Xbox Series X - jól futnak az előző generáció játékai

  • Írta: Baloo
  • 2020. szeptember 30.
  • Videó
Link másolása
Lejárt az embargó, így a Digital Foundry csapata végre megoszthatott néhány roppant érdekes mérést, amelyben a Microsoft legújabb és legerősebb konzolját tesztelték az előző generációk xboxos játékai segítségével.

Richard Leadbetter, a Digital Foundry egyik oszlopos tagja olyan szerencsés helyzetben volt az elmúlt napokban, hogy megjelenés előtt tesztelhette le a Microsoft novemberben érkező legerősebb konzolját, az Xbox Series X-et. Mivel egyelőre nem volt kéznél egyetlen következő generációs játék sem, így jobb híján kénytelen volt a konzol visszafelé kompatibilitását nagyító alá venni.

Az eredmény pedig lenyűgöző lett: szinte mindegyik játék erőlködés nélkül hozta a stabil 60 fps-t, még az olyan rossz optimalizációról elhíresült címek is, mint például a Grand Theft Auto IV. Érdemes megjegyezni, hogy mindezt ráadásul a konzol csak a nyers erejére támaszkodva produkálta, szóval amennyiben a fejlesztők az Xbox Series X-re finomhangolják a játékukat, úgy még látványosabb eredményekre lesz képes a masina.

Richard a külföldi magazinok által már megszellőztetett gyorsabb töltési időket és Quick Resume opciót is letesztelte, amiről szintén csak elismerően tudott nyilatkozni, de azt hiszem, a videóban látható összehasonlítások önmagukért beszélnek.

15.
15.
Caleon
Én berendeltem az új x-et. Remélem, első körben hozzájutok.
7.
7.
xanatos0911
#3: Kíváncsian várom a további magyarázatod :) Mert így kijelenteni valamit, aztán meg nem magyarázni, az lenyegeben művészet. Szóval izgalommal várom a kommentarod folytatását ;)
5.
5.
crytek
#4: Hát ez a még jó hogy nem így működik konzolon.... ugyanis ha a fejlesztő cég vagy a ms nem nyúl a játékhoz akkor ugyanúgy fog futni sok game Series X-en is mint One X-en. Ugyanis ezeket újra optimalizálni kell az új gépre.

Szóval amiket mutatnak az nagyon jó dolog mivel láthatóan elég sok játékkal foglalkoznak hogy kihasználja a Series X erejét.. (mondjuk ezt nem tudom ki és mi alapján dönti el mi kap tuningot)
4.
4.
delphijos
#3: Hát azért a "lenyűgőzőt" én is túlzásnak érzem. Egy vadi új erősebb konzol, még jó hogy viszi 60-al azt ami X-en 40-el ment. Már csak az erősebb CPU miatt is.... Szerintem ez az minimum.
3.
3.
logic5
#1: Na ez az igazi idióta hozzáállás... Grat.
1.
1.
xanatos0911
Azta mindenit! Egy két generációval ezelőtti, majd 13 éves játék is elérte a 60 FPS-t? Waoh, micsoda hír :) Megyek is megvenni a konzolt rögvest.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...