Kilép a bétából a PC-s Xbox Game Pass

  • Írta: Baloo
  • 2020. szeptember 10.
  • Hír
Link másolása
Mozgalmas hete van a Microsoftnak, hiszen tegnap bejelentették, hogy összeállnak az EA-vel, hogy együtt bővítsék az Xbox Game Pass könyvtárát, és most az is kiderült, hogy jövő héten elhagyja a bétastátuszt a szolgáltatás PC-s változata.

Kis túlzással a tegnapi nap a Microsoftról szólt, ami nem csoda, hiszen a redmondi cég nem csak bemutatta az Xbox Series S-t, de kiderült az árazása mind a kisebb konzolnak, mind a csúcskategóriásnak szánt Xbox Series X-nek. Amennyiben ez nem lett volna elég egy napra, azt is megtudtuk, hogy a Microsoft összeáll az EA-vel, hogy elhozza az EA Play szolgáltatás játékait az Xbox Game Passbe - mindezt ráadásul felár nélkül.

Utóbbi egyébként az Xbox Game Pass Ultimate mellett PC-s Game Passre is érvényes, ami jövő héten végre kilép a hosszúra nyúlt bétafázisából. Mint az várható volt, ezzel az árazása is változik a pimaszul olcsó szolgáltatásnak, egész pontosan a duplájára emelkedik a havidíja: az eddigi 5 dollár helyett 10 zöldhasút kell lecsengetnünk az alapelőfizetésért egy hónapban, ami egy sztenderd összegnek mondható például a Netflix havidíjához viszonyítva.

45.
45.
crytek
#44: Arról nem volt szó hogy xcloudba is bekerülnek az ea cuccok..szóval egyelőre ez még álom csupán
44.
44.
godach
#43: Függően attól, hogy xCloudon keresztül lehet e majd tolni.
43.
43.
crytek
#41: Game Pass Ultimateben lesz csak Xcloud.

EA play meg ami nincs pcre az nincs pcre szóvsl UFCzni nem fogsz pcn csak xboxon.
42.
42.
Grabowsky30+
#41: Az lemaradt, hogy pc-s vagyok és nincs xboxom.
41.
41.
Grabowsky30+
Amúgy nem teljesen világos, most ez nekem. Ha szeretnék xcloudot akkor most mit kell vennem? A drágább pass amiben van az xcloud az xboxos game pass, vagy az ott már mindegy? A másik EA Play-ben ugyan úgy lesznek megkötések, hogy ez a játék nem megy a pc-n ez megy a pc-n? Simán előfizetnék egy hónapra ha ki lehet próbálni az UFC-t!
40.
40.
Grabowsky30+
#25: Te vagy az "Olcsó János" definícója az értelmező szótárban! :D
25.
25.
crytek
#24: 10$-t írnak most is rá. De mivel még akciós 1390 valakiknek.
4 napja fizettem meg sokadjára a 300ft-ot... Szólj sajnos ahogy látom az életben utoljára :(
24.
24.
#21: Az X megjelenése után lesz az ünnepi szezonban beledobva az EA play és onnantől több az ára. Most a PC GP 3.99€ a civilizációban és nem 300 forint.
21.
21.
crytek
#17: Semmit se adtak hozzá semmihez.
Eddig is ennyibe került a game pass szóval te nem tudom mit néztél.
17.
17.
Amúgy tényleg érdekes egy történet ez. Van a GP, tök jó. Erre jön a hír, hogy hozzádobják az Elektronik Arc 95%-ban retek kínálatát, ez is tök jó. Végül is, örül neki az ember, nem?

Erre meg másnap jön a hír, hogy akkor hozzá adják az EA Play árát is az előfizetéshez. Eddig 3.99 volt a PC GP, nem tudom mennyi lesz, de ha 10, akkor pont hozzájön az EA play ára is (az is 3.99 lenne), meg még 2€. Ez abból a szempontból nem optimális (szuboptimális), amit Kawa mond, hogy azért nem mindenki használja ki a GP-t sem teljesen, most hiába jön hozzá az EA dolog, egy 150%-os áremelés nem feltétlenül szimpatikus.

Majd megnézem, hogy mennyire használom. Egyébként, ha olyan szitut nézünk, hogy most elmegy a polgár és vesz magának egy bármilyen X-et, akkor azért a havi 3000 körüli pénzért tényleg el van látva annyi játékkal, hogy nem lesz rá elég ideje játszani és ebből a szempontból nem rossz az ötlet.
16.
16.
7.
7.
godach
#4: Szerintem feleslegesen tartanának akkor fenn ennyi szolgáltatást. Külön Now, Plus meg még multi is?
Több ember (feleslegesen) több munka. Inkább vennék egybe ahogy a gamepass is. Akkor nem érdekelne egy kis felár, ha benne van a Plus. Így nem fizetek elő rá de ha benne lenne lényegesen olcsóbban, hát egye fene.
6.
6.
Yanez
#4: Vagy: a Psnow és a psplus egyben lehetne, egyet fizet kettőt kap. Na ez lenne a legjobb megoldás!
5.
5.
crytek
#3: Xboxon pletykálják hogy hamarosan valamikor bejelentik hogy free lesz a multi.. Szóval ez nem lenne meglepő ps fronton se. De minden csak pletyka...lehet azt is a nagy nullára nyögik majd be
4.
4.
Yanez
#3: Javítok. A psplus maradhat úgy ahogy van, de a multi lenne ingyenes és nem tartozna többé a psplus kereteibe.
3.
3.
Yanez
Amúgy most, hogy az EA play grátisz ott lesz a gamepassben, a sunyinak is lépnie kellesz valami kecsegtető dologgal. Szerintem itt az lenne a legnagyobb lépés a részükről, ha 50%-ot lenyesnének a psplus-ból, vagy inkább ingyenessé tennének azt, legalábbis PS5-n.
1.
1.
crytek
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...