Hivatalos: 185 ezer forint lesz az Xbox Series X

  • Írta: fojesz
  • 2020. szeptember 9.
  • Hardver
Link másolása
A Microsoft hivatalosan is megerősítette azt, ami már a héten kiszivárgott: fény derült az Xbox Series X árazására, illetve a boltokba kerülés napra pontos dátumát is megkaptuk.

A Microsoftnak nem megy mostanában a titkolózás, már az Xbox Series X árazása és megjelenési dátuma is lebukott a minap, így a redmondiaknak csak meg kellett erősítenie a pletykált információkat: eszerint a konzol (és persze az Xbox Series S) november 10-én kerül boltokba, és 500 dollárt, illetve eurót kóstál majd - ez Magyarországon 184999 forintot jelent. (Az Xbox Series S 300 dollárba, illetve euróba, vagyis 113999 forintba kerül majd.)

A Microsoft azt is bejelentette, hogy tizenkét országra terjeszti ki az Xbox All Access kezdeményezését, amellyel lényegében részletre fizethetünk be az új masinára és az Xbox Game Passre - ebből azonban Magyarország továbbra is kimarad.

Apropó, Xbox Game Pass-előfizetés: a Microsoft összeállt az EA-vel, így az Xbox Game Pass Ultimate előfizetői felár nélkül hozzáférhetnek az EA Play szolgáltatáshoz. Az akció akkor is él, ha csak az Xbox Game Pass for PC felhasználói vagyunk, értelemszerűen azonban ilyenkor csak a PC-s EA Play kínálata elérhető a számunkra.

103.
103.
Őrnagy
#83: Cnc forgácsoló és programozó vagyok, nem szaré-hugyé dolgozom. Nem nekem kell megköszönnöd a magyarországi bérek emelkedését, de nem is a kormánynak. Ez a munkaerőhiány miatt alakult így. 2011-ben tanácskozott a kormány a munkavállalók szakszervezetivel, és közösen döntöttek úgy, hogy a minimálbér megnövelése káros lenne a magyar gazdaságra nézve.
Ez a Fidesz - kormány volt, igen.
Na, ezután ugrott meg drasztikusan a kivándorlók száma. Én is ekkor jöttem ki.
83.
83.
Ooorky
#81: Dehogynem kell, ugyanazt csinálják, mint ti nyugaton, szaré húgyé elvégzik az alja munkát, rengeteget spórolva a cégeknek amik így tudnak fejlődni.
81.
81.
Őrnagy
#70: Legyen úgy. Nem kell megköszönni.
71.
71.
FiveSalmon69
#70: Te valami álomvilágban élsz :D A legalja meg a legteteje megy el külföldre mi? Szerinted azok az ukránok akik magyarországra mennek a legalja vagy a legteteje? :D Lehet sok mazoista van akik szenvednek, meg váltogatják a munkahelyüket otthon, mert "meg lehet találni az 500k-s fizut", de itt az első hely többet fizet ahova jelentkezel.. és nem IT-s melóról vagy szakmunkáról beszélünk, hanem mezei szálloda, vagy gyári munkáról. IT-ban 80 - 110k körül kezdődik az éves fizetésed. Euróban.. És eddig csak a pénzről beszéltünk, az emberek hozzáállásában is ég és föld a különbség, az infrastruktúrában, mind városi, mind vidéki értelemben... Nincs ez a rosszindulat mint ami most is megy itt.. Vagy azt nem akartad elbújtatni a mondanivalódban, hogy akik kint vannak és nem a szakmájuk csúcsát képviselik azok kb semmik? Na mindegy, nem akarok személyeskedni, de szerintem olyan ember ne meséljen, hogy milyen külföldön, aki nem hogy nem dolgozott kint egy napot sem, de még az otthoni valósággal sincs tisztában. Nézz körül egy pár helyen, ahol az ukrán munkaerő leváltotta a helyit.
70.
70.
Ooorky
#69: Köszönjük.
Jött helyettetek ~300 ezer jobban dolgozó ukrán.
69.
69.
Őrnagy
Azt ne felejtsétek Magyarországon élők, hogy MOST azért fizetik meg jobban a dolgozókat, mint 10 éve, mert az utóbbi 10 évben kb 500 ezer dolgozó hagyta ott Magyarországot, köztük én is.
59.
59.
Guba32
#58: Nekünk muszáj volt,nem hagyhattuk a vascsöveket a falban,mikor mindenből újat tettünk.Nagy gáz lett volna később kibontani a kádat,wc-t,konyhát,ha szivárog a víz az elrozsdásodott csövek miatt.64k anyag + 100k munkabér.De megérte,szép munkát végzett.
58.
58.
crytek
#54: Nem kell bemutatni.Tömbházban lakom ami kb 40 éve épült falba betonozott kábeles még az áramhálozat. Amikor a hosszabítomat bekapcsolom amire a gépem van kötve 10-ből 13x leveri a biztosítékot.. Gondolom a kábelben lehet már valahol valami gebasz (nem tudom nem értek hozzá) Kihivtam egy villanyszerelőt és kértem hogy egy külön kábellel (ami új moderd kornak megfelelő földelés minden, nem kőkorszaki) vigye be a szobába az áramot hogy legalább egy helység ki legyen vonva az egyenletből ha ott lenne valami gáz.. Nos ez kb max egy 15 méteres kábel + a falon egy műanyag vezető ház + a végén 5 konnektor..

