Újra kapható a Silent Hill 4: The Room

  • Írta: szlav
  • 2020. október 2.
  • Megjelenés
Link másolása
Nem állnak meg a Konami klasszikusai. A régi Metal Gear-játékok, Contrák és Castlevaniák után a Silent Hill negyedik része is megkapta a saját digitális újrakiadását a GOG platformján.

Mostantól nem kell a másfél évtizede porosodó lemezeink közt kutakodnunk, ha megjön a kedvünk a Silent Hill 4-hez, a Konami ugyanis úgy döntött, hogy digitális formában újra piacra küldi a régi klasszikusait - erre már koccinthattak a Metal Gear-rajongók is. Az előző játékokhoz hasonlóan Henry Townshend klausztrofób kalandja is a GOG könyvtárában éledt újra - már csak a Team Silent szériájának előző három epizódjára várunk.

A Silent Hill 4: The Room eredetileg 2004-ben jelent meg PlayStation 2-re, Xboxra és PC-re, a játék azonban most kapott először időtálló digitális kiadást számítógépen.

27.
27.
Ps fanboy
#26: Na jó, az az egy tényleg kiemelkedő az amúgy igen gyengécske bossfightok közül, amit ez a széria kitermelt.
26.
26.
Nicodemus
#25: Scarlet gyatra volt??!! Maximum az irányítás harc közben.
Megvolt írva egy SHra jellemző erősen metafórikus groteszk módon drámával. Ahogy harc közben is dobta le magárol a porcelán rétegeket nagyon emlékezetes volt arra a fosatós zenére. Egy kurva jól megírt és hangulatos szörny volt.
25.
25.
Ps fanboy
#24: "másodrészt az egész sorozat legemlékezetesebb Boss-ai vannak ebben a játékban,"

Hát nem tudom, én végigvittem a Homecoming-ot, de nem nagyon emlékszem belölle egy bossra sem. Talán valami baba szerű izé rémlik, ami úgy mozgott, mint egy pók, de az is nagyon gyatra volt. És ez sajnos részben igaz az egész SH szériára, a zene a hangulat, az általában rendben van bennük, de mint játék az akció részek nagyon gagyik, ahogy az animációk is és a grafika sem az az említésre méltó bennük. Ennek a szériának mindenek előtt egy totálisan teljes vérátömlesztés kellene, újrahúzni az alapoktól, technikai szintén legalábbis.
24.
24.
Nicodemus
#22: A Homecoming sokkal lejjebb van az én listámon is mint az első 4 rész. Azonban bizonyos okokból mégis vállalható. Elsőnek is a történet ami kifejezetten ügye lett a családi drámával és szektával, másodrészt az egész sorozat legemlékezetesebb Boss-ai vannak ebben a játékban, végül: Yamaoka zenéje.
A Downpournak sehogy sincs SH íze. Ettől még nem rossz játék ( bár qurvára felbaszott amikor órákon át baszódtam a térképen mert nem tudtam merre tovább).
Szal olyan volt mint egy korrekt nem SH game.
23.
23.
FreeKatana
Szerettem ezt a részt, főleg a lakást felfedezni, miután visszatérek. Azért kicsit frusztráló volt már az elődökhöz képest, amin a backtracking nem igazán segített. Olcsó megoldás.
Ha azt vesszük, ez a többi résznek is eleme volt már az Otherworld miatt, de azért annyira nem volt zavaró.
22.
22.
Mortis
#21: Èrdekes, hogy mennyien írjátok a Homecoming-ot vállalható, vagy egyenesen jó rèsznek: èn azt hittem az a leguniverzálisabban utált epizód. Bevallom őszintèn, èn csak a második rèsszel játszottam, de elèg sok videóesszèt láttam a Silent Hill-ekről s a videósok majdnem mindegyike szidta a Homecoming-ot; a Downpourt hívták leginkább vállalhatónak az újabbak közül, de ott is sokminden fèlrement.
21.
21.
Nicodemus
Igazából addig beszéltünk SH-ról amíg ázsiai csapat fejlesztette Akira Yamaoka közreműködésével.
Nekem annó a 3as volt a kedvencem mert annyira berántott a hangulata. Történet szempontjából pedig a második rész. A negyedik pedig talán a legkülönlegesebb, legszokatlanabb rész. Mindig Yamaoka zenéje adja a játékok lelkét és ez még a Homecomingnál is jól működött ami egy korrekt folytatás volt nyugatról pár alapos félre értéssel. (Piramis fej James poklának része nem pedig egy állandó tag aki mindenkinek feltűnik.) Ennek ellenére csíptem ahogy az Originst is.
Na de ami utana jött. A Shattered Memoriestol a Downpour-ig az már minden volt csak SH nem.

Remélem nemsoká felkerül gog-ra a többi rész is.
20.
20.
#18: a kettő nagyon adta nekem. Meg a Room, de azt anno nem fejeztem be.
19.
19.
crytek
#18: Nekem is ez a kettő tetszett a legjobban.

