Ilyen gép kell a Crysis Remasteredhöz

  • Írta: Baloo
  • 2020. szeptember 4.
  • Gépigény
Link másolása
"Na, de a Crysis el fog rajta futni?" A PC-s gamerek körében 2007 óta elterjedt szállóigét a játék újrakevert kiadása viheti tovább a jövőben. Spoiler: ennek ellenére valószínűleg a legtöbb játékosnál nem lesz vele gond.

Még a pár nappal ezelőtt bemutatott NVIDIA-kártyáknál is előkerült a mém, miszerint "szép és jó az RTX 3090, de tudja majd futtatni a Crysist?" Valószínűleg a 2007-ben megjelent játék remasterelt kiadása nem lép ebbe a "legendás" státuszba, hiszen a belépőszintű gépigény határozottan barátira sikerült.

Az ajánlott rendszerkövetelmény már egy fokkal izgalmasabb, ahol a legnagyobb kérdés talán az lesz, hogy ezzel a konfiggal vajon képesek leszünk-e mozgás közben is megcsodálni az FPS korábban beharangozott "szoftveralapú ray tracing-megoldását".

Minimum gépigény:

  • OS: Windows 10 (64-bites)
  • CPU: Intel Core i5-3450 / AMD Ryzen 3
  • Memória: 8 GB RAM
  • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti / AMD Radeon 470
  • 20 GB szabad hely
  • DirectX: DX11


Ajánlott gépigény:

  • OS: Windows 10 (64-bites)
  • CPU: Intel Core i5-7600k vagy erősebb / AMD Ryzen 5 vagy erősebb
  • Memória: 12 GB RAM
  • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti / AMD Radeon Vega 56
  • 20 GB szabad hely
  • DirectX: DX11
44.
44.
crytek
2080ti

https://youtu.be/gK5CcNEmuwM

1660ti
https://youtu.be/k-SbH6pyOUs

rtx 3080

https://www.pcgameshardware.de/Crysis-Remastered-Spiel-72909/Videos/Crysis-Remastered-Performance-und-Grafik-auf-RTX-3080-und-Ryzen-3900X-1358317/
42.
42.
crytek
#41: És aki 10 km belülről jár kocsival annak már nem is fizetnek :)
Nem mellesleg kb sose lesz jogsim.. ott eltörött bennem valami amikor ismerős kivitt a z oktató pályára és be se bírtam índitani az autót..mondom én nem égetem magam mások előtt azt abba is maradt. Igaz azóta látom hogy milyen embereknek lett és ez alapján egy szánalom vagyok hogy én meg még elmerni se megyek hogy lerakjam. Ez van..megvagyok nélküle is
41.
41.
godach
#40: Nálatok, ahol mindenki csak egy szám, ott lehet így van... :D
40.
40.
crytek
#38: Aha ki bizony km-enként kemény 9 ft-ot (itt nálunk természetesen máshol nem tudom mivel nem máshol dolgozok)
39.
39.
delphijos
#37: Ez szerintem más téma, én is tök szívesen járok BKV-val, mintsem anyázzak a dugóban , mindezt drágábban. Reggel ugyan időben jobb lenne a kocsi, de ezt meg elbuknám délután....
38.
38.
Ooorky
#37: Autózást is ugyanúgy kifizeti.
Sőt én ~25%-kal többet kapok, mint amennyibe a bejárás kerül.
37.
37.
crytek
#28: Buszos témára ...pont műszaktársam mondja mindig miért nem rakom le a jogsit és járok kocsival a ****é buszozok... Mert nem azért keresem a pénzt hogy a munkába járásra költsem el ezért..Bérteltet meg fizeti a cég ennyi :)
20 éve buszozok már az életem része semmiért nem adnám fel.

