja az exkluzívokat a ps now-ba.
63.
63.
adamm89
#61: Akkor én valmi kihalt állatfaj vagyok:)
Engem még a pc-m perifériái sem érdekelnek , van egy nagy tech-guru barátom megmondtam neki mennyim van rá abból rakja össze a legjobbat :)
Konzolnál meg pláne nem érdekel , azt veszem amire majd kijön az új GoW Spiderman 2 és a Resi8(Tudom az multiplatform), Diablo4 .
62.
62.
adamm89
#: Neked aztán tényleg valami nagyon beakadhatott :)
Igen itt mindenki aki nem fikázza a sonyt az ugyanaz a felhasználó csak más regen.
A 110 millió eladott konzolnak a 99 szézalékát is egyetlen ember vette meg, míg a mérnöki tervezésű szupererős atomerőmű xboxone-ból még 50-et se sikerült.
megjegyzem hogy Switchből is eladtak 36 milliót szóval lassan a nintendó is beér titeket. Elég gáz hogy a microsoft csak ingyenjátékokkal tudja eladni a konzolját mert amúgy a kutyának se kéne.Már feltettem többször is a kérdést de értelmes választ nem kaptam rá a gagyi játékok áradatán kívül mi oka van valakinek boxot venni?A PSnek sokkal nagyobb a választéka de ha csak kettővel több olyan játék jönne ki rá ami érdekel már nem éri meg a másikat megvenni.
Mellesleg ha jönne is ki értelmes game boxra a pc-men az is elfutna szóval megint nincs okom azt választani. Komolyan azért vegyek meg egy 100+ezres konzolt hogy azon repülőszimulátorozhassak meg 4-5 éves gamekkel tolhassam?
Szóval van valmi értelmes indok az x-box mellett ha JÁTSZANI akarok egy konzolon nem fps-t számolgatni?Bár azt úgy látom itt hiába várok
61.
61.
xSHx
Basszus... Most gen váltás jön, ezért van a hardveren a hangsúly. Most azt akarják eladni és azt akarják hangsúlyozni. Tartalom meg úgy is jön rá. Volt már olyan generáció amire nem jött érdemleges cím? Első körben úgy is azok veszik, akiket érdekel a HW, utána jönnek akiket a címek. Telónál, autónál kb minden hasonlónál is ez van. Ott is az ad ki rá első körben, akit érdekel az újdonság.
60.
60.
adamm89
#57: Kár hogy játékot elffelejtettek rá tervezni
57.
57.
Ooorky
#52: Elfelejtettem a konzol legfontosabb részét!
Cuppa gyors lesz a ps5 ssd-je...
Igaz, hogy ebből semmit se lehet majd érezni, de lesz mire hivatkozni :-)

De ahogy már írtam, az eddigiek alapján az új Xbox-ot mérnökök tervezték, a Ps5-öt meg marketingesek :D
52.
52.
#51: Hát mondjuk az összes multiplatform kihasználja,meg pár ex is,ja meg az összes előző genes játék is profitál belőle :) Hidd el van nem csak Minercraft,bár látom már a Fortnite-ot is megmerted említeni :) Valakinek meg a kaptafa 28. Hack and Slash nem hiányzik 10 óra elnyomhatatlan átvezetővel meg 4 óra gameplay-el fix statikus textúrákkal meg animált hátterekkel amiket hajlamosak vagytok valós grafikai teljesítménynek hinni!Úgy mint az előre betárazott 4-5 fajta reakciót a fizikával keverni :)
Ezt a közepes pc maszlagot meg nem kell bekajálni állandóan,nekünk is van pc,de elárulom,hogy a felhasználók
0.88 százalékának van 2080Ti világszerte
de a legelterjedtebb kártyákból sincs sok embernek.
Nesze:Gtx1070 4.6%
Gtx1060 11.64%
Gtx1050Ti 8.28%
Gtx1050 5.24%
Ja és,ha nem tudnád van ps is,de ne haragudj,hogy többet vártam tőlük,ha már így felszoptátok.Ehhez képest csak egy lekerekitett téglalapot látok letakarva!
(Khm sokat kritizált xbox dizájn)
A többi adat meg misztikum konkrétumok nélkül!
Hangzás! Miért tudja hozni az x is ezt a hangzást,ha olyan nagy cucc. Ráadásul abban külön helyezkedik el és nem zabál erőforrást.
