Ghost of Tsushima - PS5-ön akár 60 fps-sel is futhat

  • Írta: Baloo
  • 2020. október 10.
  • Hír
Régóta nem titok már, hogy az idei AAA-kategóriás PS4-es játékok már a PS5 megjelenésének napján futtathatóak lesznek az új gépen is. Nem kivétel ez alól a Ghost of Tsushima sem, amivel kapcsolatban most megtudtunk pár érdekességet.

Nem csak, hogy kooperatív móddal bővül a Ghost of Tsushima, de szerencsére, amikor megjelenik a PlayStation 5, akkor gond nélkül folytathatjuk Jin Sakai kalandját az új gépen is. Ráadásul mindezt akár megduplázott framerate mellett.

Ezt pedig a játék a Game Boost opció bekapcsolásával tudja majd produkálni, ami PlayStation 4 Pro után PS5-ön is egy elérhető funkció lesz. A Sucker Punch nemrég tweetelte, hogy ennek segítségével akár 60 fps-sel is futhat majd a játék a Sony következő generációs gépén, illetve a készítők még azt is hozzáfűzték, hogy bár a töltési idők már a PlayStation 4-en is gyorsak voltak, de várjunk csak, amíg meglátjuk majd őket az új konzolon. Ebből arra következtetünk, hogy kvázi nem fogjuk "látni" őket az új konzolon. Valamint jó hír még, hogy a mentéseinket - pár másik cross-gen játékkal ellentétben - automatikusan átvihetjük majd PS4-ről PS5-re.

A képfrissítésre még visszatérve egy szó erejéig: érdemes megjegyezni - amit több kommentelő is kiszúrt -, hogy a fejlesztők az "up to" és nem a "locked 60 fps" kifejezést használták, amivel valószínűleg azt vetítik előre, hogy nem biztos, hogy mindig meglesz a kívánt érték.

41.
br1Koo
#34: Ne etesd a trollt.
39.
delphijos
Sok ember szerint az AAA az a “gecijójátékot” jelenti. Ha neki nem jön be, akkor nem az :D
38.
Yanez
#37: Pontosan erről van szó. Egyesek nincsenek ezzel tisztában, és saját kényük-ízlésük-tetszésük szerint döntik el melyik játék AAA és melyik nem. Közben meg lövésük sincs a fogalomról. Most nem konkrétan a cikk alatti trollkodásra gondolok, hanem úgy általában.
37.
Zuzmo
A AAA jelölés a videójáték-iparban a fejlesztés nagyságára, költségére utal.Tapasztalt, nagy létszámú csapat dolgozik rajta, a marketingre is nagy büdzsé van stb., mondjuk 60+ dolláros árcédula, és nyílván a minősége is elér egy szintet a befektetett munka és pénz miatt szükségszerűen.
De nem attól lesz jó egy játék, hogy AAA, pl. egy Rocket League vagy egy Cuphead sem AAA, mert nem került annyiba a fejlesztés, nem dolgoztak rajta annyian, nincs benne akkora mennyiségű munka, pénz.
36.
kryszisz
#32: Egészen a végéig elismerően bólogattam, aztán jött a pofon: AA a Life of Black Tiger??? Hát oszt melyik univerzumban? Alsó hangon AAA, de inkább AAAA, ha teljesen őszinték akarunk lenni. Kérlek mormolj el a sarokban 3 miatyánkot, ez a minimum egy ilyen blaszfémia után!!
35.
Pistons1990
#32: És akkor az ember az ilyen figurákkal mint te próbáljon meg kulturáltan beszélgetni. Az hogy neked xbox-od van vagy nem vagy Sony párti az csak egy dolog. Azzal nincs probláma. De itt FULL egyértelmú hogy neked személyes sértődöttséged van a Sony-val szemben. Ez kb az a kategoria mint amikor valaki be ir ide az oldalra hogy ez a játék egy szar. Erre megkérdezed töle hogy mért, majd a válasz hogy mert ez egy fos. Ez ilyen emberekre mondják hogy agyilag egysíkú. Legalább 8-10 olyan játék van a listán amit ide másoltál ami full egyértelmü hogy AAA.
34.
Pistons1990
#32: Ezt hivják ugy hogy trolkodás barátom. Nem lett volna egyszerűbb ha anyit irsz hogy mindegyik ? Az lehet hogy mindegyik nem AAA de azért ezt hogyan gondolod ? Ezek közűl több is az év játéka volt. Gondolom véletlenül kapta meg a dijat. Ugye ? Az hogy számodra egy Last of us 2. Vagy God of War az nem AAA. Erre mit lehet mondani. Szerintem ha ezt bárkinek az arcába mondod kinevet még akkor is ha ugy született hogy a kezében ott volt az xbox konzol. Gratulálok barátom.
33.
Marcus88
#31: Annyit írt jól,hogy nem mind az,de egy TLOU2,DG,GOW,GOT,UC4,ha nem az akkor semmi sem az!
32.
Ooorky
#31: A:

