Mégsem jelenik meg idén az Axiom Verge 2

  • Írta: fojesz
  • 2020. október 14.
  • Csúszás
Link másolása
Az Axiom Verge 2 az eredeti tervek szerint idén ősszel jelent volna meg, ez azonban mégsem fog összejönni. A játék mögött álló Tom Happ négy pontban magyarázta meg, hogy miért kellett így döntenie.

Tom Happ, az Axiom Verge egyedüli fejlesztője bejelentette, hogy az eredeti elképzeléseivel ellentétben mégsem tudja idén ősszel kiadni az egyelőre kizárólag Nintendo Switchre bemutatott második részt.

Jelen pillanatban 2021 első felére ígéri a premiert, reményei szerint abban az időszakban minél hamarabb sor kerülhet a megjelenésre. Happ a legtöbb fejlesztővel ellentétben nem csak annyit közölt, hogy több időre van szüksége ahhoz, hogy befejezze a játékot. Négy pontban magyarázta meg, hogy miért várat magára a folytatás.

Az első, hogy az új rész ellenfelei közül néhány már nem csak egy előre meghatározott útvonalon közlekedik, hanem aktívan keresi a játékost, ami értelemszerűen nem várt komplikációkkal járt. Az is növeli a munkaórák számát, hogy a folytatásban kapunk egy, az Address Disruptorhoz hasonló eszközt, amely hasonlóan működik, ugyanakkor nagyobb kontrollt ad a játékos kezébe - sajnos azonban erről többet nem tudhattunk meg.

A harmadik ok, hogy az Axiom Verge 2 maga mögött hagyja az első rész kockás világát, és egy olyan bolygón játszódik majd, amely a Földre hajaz, ennek megfelelően pedig a játék vizuálisan is összetettebb lett. És végül: a koronavírus-járvány Happ munkáját is megnehezítette, kevesebbet tud emberekkel találkozni, és ő is otthonról, a családja mellől dolgozik, ami nem feltétlenül előnyös ugyebár.

Vigasztalásképpen nézzétek meg újra az Axiom Verge 2 első és eddig egyetlen előzetesét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...