Majdnem az EA vásárolta fel a Bethesdát

  • Írta: Baloo
  • 2020. szeptember 28.
  • Biznisz
Link másolása
A múlt héten a Microsoft mindenkit meglepett azzal, hogy bejelentette a ZeniMax Media, és ezzel együtt a Bethesda Softworks felvásárlását - azonban a cég vezérigazgatója szerint nem ők voltak az egyetlen érdeklődők az évek alatt.

Tagadhatatlanul a múlt hét egyik legnagyobb meglepetése volt, amikor Phil Spencer bejelentette, hogy a Microsoft felvásárolja a ZeniMaxot, és ezzel együtt a Bethesdát is. A cég vezérigazgatója szerint azonban nem a redmondi vállalat volt az egyetlen érdeklődő az elmúlt években.

Robert Altman elmondta, hogy már évek óta gondolkozott a cég továbbadásán, és egyszer igen közel került ahhoz, hogy valóban eladja a Bethesdát az Electronic Artsnak. Hogy végül miért nem kötötték meg az üzletet, az nem derült ki a Bloomberg által megosztott riportból, mindenesetre az EA elmúlt években kialakított reputációjának köszönhetően valószínűleg sok játékos jobban örül, hogy a Bethesda inkább a Microsoftnál kötött ki.

Ennek fényében hamarosan olyan játékok kerülhetnek be az Xbox Game Pass kínálatába, mint például a DOOM Eternal.

11.
11.
adamsfamily
Amúgy a Bethesda Xbox exkluzivitásra visszatérve.Ez egy tavaly év végi interjú.Szerintem elég jól leírja,hogy mire lehet számítani.
Aaron Greenberg: This is what we said, because it’s very specific.

We more than doubled our studios over the past year, and as these new studios are transitioning, some of them had existing arrangements to publish games across multiple devices, but going forward these new studios will focus on making games for our platforms and we have no plans to further expand our exclusive first-party games to other consoles.
10.
10.
Ctrl+Alt+Del
Majdnem-majdnem. Ahogy a mondás tartja, majdnem a kutya se szarik. :)
9.
9.
adamsfamily
#8: Megvették volna 2 az 1-ben.:D
8.
8.
NECROSMOKE
Gondolom a Microsoft azért vette meg, mert az EA itt is fukakodott és nem adott volna ennyi pénzt :D
4.
4.
crytek
Én meg majdnem lekúrtam Szabó Zsófit a barátok köztből csak nem fértem hozzá a tv-től :)
2.
2.
Extol
Majd a Disney felvásárolja mindet
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...