Spider-Man: Remastered - újraszabták Peter Parkert

  • Írta: gorien
  • 2020. október 1.
  • Videó
Link másolása
Belenézhetünk a Spider-Man: Miles Morales mellé járó remasterelt Pókember-játékba. Ahogy az ilyenkor szokás, a grafikai tuning elkerülhetetlen volt, de a főszereplő is vadonatúj arcot kapott.

A nyáron bejelentett Marvel's Spider-Man: Miles Morales Ultimate-kiadásának egyik alkotóeleme a 2018-as alapjáték remasterelt változata – ezt külön nem is tudjuk beszerezni, kizárólag a Miles Moralesszel egybecsomagolva. Most két videón is belenézhetünk, az egyik pedig a legváratlanabb változtatást prezentálja: lecserélték Peter Parker arcmodelljét.

A karaktert változatlanul Yuri Lowenthal játssza, a játékban felbukkanó alak azonban már nem John Bubniakre emlékeztet, hanem Ben Jordanre. Az Insomniac kreatív igazgatója, Bryan Intihar szerint ahhoz, hogy a PlayStation 5-ön a leghihetőbb figurákat lássuk, muszáj volt egy Lowenthalhoz jobban passzoló arcot találniuk.

A másik videó a remasterelt változat feljavított grafikáját mutatja be. Ahogy a fejlesztők bejegyzésében olvashatjuk, az új városi környezet teljes mértékben kiaknázza a Sony next-gen konzoljának erőforrásait, teszi ezt többek közt a ray-tracingre épülő tükröződéssel és árnyékokkal. A karaktermodelleket is tupírozták, szebb bőrre, élettel telibb szemekre és szálanként animált hajra számíthatunk.

A Performance Mode 60 fps-re pörgeti a játékot, és az új konzolnak hála már a töltőképernyőkkel sem kell bajlódnunk – bár aki szeretné tovább nézni Póki metrózós kalandjait, visszakapcsolhatja őket. Emellett a jobb hangzás és a DualSense kontroller sokkal finomabb irányítása is az újdonságok között van. A Remastered-kiadás három új Pók-jelmezt is tartalmaz, köztük a 2012-es A csodálatos Pókember gúnyáját is.

A Marvel’s Spider-Man: Remastered (a Miles Morales: Ultimate Edition részeként) november 12-én, illetve november 19-én jelenik meg PlayStation 5-re.

29.
29.
Obi Wan Kenobi
#28: Valószínűleg csak gyorsan beleerőszakoltak valamit ami hasonlít rá, hiszen közben készül a másik játékuk is. Nem hiszem hogy annyira nagyon be akarnák építeni egy majdnem 2 éves játékba, helyette az újjal foglalkoznak.

Az NV dolgot arra írtam, hogy rengetegen hiszik azt hogy csak akkor lehet valami igazi raytracing, ha RTX kártyán fut. Ez nem igaz
28.
28.
delphijos
#26: A kamu persze erős, de pont erről van szó, hogy ezek mind “részleges” RT megoldások. Teszem azt a pocsolyában valósághű tükröződés van, de az árnyék már nem RT. De ennek megint semmi köze ahhoz amit írtál hogy ez az NV “megoldása”. A játék ilyen hogy spóroljon az erőforrásokkal. De ezen a képen ha a tükröződés nem RT, akkor mi az ?
27.
27.
Obi Wan Kenobi
#26: szóismétlés a másra használva, bocsi
26.
26.
Obi Wan Kenobi
#25: A raytracing eddig majdnem minden játékban másképp volt alkalmazva, ettől függetlenül még mindig sugárkövetés, csak másra van használva. Kiváló példa erre a shadow of the tomb raider és a battlefield v. Az elsőben az árnyékok vannak a toppon, a tükröződések viszont nem, a másikban pedig fordítva, a tükröződések jobbak. A metro exodus pedig megint egy teljesen más tészta, ott a fényekre mentek sokkal jobban rá. Ettől nem lesz egyik se kamu, annyi hogy itt sokkal kisebb fokban fog javulni a raytracing miatt, mert mint mondtam nincs dedikált hardver CSAK ennek a számolására.
25.
25.
delphijos
#24: Az hogy magát az eljárást hogy csinálják az lehet más. De ha megnézed a képet, akkor az állítólagos tükröződés NEM UGYANOLYAN. Ennek semmi köze az technológiához, nyilvánvaló hogy nem valódi tükröződésről van szó. Ilyen értelemben jogos a “kamu” jelző.
18.
18.
csongor1996
#5: Hol volt ebben ray tracing?
17.
17.
Tokodboy
#16: Nem csúsztam le az előrendelésről sőt elő sem rendeltem, majd 1-2 év múlva jó lesz, amikor nem tetris fog rá megjelenni XD
16.
16.
Tokodboy
#10: PS fanboy vagyok, de nem vak. Ha egyszer azt mondták, hogy hisznek a generációkban tartsák meg szavukat és ne köpjék szemen saját magukat.
XBoxot meg biztosan nem fogok venni, mert azon 0 olyna játék van ami érdekelne.
Szigorúan csak exkluzívokra gondolok, mindig is azok miatt vettem konzolt a többire ott van a PC.
15.
15.
leviske
#7: Technikailag custom PC-kről beszélünk a One és 4 óta, így nem kell újraírni a játékot, hogy fusson azokon is, ha az API-kat nem darálják be.

