Kilép a bétából a PC-s Xbox Game Pass

  • Írta: Baloo
  • 2020. szeptember 10.
  • Hír
Mozgalmas hete van a Microsoftnak, hiszen tegnap bejelentették, hogy összeállnak az EA-vel, hogy együtt bővítsék az Xbox Game Pass könyvtárát, és most az is kiderült, hogy jövő héten elhagyja a bétastátuszt a szolgáltatás PC-s változata.

Kis túlzással a tegnapi nap a Microsoftról szólt, ami nem csoda, hiszen a redmondi cég nem csak bemutatta az Xbox Series S-t, de kiderült az árazása mind a kisebb konzolnak, mind a csúcskategóriásnak szánt Xbox Series X-nek. Amennyiben ez nem lett volna elég egy napra, azt is megtudtuk, hogy a Microsoft összeáll az EA-vel, hogy elhozza az EA Play szolgáltatás játékait az Xbox Game Passbe - mindezt ráadásul felár nélkül.

Utóbbi egyébként az Xbox Game Pass Ultimate mellett PC-s Game Passre is érvényes, ami jövő héten végre kilép a hosszúra nyúlt bétafázisából. Mint az várható volt, ezzel az árazása is változik a pimaszul olcsó szolgáltatásnak, egész pontosan a duplájára emelkedik a havidíja: az eddigi 5 dollár helyett 10 zöldhasút kell lecsengetnünk az alapelőfizetésért egy hónapban, ami egy sztenderd összegnek mondható például a Netflix havidíjához viszonyítva.

45.
crytek
#44: Arról nem volt szó hogy xcloudba is bekerülnek az ea cuccok..szóval egyelőre ez még álom csupán
44.
godach
#43: Függően attól, hogy xCloudon keresztül lehet e majd tolni.
43.
crytek
#41: Game Pass Ultimateben lesz csak Xcloud.

EA play meg ami nincs pcre az nincs pcre szóvsl UFCzni nem fogsz pcn csak xboxon.
42.
Grabowsky30+
#41: Az lemaradt, hogy pc-s vagyok és nincs xboxom.
41.
Grabowsky30+
Amúgy nem teljesen világos, most ez nekem. Ha szeretnék xcloudot akkor most mit kell vennem? A drágább pass amiben van az xcloud az xboxos game pass, vagy az ott már mindegy? A másik EA Play-ben ugyan úgy lesznek megkötések, hogy ez a játék nem megy a pc-n ez megy a pc-n? Simán előfizetnék egy hónapra ha ki lehet próbálni az UFC-t!
40.
Grabowsky30+
#25: Te vagy az "Olcsó János" definícója az értelmező szótárban! :D
38.
Kawada
#37: Ezen gondolkodtam én is. Biztos van ebben valami, de arra is emlékszem, amikor először megpillantottam mondjuk egy Soldier of Fortune 1-et, én lehugyoztam a bokám. Vagy egy mortal kombat is rettenetesen brutális volt elsőre, akkoriban pont annyira volt sokkoló szerintem mint egy Last of us 2-ben, amikor látom az eltorzuló arcát, az ellenfélnek a felakadó szemét miközben megfolytom.

Nyilván van az a szint, ahol nagyon más volt a dolog. Egy commodore-os grafika esetében mindenképp inkább egy "váz" volt a grafika. Rengeteget bele kellett még képzelni. Kicsit olvasás szerűbb volt a dolog az agy szempontjából.

Egyébként valóban szeretnék figyelni arra, hogy a gyerek bejárjon valamiféle "gamer evolúciót". Igenis lásson régi játékokat, kicsit szokja azokkal akár. Emiatt is, mert én is így gondolom eghyébként, hogy másfajta stilizált erőszak az, amivel mi régen szembesültünk és más a mai. De ha belegondolsz, hogy egyes remakeknél konkrétan nem látunk különbséget. Nem érezzük a különbséget, mert amivel ma szebb ténylegesen, azt akkor is beleláttuk. Emelje fel a kezét, akinek anno nem indította el a Tomb Raider 1-ben Lara Croft piramis cicije a fantáziáját... :) Érdekes téma ez amúgy.
37.
Neotechtr
#34: Annyiban más már a dolog, hogy nyilván a Doom első részei sem a mi korosztályunknak szóltak - legalábbis egy mai értékelésen 18+ kategória lenne, ahogy az új is az. De ott azzal a grafikával és megvalósítással nem karcolt egy vonalat az agyadba a dolog. Sem a Postal, sem a hasonló egyéb vérengzős címek. Viszont egy jól sikerült mai megvalósításban, élethű grafika, full cinematic ábrázolás, zene, szinkron, már egészen más lenne a dolog.
30.
crytek
#27: Én nem így vagyom. Ha már kifizettem az a 300 ftot akkor minél többet végigjátszok mert a pénzem áll benne ha csak szöszmötölnék és semmit se vinnék végig.