13 Sentinels: Aegis Rim
Alienation (video game)
Astro Bot Rescue Mission
Basement Crawl
Blood & Truth
Bloodborne
Bound (video game)
Concrete Genie
Cyber Danganronpa VR: The Class Trial
Days Gone
Deep Down (video game)
Déraciné
Drawn to Death
Dreams (video game)
Driveclub
Erica (video game)
Everybody's Golf (2017 video game)
Farpoint (video game)
Fat Princess Adventures
Final Fantasy VII Remake
Firewall: Zero Hour
Fist of the North Star: Lost Paradise
Ghost of Tsushima
God of War (2018 video game)
Gran Turismo Sport
Granblue Fantasy: Relink
Gravity Rush 2
Hakoniwa Company Works
Hardware: Rivals
Hidden Agenda (2017 video game)
The Idolmaster Platinum Stars
Infamous First Light
Infamous Second Son
The Inpatient
Iron Man VR
Judgment (video game)
Killzone Shadow Fall
Knack (video game)
Knack II
Knowledge is Power (video game)
Kyoei Toshi
The Last Guardian
The Last of Us Part II
Matterfall
MediEvil (2019 video game)
MLB The Show 17
MLB The Show 18
MLB The Show 19
MLB The Show 20
Monster of the Deep: Final Fantasy XV
Nioh 2
The Order: 1886
P.T. (video game)
The Playroom (2013 video game)
PlayStation VR Worlds
Ratchet & Clank (2016 video game)
RIGS: Mechanized Combat League
Sakura Wars (2019 video game)
Shadow of the Beast (2016 video game)
Shadow of the Colossus (2018 video game)
Spider-Man: The City that Never Sleeps
Tearaway Unfolded
That's You!
The Tomorrow Children
Uncharted 4: A Thief's End
Uncharted: The Lost Legacy
Until Dawn
Until Dawn: Rush of Blood
Wayward Sky
Wild (video game)
Wipeout Omega Collection
The Witch and the Hundred Knight 2
Without Memory
Yakuza 6: The Song of Life

AA:

Life of Black Tiger
31.
Pistons1990
#26: Ezt többes számban érted ? Irjál már egy listát hogy a Sony ex címek közűl melyik nem AAA. Nem hiszem hogy ez hosszú lista lesz. Nekem egy jut eszembe ami nem felelt meg a nagy hype-nak. Az a The Last Guardian. Azt nem tudom hogy a kasszáknál hogy teljesitett. De azt a játékot érte kritika elég rendesen. Az hogy te nem tartod a Sony ex cimeket ebbe a kategoriába az a te szegénységi bizonyitványod. Persze jogod van hozzá hogy igy gondold. De szerintem most nagy butaságot irtál.
30.
Ooorky
#29: Téves, uborka a krokodilok családjába tartozó erszényes kacsa.
29.
Yanez
#28: Látom saját értelmezésed van arról mi az a triple A. Ennyi erővel az uborka egy kutyafajta.
28.
Ooorky
#27: Dehogynem, pl. Crimson Dragon az egy valódi AAA játék ellentétben a ps exekkel.
27.
Yanez
#26: Úgy látszik nagyon nem vagy tisztában a AAA jelentésével. Ezt most nem a Sony játékaira értem, hanem úgy általában.
26.
Ooorky
#24: Amiket Sony csinál azok jó indulattal AA.
25.
delphijos
#21: Hagyjuk már. Dirt 5-nél látszik mi az ára. Én nem örülnék ha ez lenne az irány. Az fps hajszolása a graf minőség kárára....
24.
CsataPanda
#21: A MS-t inkább hagyjuk, oké? :D Tudod a Sony közben készít AAA játékokat, míg a MS csinálja a.... Mit is csinálnak? :D
21.
adamsfamily
#14: MS meg már azt tesztelgeti a Gears 5-nél,hogy tudja-e a 120 fps-t.
Nevetséges amit a Sony művel.
20.
Oldman
19#
Annyi pénzért amennyibe kerül egy konzol, persze hogy izzadnak a gyártók a 60 fps-ért. Egyébként a játékokat készítőkön is sok múlik ez ügyben!!
Apropó fps: a 30-as értékkel sem lenne gond ha az stabil, illetve ami fontos, az úgynevezett motion blur ( képelmosódás ) ami láttatás gondot okoz. Ezt minden esetben opcionálissá kellene tenni, vagyis kikapcsolhatóvá. Engem az utóbbi jobban zavar mint az ingadozó kèpfrissítés mert az állandó, az utóbbi meg csak ritkábban tapasztalható. Ezek megléte is a játékokat készítők felelőssége úgy gondolom. Ne higgyük, hogy az új konzolok esetében nem lesznek olyan játékok, melyeket a gyártók rosszul optimalizálnak. Max a későbbi patch-kel rendbe teszik. Ez is bizonyítja ( mint ps4 esetében ) hogy nem kimondottan a konzolok tudásával/erejével van gond. Érdekes, a TLOU 2-vel nem volt probléma, pedig olyan grafival bír, mely közel ps 5-ös minőségű.
18.
Ooorky
#17: Persze, hogy neked. Én mindig örülök ha tudsz írni, olyan ritkán látni mióta eladósodtál a használt xbox s miatt.
17.
georgie.70
#16: Huhaa, ezt biztos nekem akartad írni? Nem egészen értem mire gondolsz...
16.
Ooorky
#15: Szia!
Örülök, hogy végre kifizetted a tartozásod a diginek és újra itt vagy közöttünk :-)
15.
georgie.70
Többször leírtam már, most leírom újra,nincs jelentősége, az fps számnak.. Tudom mennyek k...a anyámba meg hasonlók, de a tv motion rásegítője gyakorlatilag min 120-as képkocka számot produkál 4k-s felbontás mellett és higyétek el semmi különbséget nem érzel a szemeddel, és nem késik a kép sem stb.. Ki próbáltam nem egyszer nem egy játékkal... Persze lelehet gagyizni ezt a megoldást ettől még tökéletesen működik. Tény hogy nem valami 200.000ft-os tv-n kelle ezt tesztelni mert ott lehet hogy más lesz a végeredmény, de a 800.000ftos 4k Qled tv-men tökéletes... Ha PC-n akarnám megkapni ezt a felbontást és képkocka számot, akkor nem kell mondanom az mennyibe fájna és akkor még nincs QLED TV-M HOZZÁ..
Gondolkodjatok el ezen, vagy nem! A ti dolgotok.. Én kegyetlen minőségben tolom így a játékokat, És magasról tolok az eredeti fps-re....
14.
PS4jacksony
Micsoda cím hölgyeim és uraim a közönség állva őrjöng ! : Ghost of Tsushima - PS5-ön akár 60 fps-sel is futhat


Egy előző genes játék hát kurvára kiábrándító.....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...