A GOG-on érhetőek el újra a Konami klasszikusai

  • Írta: fojesz
  • 2020. szeptember 25.
  • Megjelenés
Link másolása
A héten már írtunk róla, hogy valamire készül a Konami, mára pedig kerek lett a sztori: a japán kiadó több klasszikusát, többek között az első két Metal Gear Solidot is elérhetővé tette a GOG kínálatában.

A héten számoltunk be róla, hogy Tajvan korhatár-besorolásokért felelős szervezete újra bevizsgált néhány klasszikus Konami-játékot PC-n, ami már sejtette, hogy a kiadó valószínűleg digitálisan is elérhetővé teszi azokat a közeljövőben.

Így is lett: a mai nappal felkerült a GOG kínálatába az eredeti Metal Gear, a Metal Gear Solid, a Metal Gear Solid 2: Substance, valamint a Konami Collector's Series: Castlevania & Contra, amely magába foglalja az első három Castlevania-játékot, valamint a Contrát és a Super Contrát. 

Sok újdonságot természetesen egyik cím sem hoz magával, de az ígéretek szerint a modern rendszerek esetén felmerülő kompatibilitási problémákat kiküszöbölték, és hát az is nagy szó, hogy hosszú idő után újra elérhetjük ezeket a játékokat a számítógépünkön.

13.
13.
#9: En is igy vagyok ezzel, egy helyen szeretem tudni a jatekaim es csak ritkan veszek mashol, ha mar Stemaen van a tobb szaz. De pl Diablo-t muszaj volt gogon megvenni es vegvinni, az akkora kedvenc :-)
12.
12.
#10: JoyTokey-ben beállítottam a játékban default megadott V és E gombokat az LT és RT-ravaszokra és úgy már megy simán, a többi gomb meg automatikusan jól van konfigurálva az xbox pad-hez. Ez nem volt egy nagy megfejtés, de biztos lesznek, akiket majd zavar, ha nem tudják a lehetőséget.
11.
11.
Ooorky
#8: Ahogy írtad. Metal Fatique hiába volt meg lemezesen, széthullott a grafika ha megpróbáltam bármilyen modern hardveren futtatni. azt is összetákolták valahogy.
A fiatalkori kedvencek közül már csak a Starship Troopers fps hiányzik, meg az se lenne rossz ha vmilyen formában újra kapható lenne az AvP 2 Gold, mondjuk abból a régi lemezes verzió simán fut a mai napig.

Részemről amit csak lehet náluk veszek, mivel visszahoztak számomra olyan nosztalgikus játékokat, mint Fallout 1-2-Tactics, MDK 1-2, Zeus Master of Olympus, Ultima széria, Settlers 4, Seven Kingdoms, Freedom Force vs the 3rd Reich, Anachronox, Beyond Good and Evil, Battle Realms, meg ofc Metal Fatique :-)
10.
10.
Heldengeist
#8: Játszhatod Xbox kontrollerrel is, csak nem működnek a ravaszok. Viszont a DS3 kontrollert nem írja, hogy nem támogatott.
9.
9.
logic5
#7: Neked valami sztím fétised van, vagy mi? :D Vicc vagy
8.
8.
#7: "vagy mi az oka"

Úgy tudom az, hogy megkapják a régi verziót és maguk tesztelik, ill javítják, hogy új rendszereken is hiba nélkül fusson. Olyan szerződésük lehet vélhetőleg, hogy árulhatják a saját verzióikat. Úgyis nekik minden jogtulajjal külön köröket kell futniarról is, hogy kikerülhessen belőle a DRM.

Egyébként 10€ mindkét rész, de amin kicsit megálltam, hogy:

"Most of the popular PC controllers are supported (with the exception of PS4 one), however, trigger buttons are not possible to bind for XBOX 360 and XBOX One controllers."

Tehát minden kontrollerrel jól játszhatod, kivéve a PS és Xbox XDDD köszi
Ebben a tekintetben kicsit többet vártam...
7.
7.
crytek
Egyébként tudja valaki, hogy a Gog ilyenkor exklúziv szerződéseket köt vagy olcsóbban terjeszt mint a többi digit webbolt vagy mi az oka hogy sok régi cucc csak ott "ekxlúziv"

Ott van pl a nagy kedvencem a Stranglehold (aminek a magyar szinkronos egy emberes HANGALÁMONDÁSOS) eredeti dobozos verziója itt figyel az asztalon csak itt gogon lehet beszerezni. Sajnos ez a hely is nekem olyan mint a többi ami nem steam nem érdekel... szóval sajnálnám ha ezek a metal gear-ek is gog foglyok maradnának örökre
6.
6.
Scal
Az év híre! A Substancet ezer éve nem tudtam bezsákolni. remélem sose csukják be, fasza lesz 5 terrát egyszerre lerántani.
5.
5.
Slik
jo lenne egy mgs remake az original szinkronnal
de persze akkor kapunk ilyesmit amikor uj silent hillt (soha)
4.
4.
delphijos
#2: Azért nem is zakatol a GOG. Volt már hogy majdnem becsukták... és ha a W3 nem ekkora siker, lehet így is történik. Az üzleti életben lehet “szuper jófejnek” lenni, csak sose sokáig. Vagy úgy hogy másból van rá pénz. Aztán mi van ha azzal valami gond lesz ?
3.
3.
godach
#2: Ja bocs, nem neked hanem alapjáratba
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...