Máig nem értem a Konami miért nem adja ki valakinek hogy készítsenek belőle egy tisztességes REMAKE szériát
18.
18.
DarkLord
A Silent Hill játékok tényleg tudtak operálni a nyomasztó hangulattal. Nekem szinte az összes tetszett, de a 2. rész és a Homecoming, ami adta jobban, mint a többi. De ez szerintem, amúgy hangulatfüggő, hogy ki mikor játszott melyik résszel és épp milyen szakasza volt az életének. Én emlékszem, hogy a Homecoming-ot, mikor játszottam, akkor téli esték voltak egyedül bevackolva a szobába kinn fagyos hangulat benn a szobába meg a játék miatt volt fagyos a hangulat...annyira átvettem az atmoszféráját a játéknak, hogy kb. 3-szor majdnem elhaláloztam úgy megijedtem :D Pl. a temetőben a kutyusoktól , majdnem beszartam, járkál ugye a temetőben az ember a ködös nagyon nyomasztó hangulat árad mindenfelé és hirtelen rádugrik. Vagy a második részben, mikor a tárolónál először találkozol azzal a genya mászóka szörnnyel ott is majdnem megfagytam :D Egy dologhoz értett ez a játék az atmoszférája egytől egyig minden résznek szinte kifogástalan volt és ha ebbe elmerültél, akkor minden apró hanghatástól égnek állt a szőr a hátadon az tuti. Nem félelmetes játék, de olyan jól van adagolva, hogy rádhozza a frászt nem is egyszer. Én nem sok játéktól szoktam beszarni, de a SH több részével is sikeresen tette meg ezt anno.
16.
16.
adamsfamily
#8: Nekem is van ott 200-300 játékom,a 80% konkrétan szemét,amivel soha nem fogok játszani,vagy ha ki is próbáltam,1 óra után uninstall lett a sorsa(lásd Gone home).
Amióta a Humble Bundle a havi előfizetéshez csak hulladékot ad,azóta nem is aktiváltam be semmit Steam-en(meg szüneteltetve is van).
13.
13.
godach
#11: Mondjuk nekem annyi mákom van, hogy gamepass és ps+ is van így még már tényleg értelmetlen a vásárlás az 1000+játék mellé.
11.
11.
#9: godach-al kb minden szaron összvesztünk már, de ebben teljesen egyet kell értsek. A Steam nem véletlenül lett ekkora és ilyen profi. Mellesleg folyamatosan van akció, kb két éve nem vettem full áron játékot, és nem is fogok, minek. Akcióban bevásárolsz, aztán a wishlisted dobja mailben mikor megint akciós valami. 5-10-15 Eurónál hosszú évek óta nem vettem többért game-t, utóbbi kat-ba nagyobb címek is belesnek egy egy akció során.
10.
10.
Nothing
#7: Tetszett a SM is, annak ellenére, hogy totál más irányba - kvázi sétaszimulátor :) - mentek el vele a fejlesztők.
9.
9.
godach
#4: Barátlista, Achievementek, Kurátori vélemények, Vásárlói visszajelzés, Profil testreszabhatóság, biztonság ( face és google bejelentkezésen kívül nem sok van, ami elérte hogy az accountoddal jelentkezhess be), műhely, fordíthatóság (MS játékokat pl nem lehet honosítani) és szerintem reggelig sorolhatnám úgy, hogy csak felületesen ismerem a steam rendszerét. Sosem mélyültem bele, de még így is rengeteg mindent lehet ott csinálni. Drága? Valóban. A szerverek, szervezők, díjak stb nem ingyen vannak.
Sokan kapálóznak a 30%-os levonás miatt, gondolom ők sosem várnak akciókra stb. Nem utolsó sorban a digitális eladás előfutára volt a steam, amit sok játékos megköszönhet. Persze nem öleléssel, hanem vásárlással.
Egyébként van egy tök jó "kívánságlista" rendszer ami figyelmeztet a listára dobott játékok akcióiról, amiket sokszor 50-75 vagy akár 90%-al olcsóbban megvehetsz. Egyszerűen jó.
8.
8.
crytek
#4: "de szerintem drága"

Pont ez a jó benne 2020 játékom van rajta amiből kb 15 ha ha ott vettem...
7.
7.
godach
#5: Szerintem a sorozat legjobbja a Shattered Memories, de kinek mi. Nekem olyan szinten meglepő volt, mint a *** vagy a *** című filmek, amik alapművek. Címet azért nem írok, mert akkor (ha nem játszottad az SM-et, egyből lelőném a poént). De ha szereted a fordulatokat és a csattanókat, akkor pótold, mindképp.
6.
6.
Yanez
#5: Még PS2-n toltam ki és hát nekem nagyon tetszett! Igaz a végén ugyanazokat a pályákat kellett ismét átfutni, az már kicsit lelombozott.
5.
5.
Nothing
Sok más tekintetben nem igazán kiemelkedő, de az biztos, hogy hangulatilag a legdurvább, legnyomasztóbb Silent Hill epizód. Ez pedig egy ennyire elborult sorozat esetében nem kis teljesítmény!
4.
4.
adamsfamily
#3: Mi a jó a Steam-ben?
Nekem van ott egy rahedli játékom,ami bundle-ből van,meg 1-2 amit ott vettem,de szerintem drága.Meg úgy alapvetően semmit nem tudnék felhozni mellette érvként,ami annyira extra lenne,hogy megérje ott venni mindent.
3.
3.
godach
#2: Én is steam párti vagyok mint te, de nem szemellenzős. Lehet kapni ott Arx Fatalist, Robin Hoodot, Gothic 2-őt és még sorolhatnám, amikért kifizetem a teljes árat (nem bundle meg nyári vásár) mégsem indul, csak ha mókolgatom. Ezzel ellentben a GoG-on nem fordult még élő ilyesmi. Ők tesznek is azért, hogy valamit tőlük vegyél. Nem exkluzivitásért fizetnek, hanem a munkájuk gyümölcse az exkluzív tartalom, amit igazából (drm mentesség) nem is próbálnak megvédeni. Teljesen rajtad áll, hogy fizetsz e érte vagy sem.
Azért ez nagyon nem ugyan az és szerintem sportszerűtlen az epiccel egy lapon emlegetni őket.
2.
2.
crytek
Epic utân a gogot és a konamit is lehet utálni...
1.
1.
Bauff
2. részt akarom felújítva... :S
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...