Most is egyszerre 3 game pörög a game passban: Halo Was, Darksiders Genesis, Resi 7 meg felpakoltam a WWZ-t a kampány miatt..
29.
Yanez
#27: Pontosan így vagyok vele én is. Épp ezért nem fizetek elő pl a Psnow-ra sem. Inkább megveszem azt ami érdekel, mintsem belenyaljak mindenbe. A bőség zavara az, amit mindenképp kerülök, mert fura dolgokat képes művelni az emberrel. :)
28.
Kawada
#26: Ezt nem értem... Pont azt mondom, hogy series x lenne a befutó. Akkor nem említettem, hogy mondjuk kéne legyen vagy 12 éves... A switchet szánom jelentősebb kapudrognak amúgy is.

Nem hiszem, hogy kurva sok gyerek lenne a földön, aki 30 órás god of war-ra vagy tlou2-re vágyna, 6-8 órányi átvezetővel.

De ha már ilyen vicces kedvedbe vagy, bármikor választanék 1 db tlou2-t egy 1 éves game pass helyett, én továbbra is így vagyok. Te nem. De vedd le a hater szemcsit, mert kicsit félreolvasol tőle.
27.
Johnny007
én xbox classicba tettem 2 terrás vinyót és ~900 játékot. Tiszta game pass feeling, csak ehhez nem kell se internet se előfizetés :33 Csak én érzem hogy ez a gamepass dolog teljesen kinyír valamit a konzol fronton? Nem tudom megmondani de.. a bőség zavara, és így annyira lemegy a játékok presztizse. Eddig ha pl ingyen megkaptam valami verseny alkalmával egy b vagy még gagyibb kategóriájú játékot legalább kijátszottam, de így gamepassben belekezdek valamiben nem tetszik fél óra után és delete, megyek a következőre.
26.
godach
#19: Na jó, de milyen a gyerek. Van ideje játszani és ha érdeklik a 30-40 órás story based PS játékok, akkor veszel nekik egy évben 2 darabot? Mi az? Mert több nincs. Hozzád is vágnák a pst "exkluzívostúl, mindenestül" xD
25.
crytek
#24: 10$-t írnak most is rá. De mivel még akciós 1390 valakiknek.
4 napja fizettem meg sokadjára a 300ft-ot... Szólj sajnos ahogy látom az életben utoljára :(
24.
Neotechtr
#21: Az X megjelenése után lesz az ünnepi szezonban beledobva az EA play és onnantől több az ára. Most a PC GP 3.99€ a civilizációban és nem 300 forint.
23.
crytek
#22: Nekem úgy rémlik hogy az eddig is 3k volt csak a béta miatt 1390ft-os akcióban volt (sokaknak kb 300ft végig) Szóval ha nem jött volna az EA play ugyanúgy emelkedett volna 3k-ra.
22.
Kawada
#21: PC GP.... pécégémpessz
21.
crytek
#17: Semmit se adtak hozzá semmihez.
Eddig is ennyibe került a game pass szóval te nem tudom mit néztél.
20.
kryszisz
#18: Na még jó hogy!! Vádold inkább pedofíliával, az úgyis csak betegség:P
19.
Kawada
#17: Nem nagy matek ez, egyszerűen külön-külön felnyomják at árát, hogy az ultimate fele tereljék az embereket. Eddig sem volt sok reményem, hogy testreszabhatóbb opciókkal állnak elő, de a további egységesítés és a részenkénti drágítás teljesen egyértelművé teszi azt az irányt, hogy felejtsem el a pc game pass+xcloud kombót, baráti áron. :)

De nagyjából ahogy mondod, gyerekes családapaként, ha most kéne elmennem venni valami a gyereknek, aki kb. leszarja mivel játszik/nem érdekli a 20-30-40 órás story based single player pées játék, biztos, hogy egy Series S lenne a befutó nálam és mellé egy ultimate már frankó lenne úgy, hogy pécét használok a gyerek mellett.
18.
Kawada
#15: Ne félj, a cigánykodássa volt szinonima a neved. Nem akartalak megbántani azzal, hogy meggyanúsítalak pénzköltéssel.
17.
Neotechtr
Amúgy tényleg érdekes egy történet ez. Van a GP, tök jó. Erre jön a hír, hogy hozzádobják az Elektronik Arc 95%-ban retek kínálatát, ez is tök jó. Végül is, örül neki az ember, nem?

Erre meg másnap jön a hír, hogy akkor hozzá adják az EA Play árát is az előfizetéshez. Eddig 3.99 volt a PC GP, nem tudom mennyi lesz, de ha 10, akkor pont hozzájön az EA play ára is (az is 3.99 lenne), meg még 2€. Ez abból a szempontból nem optimális (szuboptimális), amit Kawa mond, hogy azért nem mindenki használja ki a GP-t sem teljesen, most hiába jön hozzá az EA dolog, egy 150%-os áremelés nem feltétlenül szimpatikus.

Majd megnézem, hogy mennyire használom. Egyébként, ha olyan szitut nézünk, hogy most elmegy a polgár és vesz magának egy bármilyen X-et, akkor azért a havi 3000 körüli pénzért tényleg el van látva annyi játékkal, hogy nem lesz rá elég ideje játszani és ebből a szempontból nem rossz az ötlet.
16.
Neotechtr
#15: Most jól kicsesztél velük.
15.
crytek
#10: Na nem kéne engem ennyire lenézni ahol 22 ezrekkel dobáloznak hogy odaírsz... ha nem 300ft többé akkor a ms gamingnek részemről vége.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...