Aki meg arra költ hogy bejárjon melóba egészségére én nem fogok.
36.
36.
delphijos
#35: Az hogy mennyi memória van a kártyán az típus függő. Kizárt hogy ne jöjjenek 16G-s kártyák minimum a 3080, 3090 -ből ha ez hiányzik. Még PCIe4-es kartya is alig van, és baromira nem a busz sebessége limitál. Otthon, játékra egyelőre tök fölösleges a pcie5-re várni. Ami meg a GPU-t illeti, szerintem nonszensz hogy még a 3000-es kártyák sincsenek kint, és már az 5000-resre várni hogy az “majd baszó” lesz... Ha valakinek van most egy tisztességes gépe, nem mondom én se hogy most cseréljen, de egy fossal 720p-ben játszani 2 évig, várva a PCIe5-öt, meg a többit.... ( és ne feledjük hogy alig lesz alaplap az elején, az is jó drágán ) hogy “az majd kurva jó lesz”.... ( és ebből indult az egész ) .... Mire oda jutunk, már lesz PCIe5 szabvány, meg ki tudja mi....
35.
35.
Stranger
#33: Kevés lesz a VRAM a mostani kártyákon. Valszeg RTX3070-ig marad ~8GB. Már most vannak játékok amik benyelnek 6 körül. Akkor mi lesz nextgenben? Úgy fognak elhullani mint most a HD7000/GTX600-as 1gb kártyák. Még a nyers teljesítmény meg is lett volna, de a VRAM kevés.

Ki dobálózik azzal hogy hegyekben áll a pénz? Pont azért vár Crytek is, mert jelenleg max az RTX3090 elégítené ki teljesítményben ha 4k-ra akar ugrani. Azért ne legyünk vakok, 4k, 60FPS, Ultra, RT. Ezeket lehet párosítgatni, de egyszerre nem fognak menni még egy darabig.

A 4000-es széria is lemegy 2 év alatt, ami biztos hogy ráncfelvarrás lesz, mert évente már nem tudnak újat alkotni. De az 5000-es széria pont baszó lehet. (Vagy amit az AMD nyújt majd)

Az igaz, hogy nem a proci limittől kell félni, még nextgenben sem. De most minek megvenni a fél gépet, ha a GPU-t csak 2 év múlva akarod. Tök felesleges, akkor már AM5 és van mire építeni egy csomó ideig.
34.
34.
delphijos
#32: Jaja, persze. A mai játékfejlesztés középpontjában a konzolok vannak többnyire. A több mag kezelése még most is sokszor problémás, egész biztos nem fognak a fejlesztők gyorsan 100 szálat használó játékokat kirázni a kisujjukból egy jó darabig. A mostani sokmagos processzorok kihasználása is JO PÁR ÉVBE telt, játéknál sokáig az a processzor volt a nyerő aminek a magonkénti teljesítménye jobb volt.
33.
33.
delphijos
#30: Bullshit. Egy jó mai processzor ( még a kövi-re se kell várni, pedig még az is AM4-es lesz ) simán BŐVEN elég játékra. Nem egy majdani AM5-ős aranyáron... Főleg pont 4K-ban. Egy 3080-al Is simán meglesz a 4K/60 , lehet lesz olyan ahol a 500x SSAA-t le kell venni. Amennyire az el fog “fáradni” annyira a 4000-es széria is idővel ;) Ja, és nem mellesleg neki NINCS konzolja ( bevallása szerint ) és 2 évig normális gépe se lesz ( beépített Intel-est nem mondanám annak ). Pont hogy most csinál nagy ugrást az Nvidia, baráti árral. Könnyen lehet hogy a 4000-es széria lesz csak egy “ráncfelvarrás” sokkal kisebb javulással. 64 giga RAM meg játékra teljesen felesleges. Tényleg vicces ha hardverről van szó, sokan úgy dobálóznak mintha otthon hegyekben állna náluk a pénz.... aztán a statisztikák meg egész mást mondanak....
32.
32.
Stranger
#31: Mert már kb. ugyan azok jönnek erre a platformra csak valamivel erősebben. Nem igazán leszel előrébb semmivel, pont azért mert egy R5 3600 is elég.

AM5-ön a chiplet design nem tudod miket hozhat még. Mi van ha még jobban szétossza a szálakat az SMT. Hirtelen 100+ szálas processzorok lesznek, mit kezdesz a mostani hardverekkel? Vagy ha már minden prociban lesz GPU és be lesz fogva általános számításokra. Vagy ha egyszerűen a nyers teljesítmény lesz hatványozottan jobb.