Erre mondott nekem 60 k anyagköltséget + 110k munkadíjat. Hát kösz akkor inkább agyonveretem magam az árammal és megtanulom yt-ról én bekötni magamnak.

55.
55.
delphijos
#48: Én csak azt nem értem hogy ha Magyarország kivételével mindenki RTX Titan-t tesz a kosarába a reggeli kifli mellé, akkor miért nem látszik ez pl. a Steam statisztikában ?
54.
54.
Guba32
#52: Akiket én ismerek azért mert pl. a szüleik még támogatják őket,örökölnek és így el vannak,a másik fajta a szociban ragadt,kevés lóvé,de legalább nincs is elvárás.Nem képzik magukat át, SAJÁT TERÜLETÜKÖN NEM JÓK. --3 éve vettünk családi házat,a vízvezetékszerelő 100ezer ft-ot kért 2-szer 8 órás munkára.Na ő jól keres,de ért is hozzá --.Ha kimennek is hazajönnek,mert ott sem felelnek meg.Elégedetlenek ugyan,de semmit sem tennének meg ami már a komfortzónán túl esik,hogy jobb legyen nekik.
53.
53.
Ooorky
#52: Erről írtam csak bujtatva.

Jó munkaerőt itt is megfizetik, a legalja meg a legteteje tud életminőségjavulást elérni ha lelép.

De ismerek olyat is aki papíron Kaliforniában dolgozik miközben budapestről heggeszti az IBM mainframe szoftverét havi 2+ millió magyar pénzért.
52.
52.
crytek
#51: Sosem értettem akik sírnak itthon azok miért nem keresnek jobb állást.
Én csöves gyári melós vagyok sima érettségi és 2 év technikusi után már melóztam (15 éve tolom) 500k-t fizetnek.És sokszor a pofám elszégyellem hogy ennyit adnak mikor vannak olyan napok amikor kb mobilozni járok csak be..de kibírjuk ezt is :)

51.
51.
DarkCrash
Olvasom a kommenteket. Hát azért itthon is lehet sokat keresni ha az ember talpra esett. Én kb 500-550-et keresek nettoba itthon. Nem 2 munkahelyen hanem 1-el.
49.
49.
kirk
hijja mi van ebbe? csak egy 20-sal kevesebb volt mint a gépem
48.
48.
Miről megy itt a téma és milyen őrület van odakint? Utolsó fizetésem Magyarországon 112 ezer forint volt Veszprémben 2016-ban. Ez egy két műszakos munka volt és ha jól jött ki, akkor megvolt a 123 rugó is. Meg volt a nagy utalványos karácsonyi pénz, volt előtte életemben, hogy a Core 2 Duo gépemet a Geforce 9800 GT-vel ilyen halom utalványból vettem. :)

Na de mindezek után én leléptem 2016 március végén. Az első fizetésem, amit Júniusban kaptam (nem teljes májusi hónapra) nettó 1700+ € volt és velem kedvesek voltak ahhoz képest, hogy szart sem tudtam németül, ők meg még annál is kevesebbet angolul. Találkoztam olyan faszival, hogy azt az egy szót sem tudta angolul, hogy Fuck.

De ezt senki se vegye menőzésnek, mert egyáltalán nem az a cél, csak kikívánkozott, mivel sokszor olyanok mondják, hogy mi van külföldön, akik a kert végében sem voltak még. Vannak persze sztorik, ez mesélte, az mesélte, illetve valakivel nyilván történtek is hajmeresztő dolgok. De nagy túlzásnak tartom, ahogy néha be vannak állítva a dolgok. Ahol én ülök, ott nyugi van, ugyan az a melóm van még mindig, fizetés nettóban is 2-essel kezdődik és semmi dráma. Az embereknek van véleményük az itteni politikáról (az ő adójukból él egész Európa, ők meg megdöglenek a nyugdíjból), de közben mindenkinek van szuper kéglije, egy valamire való autója és tényleg egy új konzol egy 500€-s árcédulával ugyan annyi a valóságban, mint ha 200.000 Ft-ot keresnél és 50.000 forint lenne a Series X. Meg így van a dolog a 3080-as kártyákkal is. Akinek kell, úgy leveszi a polcról ezeket a holmikat szemrebbenés nélkül, mint ahogy a zacskót kiveszed az áruházban a zsemléhez. De amúgy angliában is. A hülye haverom folyamatosan írogat, hogy milyen embertelen processzort, meg ram-ot meg szarokat vesz, meg olyan egeret, aminek az RGB driverétől összeomlott a rendszer, utána meg nem nyom semmi mást, csak a vanilla Fallout 4-et, meg a Warframe-et.