A Microsoft által tervezett hardver, ráadásul meglehetősen gyorsnak tűnik, ugyanis a cég szerint az Xbox One X teljes processzorrészénél gyorsabb. A rendszer három nagy részre osztható. Az CFPU2 két darab négyutas lebegőpontos SIMD DPS-t, illetve négy lebegőpontos feldolgozómotort rejt, ezeken keresztül lehet programozni. A MOVAD egy Opus hangformátumot támogató valós idejű dekóder, míg a Logan egy négy DSP-t tartalmazó XMA dekóder.
Ilyen adatokat miért nem mernek közölni Sonyék??? Más dolgokról nem is beszélve,mint a hűtés!Jönnek valami gagyi paszta szabadalommal amit majd valamikor megkap a következő ps ahelyett hogy valami normális folyadékhűtést licenceltek volna,talán nem kellett volna ez a kis asztalnyi méret sem akkor!
De,ha ezt is úgy kell maszekolni mint a prót akkor magam fogok feldobni ide egy szétszedős videót szerszámok helyett fegyvert használva!
Van egy két jó ps játék,de azokat a gyerek is egy kezén megszámolja. Szerencsére nem magányos depis tipus hanem társasági!Hála a jó istennek!!!Meg kellene ölnöm,ha nem így lenne.
49.
49.
#48: Számolgattátok ti is amikor a ps4 erősebb lett egy kicsit az one nál! Csak azóta nem,mióta gyengébb megint mint a ps2,ps3,ps pro,ps5 az xbox al szemben!Érdekes a specifikációk bejelentése előtt mást beszéltetek,hogy milyen gyalazás lesz meg még utána is,hogy majd az ssd :) Persze tudjuk semmi különbség nem számít ha teljesítményben a ps van alul még a kamu 4k fos hdr is egyenértékű mindennel is!
Jóval gyengébb lett a ps5 ez van! Valószínűleg a gépet elnézve elég budget minőség is megint! Remélem a fröccsöntött hajlított cserélhető rajzlapok az oldalán a melegtől is ilyen szépen hajlanak majd és végre recsegés is hallható lesz a sikítás mellett :) Nem kell itt fannak lenni,hogy lásd ez így gyenge!Van egy hangzás amit a X is hoz a többi mellett egy villámgyors ssd aminél már egy ideje van gyorsabb csak hát kéne mellé akkor már egy bika cpu,gpu kombó is ami helyett csak egy szarrá hajtottat kapott ami hamar leizzad aztán hozza a tervezett 9Tf körüli értéket.Van még egy irányító ami lehet hogy most kapott normális rezgőmotorokathogy új aksival is tartani tudják a max 6 órás használatot vagy egy bordázott belső felületen futkározó gumiéket aminek a szavatossága kb egy joycon szint 0-24 használatban. Hol a többi innováció kérdem én?A konkurencia már kiterítette a lapjait,szétszedte a gépet,az apró részleteket is ismertette. Ezek meg lapítanak mint szar a gazban!
Nekem ez ami nem tetszik mert az ő gépeik minőségére már ráment pár forintom és nem is cserélték ingyen mielőtt a 360 al jönnél aminek egy eu-s szabvány tett be,az ólom mentes forrasztás.
33.
33.
frankdelgado
Sztem most kidurrant az exklúzív lufi ès nincs mire verni magukat. Kènytelenek az ms fèle "milyen faxa lesz a hardver" zsolozsmàt tolni. Biztos lesznek exklúziv cuccok 2 èv mulva biztosan lesznek jó jàtèkok is de addig mièrt vennèk ps5 öt? Bugsnaxèrt? Ràèr jövőre.....
24.
24.
adamm89
Nekem mindegy mennyibe fog kerülni csak jöjjön már!!
19.
19.
#18: Hja, a doom platina miatt meg hatalmas Respekt. Te is a super gore nest-be mész jövőre nyaralni?
11.
11.
#9: Szalonnába tekert virsli E-szám mentes mustárral és kígyóuborka sajtos stanglival? Mindent vitt, mint a piros hetes, maga Phil Spencer sem tudott volna jobbat főzni :)
9.
9.
Yanez
#6: LoL. Rosszabb vagy egy trollnál. Viszont én is kérek abból, amit szedsz.
8.
8.
ABorealis27
#6: "Szánalom ez az egész brand."
"alsó hangon 4-5 év hátrány és sorscsapás az a gép."

A brand fóbia az egy dolog. Amit viszont te tolsz, az már tényleg klinikai eset.
2.
2.
Nothing
Úgy hozta a sors...tiszta Blikk. :/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...