Plusz ott van a többi cucc, DDR5, PCIE5. Hiába van 3990X-ed ha minden ilyesmi hiányozni fog. Szóval igen, kiöregedő az AM4. Eközben az AM5 kiszolgál majd vagy 10 évig a megjelenésétől nézve.
31.
31.
#30: "Minek egy kiöregedő AM4 platform ha lassan leváltják mindenestül?"

Az a lassan az úgy van, hogy egyelőre a még be sem mutatott következő generációs proci is az AM4-re jön, és majd csak az az utáni generációban fogják leváltani. Ha az idén téli procik már AM5-re jönnének, akkor valahol megérteném ezt a kérdést, de így eléggé WTF kategória. Pont hogy itt van a lehetőség váltani bármi új, vagy használt processzorra fillérekből, mert ugyan az a foglalat, erre: minek egy kiöregedő AM4 platform. Hát ja, az ilyen R7 3990 X meg a 4000-esek is majd elég kiöregedettek lesznek jövőre, ember XD Persze, ha valakinek most van egy R5 3600-vagy felfelé, annak nem kell azonnal rohanni CPU-ért, de na. Kiíváncsi vagyok, hogy azok, akik most nem tudnak egy 65 ezres procit betenni a meglévő gépükbe, mert öreg, azok hogyan gondolják azt, hogy amikor majd alaplap és RAM is kell az ugyan ilyen árú procihoz, azt meg majd persze kifizetik, mert nem öreg. Persze.

Ez ugyan olyan, hogy amikor majd kiderül, hogy milyen drága lesz az új konzol, akkor majd senki sem azt fogja mondani, hogy naja, erre most két-három hónapot gyűjtenem kell, hanem azt, hogy felesleges neki az új gép, mert jó a régi is.
30.
30.
Stranger
#29: Ebben a generációban elég minden processzor, de a következőben nem így lesz. Ha váltani akarsz egy új standard-re, pl. 4k 60FPS akkor felesleges most gépet építeni, mert nem képes rá csúcs hardver sem.

Ilyen félig-meddig jó gépekre meg felesleges pazarolni, főleg ha van konzolja meg egy használható gépe amin játszhat ezer játékkal. A lentebb említett AOE2 DE-be egyedül belelehet tolni 1 évet és nem unod meg. Akármennyire fura ez a fogyasztói társadalomban.

Én ha már vennék pár száz ezerből gépet ugyan így döntenék. Minek egy kiöregedő AM4 platform ha lassan leváltják mindenestül? 2 év múlva a DDR5-nél már 64GB RAM is mehet a gépbe, nem csak a sebessége lesz jobb.
Minek egy RTX3000-es valami ami úgyis elfárad a konzol generáció felénél, ha 2 év múlva már kapok egy ezerszer jobbat ami valszeg már az egész generációban magas minőséget tud nyújtani és RT-vel sem lesz baja. Plusz nem ilyen 8GB VRAM-al hülyítenek még 100 ezres kártyánál is.

Persze mondhatod, hogy mindig van jobb hardver. De ha követed a piacot mindig vannak pontok ahol érdemes várni, mert kvázi egy PC-s generációváltás zajlik le. Na ez is egy ilyen.

Én tökre adom, tök felesleges most gépet venni.
29.
29.
delphijos
#28: Szerintem feleslegesen erölködsz. Már önmagában az tok felesleges hogy valaki egy jövőben megjelenő procira vár, csak mert annak más foglalata lesz, ergo a mostani már “halott”. Milyen el...szott logika ez ? Játékra amúgy sem kell világverő processzor. És a ddr5 se fog isten tudja milyen űber csodát jelenteni. De úgy látom ez az egész amúgy is faszméregetés, nem minőség igény, mert csak az a full ha tényleg minden csúszka ki van akasztva, nem baj ha nem is látja az 5600x SSAA-t....
28.
28.
#27: "Emészd meg, tudom nehéz megérteni, hogy létezik más felfogású ember mint te de vagyunk páran..."