De amikor magyaroktól, akik Magyarországon élnek külföldről olvasok én semmi mást nem látok csak azt, hogy megaláztatás meg szegénység, meg a kukából kell zabálni. És erről dumálnak, miközben te éppen a haverod új BMW-jében nézed, hogy szól az AWS-től a Lakatlan Ember (ez szólt). Ha ugyan úgy dolgozol kint, mint otthon, akkor jobban élsz.

Ez ilyen egyszerű és ez így van.
47.
47.
delphijos
#42: “2100euro bruttonál kb 1400 a netto. 2600 brutto-nál "csak"1650 a netto. 10.500euro bruttonal kb 6000euro a netto”

Nálunk sem elsősorban az SZJA-val van a baj, ha így nézi az ember kint aki jól keres, elég durván megvágják ( amellett hogy jó pénz visz haza ) , hanem hogy mire megy el a befizetett pénz, meg hogy maga a bruttó kereset se magas. Egy 1400 eurós bérrel ( kb. 500e ) amit ha meg tudna keresni egy “sima melós” is, nem lenne senkinek baja.
46.
46.
Vis Major
#45: Milyen agybaj van idenkint? Ez nekem új ha van ilyen.
Az hogy annál a cégnél ahol ő dolgozik ilyen van, az nem = azzal hogy ez az általános, vagy "megszokott".
45.
45.
Ooorky
#41: Egy ismerősnek bejött, de ő már idehaza is elismert szakmérnök volt. Ma tőle tájékozódok milyen agybaj van odakint.
+hiába a jó fizetés kezd elege lenni abból, hogy minőségellenőrként neki kell helyreállítania mások trágya munkáját, miközben a menedzsment két naponta megbeszéli meeting-eken, hogy milyen ügyes.
44.
44.
Vis Major
#40: Mármint azt amit én, vagy most nem értelek mit szeretnél ezzel mondani.
43.
43.
Vis Major
#39: persze van ilyen is. Én is tudnék példákat írni ami az igazadat állítja. Én is például egy török takarítócégnéĺ kezdtem. Német nuku viszont angolul tudtam, a szerencsém hogy ők is. Viszont volt hogy havi 280órát dolgoztam de csak 160órába fizettek, a túlórát szerződés szerint csak felmondás esetén fizetik ki( felmondás után a 35 %-át kaptam csak meg) takaritottam autópálya budit is.... soroljam? Nekem sem volt könnyű. 6hónapig felfújható gumimatracon aludtam... amivel te mész a strandra.. Minden kezdet nehéz. Viszont most már a fizetnek sem élnék otthon
41.
41.
Marcus88
#39: Ilyet bármelyik más országra lehet mondani,járt így már más is meg még fog is
Rossz helyre mentek és nem jött be,de ennek van ellenkezője is valaki elmegy és bejön neki.
Ettől még a tények nem változnak itthon kúrva nagy gondok vannak.
40.
40.
Ooorky
#38: Az összes közmunkás így tengődik, aztán kimegy ganéjt lapátolni, él 25nm-en, vesz egy szakadt bömit és hőbörög mekkora ember lett odakint.
39.
39.
Ooorky
#32: Ismerőseim közül többen is voltak kint, egyiknek én vettem regiojet buszra jegyet, hogy haza tudjon jönni, olyan szinten átbaxták/lehúzták az ilyen dumák után.
38.
38.
Vis Major
#34: Még 2010-2012-ben otthon (Magyarországon) ugyanezt csináltuk. Melyik csekket fizessük be melyiket ne, most akkor az autóba tankoljunk, most akkor csontleves legyen mert húsra sem volt pénz.... vasáranpi ebédnél a ma második fogás maximum rántott karfioll, rántott gomba vagy esetleg ránott parizel.... hogy csak felületesen említsem
Sose fogom elfelejteni.... viszont ebböl a szempontból jobb itt kint az unalom, és kihívás mentes anyagi körülmény. Elég volt egyszer.
Rohadtul dűhítő hogy ezek szerint az ország semmit sem fejlődött. Igazság szerint már le kéne szarnom de nem megy. Csak a szülőhazám
34.
34.
Marcus88
#32: Az itt uncsi lenne és nem kihívás!
Furcsa lenne,nem gondolkodni azon,hogy mit is fizessünk be előbb,meg mit ne vegyünk,mert másra is kell.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...