Szerintem olyan játékok sokára fognak jönni, amik annyi rajzolási paranccsal dolgoznak, hogy csak a Zen magok birkóznak meg vele, és a Jaguar-ra nem lehet leskálázni. Ettől viszont még lehet észlelhetően szebb a látvány az új generáción ezekben az esetekben is.

Azzal viszont egyetértek, hogy a Pro/X még bőven kiszolgálja az érkező nagy címeket, így rohanni nincs értelme új konzolért.
14.
14.
Hunszi
#7: Ügyesen rájöttél arra, ami évek óta tény.

Next-gen konzolt a megjelenése első évében teljesen felesleges venni. Olvasom a facebook posztokat is, az emberek rendesen kétségbe vannak esve, hogy nem jutott nekik az előrendelhető konzolokból s jujjj mi lesz...nevetséges.

Semmi, szó szerint semmi nem indokolja, hogy az ember elköltsön gyorsan 185.000 forintot egy új konzolra, ha már csücsül otthon egy One X vagy Pro.
13.
13.
adamsfamily
#8: Csak annyi a különbség,hogy a MS már az elején ezzel reklámozta magát,a Sony meg jött ezzel a fellengzős "mi hiszünk a generációkban" dumával.
Félre ne érts,én örülök neki de kicsit azért gusztustalan volt ahogy kommunikálták.
12.
12.
FiveSalmon69
#11: de egy pókhálón lengedező new yorki fickóval tudsz azonosulni?
11.
11.
DragonBleacPiece
elnézést, de ez a tom hollandosított 14 éves arc nevetséges..miért kell újra és újra visszamenni a gimis pókember kinézethez? felnőttem, 30 vok, nem tudok azonosulni egy bébivel áhh :D
10.
10.
zsozsofighter
#7: Ha vissza emlékszel,anno a PS4 megjelenésekor mi volt????Volt egy Knack meg egy Killzone.Ahoz képest most sokkal jobb a felhozatal.És pont ebben a generációban volt jó pár olyan játék,amit anno PS3-an toltál.Sokan fikázzák a mostani gépet,pedig elöbb vagy utobb mindenki polcán ott lesz és akkor mindenki már csendben lesz.Lehet azok fikázzák annyira,akik szerettek volna első nap a géphez jutni,de sajna nem jutott.Vagy más táborhoz tartoznak
9.
9.
Gaboo77
#1: Ha megnézed Tom Hollandosra vették az arcát, hogy közelebb hozzák a filmes univerzumhoz. Csak gondolom a jogdíjak miatt,nincs konkrétan az ő arca benne.
8.
8.
Obi Wan Kenobi
#7: Xboxnál is jönni fog Xbox onera..
7.
7.
Tokodboy
A sony abban a pillanatban ásta el magát nálam egy időre, amikor kiderült, hogy a "next gen" játékaik jönnek PS4-re is.
Akármennyire állítják, hogy ettől a PS5 verzió kihasználja a gépet ez egy nagy hazugság.
Ha kihasználná, akkor nem tudnánk eygszerűen csak lebutítani ps4-re hanem kb a ps4 verziót a 0-ról kellene újjá építeni. Belátható, hogy nem fognak 1 játékot 2szer megcsinálni dupla pénzért.

Sima ps4 verzió lesz egy kicsit feltuningolva és voila.......

Nem vagyok addig kiváncsi a nextgen játékokra amíg félgenerációs(vagy inkább negyed generációs) játékok jelennek meg.

Nekem szimpatikus volt a hozzáállás, hogy az új gép játékaival elfelejtik a jelenlegi gent, erre meg tessék....

Ha veszek ú gépet én nem remastered sz*rokkal és főleg nem olyan játékokkal akarok játszani ami az előző gépen is elérhető minimális grafikai különbséggel.
Nem azért veszem a gépet, hogy régi cuccokat nyomjak, arra ott van a régi gép.
6.
6.
Tokodboy
#5: Kb semmit nem csináltak rajta. Az épületeken látszik hogy az apró részletek(geometriák) ugyanakkor tünnek elő mint a ps4 esetében. Ez kb az a szint mielött a ps4 verziót lebutították volna az E3as demóhoz képest.
Remélem ettől a miles morales sokkal szebb lesz, mert ez eddig csalódás.
5.
5.
Tokodboy
#4: Akármennyire meresztem szemem, ez angyon messze van a next gentől, ray tracing ide vagy oda. Annyit az nem dob rajta. Nextgenhezt képest nekem ez nulla.
2.
2.
Yanez
Ez a remastered valami állatul fest, vérbeli nextgen grafika. Peter arcát viszont nem értem minek kellett újraszabni. A régebbi sokkal jobb és realisztikusabb volt, ez az új kicsit mű. Ami pedig a leggázabb, hogy a remastert nem adják ingyen annak, aki már rendelkezik az alapjátékkal PS4-en. Ugyanakkor lehet ez később így is lesz és most csak azért csomagolják a Morales történethez, hogy az még jobban fogyjon. Remélem nem fogják majd külön árulni azoknak is, akik már egyszer megvették. Az lenne a legalja. Nekem amúgy nem kell az alapjáték, én már kiplatináztam azt, és nem fogom mégyegyszer megtenni csak azért, mert szebb. A Morales szál viszont majd ki lesz pörgetve, valamikor jövőre.
1.
1.
cyberstaker
Elképesztően szükségszerűtlen húzás volt, ráadásul nagyon rombolja az összképet. Nekem személy szerint sokkal jobban tetszett az előző modell, ráadásul már megint 16 évesnek néz ki pókember... Na de ez legyen a legnagyobb bajunk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...