Persze, én már régen megemésztettem ezt. Csak azt mondom, hogy nehezen érthető, amit mondasz, mert van pár pénzes ismerősöm (2-3 ember) és ők nem így működnek és mégsem szórták el a pénzüket, vagy kellett hitelért futniuk. Mindezt úgy, hogy ha valami kellett, akkor megvették.

Az egyik ilyen srác kb egy éve vett egy átlagosan rosszul kinéző 17 éves Opel-t. Szigorúan megmondta, hogy max 2500€ van rá, 2000 volt a kocsi. Persze szar volt és meg kellett szereltetni, szóval rálocsolta végül még az 500-ast is. Ez volt egy éve, két hete meg beszart megint és másnap új autóval jött dolgozni. Egy 1 éves Ford-dal, amit az új árának a feléért vett 4500 km-rel benne. Kérdezem tőle, milyen kredit, aztán mondja, hogy ja nem, kifizette. Kisebb témázgatás után kiderült, hogy ezen a számláján, amire rákérdeztem több, mint 110.000 €-van (40 milla), de nem erről vette, hanem másik számláról, aminek az egy éves kamata volt az Opel-re még a 2500-as keret.

Szóval vannak emberek nagy pénzekkel és nem látszik rajtuk, vagy a cuccukon, mert nem mutogatják. És itt a lényeg, amit meg én mondtam, amit te nem értesz, hogy a gazdag ugyan úgy megveszi magának, ami kell. Régi autó, vagy új autó, tökmindegy, vett egyet, amikor kellett és nem azt mondta, hogy inkább megy gyalog. Te meg azt mondod, hogy oké, te inkább mész gyalog. Ha van pénzed, akkor ezen nem spórolsz semmit, mert ahogy mondtam, ettől most nem leszel gadagabb, sem később szegényebb. Ez az egész kisarkított gondolkodás nem áll meg a lábán, hogy vagy szenvedsz, vagy hitel és csak ez a két véglet van. Ez a szegény és rossz körülmények között élő emberek két lehetősége és nem a normális anyagi helyzetűeké, vagy a gazdagoké.

Itt az oldalon, de máshol sem írta senki, hogy most eladja a PS4-et, mert még jobb az ára, mint az 5 megjelenése után, aztán most 2 évig telefonon játszik, mert van pár milliója, de neki csak 120-at ér az új gép. Az ilyesmitől elvárható, hogy nem sokan fogják megérteni.
27.
27.
crytek
#26: Ezen nem tudtál túljutni látom:

"Erre is írtam már sokszor ha a millióim milliárdok lennének is ugyanígy járnék el, mivel ami nem éri meg nekem az akkor sem érné meg nekem."

Emészd meg, tudom nehéz megérteni, hogy létezik más felfogású ember mint te de vagyunk páran...

Ha havi 1 milliárdot keresnék se költenék olyan dolgokra (game ha már szóba hoztad) ami ingyen is meglehet. Mert az ugyanúgy pénzkidobás ha csak havi 100 ezret keresek mint amikor 1 milliárdot. Engem ez a nagy összeg nem változtatna meg.Sokat olvasni másokat tönkretesz pont azért mert balfasz módon bánnak a pénzzel nem tudják megbecsülni azt... Nos engem ez a veszély nem fog fenyegetni soha.
26.
26.
#25: Pénzem nekem is van, ha úgy tetszik, akkor millióim is vannak és nyilván én sem szórom el felelőtlenül - szóval pont ezért van. De én szerintem semmivel sem lennék gazdagabb, vagy szegényebb két év múlva, ha most a pár milliómból hobbimra áldoznék ilyen 80-100 ezeret. De ez az egész sztori, hogy eladod a videokártyát is teljesen sánta azzal, hogy "mert most még ér valamit, úgyhogy eladom", ugyan is, akinek van pár milliója az nem ezt csinálja. A gazdag ember nem a saját mindennapi használati tárgyait adja-veszi és tol két év cölibátust videokártya nélkül azért , hogy fillérekkel gazdagabb legyen.De az sem kifejezetten jellemző, hogy egy gazdag a kedvenc játékát ne vegye meg már akkor, amikor már 20-10€ és csakis a bundle, meg az ingyenre kihozás a lényeg.
25.
25.
crytek
#20: "Nem látom, hogy mit takarítasz meg ezzel" Ez nem baj mivel nem is neked kell látni ezt. Már eleve szopó lett volna ha a kártyám nem adom el mert gari nélkül 10 ezerekkel olcsóbbal se vitték volna el...
Ma már 8GB ram nagyon kevés.. csak ezért venni újat hogy 16 legyen egy "halott" platformhoz már ,megint csak felesleges kiadás lett volna.

"Azt mondtad, hogy van pénzed a számlán és ülsz rajta úgyhogy nem értem hogy nem tudsz magadnak megengedni" Erre is írtam már sokszor ha a millióim milliárdok lennének is ugyanígy járnék el, mivel ami nem éri meg nekem az akkor sem érné meg nekem..szóval attól hogy nekem van pénzem még nem leszek "átlag debil" hogy felelőtlenül szórjam a pénzt aztán sírjak napról napra éljek kuncsorogjak kölcsönök után...

Nem mellesleg semmi baj nincs az igp-vel erős váltás FHD max után 1366x768 low grafika. Most pl a Grid 2019-et tolom vele egy új élmény a pixelháborúban vezetni igaz a pályát nehéz látni a sok recés pixelhegy miatt ,de legalább erőssé tesz a dolog :)

23.
23.
#22: Persze, csak te nem teszed hozzá, hogy miller vagy és 2784 játékd van, amiból 427 fel is van telepítve XD
22.
22.
Ooorky
#20: Én is Intel UHD-val tolom PC-n.
Igaz én Age of Empires 2 DE-t és HOI4-et futtatok rajta :D
20.
20.
#19: Nem látom, hogy mit takarítasz meg ezzel, amikor az előző két generációs ryzen, az aktuális és még a következő is elmegy az AM4 alaplapokon. Ez magával hozza, hogy vannak nagyon olcsón elérhető AM4 deszkák nagyon rég óta és a legtöbbhöz van bios frissítés is az új procikhoz. Addig rendben van, hogy valaki már azt szeretné, de még a 4. generációs ryzen is csak mobil formában van kint és csak később érkezik idén az asztali chip. Annak a generációnak még teljesen le kell szaladnia bármilyen új tokozás előtt. Tekintve, hogy semmilyen jó gaming géphez nem kell 50-70 ezer forintos reklámalaplap, csak azért mert nagy gaming marketing van a dobozán, még egy Asus, MSI, vagy akár Giga B450-es alaplap 20 ezerért is elviszi a R9 3990X-et is ugyan azzal a lendülettel.

Előbb vennék ilyet, mint 2 évig szopjak egy szar intel prociba integrált szubfunkcionális és nem létező videóval. Azt mondtad, hogy van pénzed a számlán és ülsz rajta úgyhogy nem értem hogy nem tudsz madagnak megengedni egy r5 2600-at meg hozzá egy lapot fillérekért "átmenetileg" két évre. Az új gőzgép intel procik fogják tudni milliárdokért a következő genben a DDR5-öt, de ahhoz RAM is kell és az sincs ingyen - de gyorsabb nem lesz, mint egy közepes AMD DDR4-gyel, úgyhogy az eleve kiesett.

Tehát most kvázi nem értem a logikádat, mert magad ellen cselekszel és mindent drágán akarsz intézni, de úgy, hogy két évig nincs géped. Nem okosság.
19.
19.
crytek
#18: Link a googleban van sok, de ezek nem holnap jönnek sajnos :)

"A Zen 4-alapú Ryzen 5000 lapkák már AM5 foglalatba jönnek, DDR5-ös memóriával és PCIe Gen 5-tel."
18.
18.
#16: Milyen uj amd foglalat? Errol lemaradtam, tudnak dobni egy linket? Koszi.
17.
17.
#16: Akkor dobjál be mellé egy konzolt, vagy egy xcloud/geforce now duót. Nagy keserűség lesz, ha te hasonlón akarsz játszani, azon még a windows háttér is akadozik. Simán végzel a hokizással, amire betölti a képet a nőről.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...