Így készültek a Cyberpunk 2077 arcanimációi

  • Írta: gorien
  • 2020. október 21.
  • Videó
Számtalan eleme van annak, milyen élményt nyújt egy játék, az egyik ilyen, hogy milyen képet vágnak hozzá a saját figurái. Emlékszünk, hányszor nevettünk már a béna arcanimációkon? A Cyberpunk 2077 új megközelítést alkalmazott.

A Cyberpunk 2077 aranylemezre került, szóval már tényleg nincs messze, hogy végre-valahára a kezünkbe vegyük a CD Projekt RED oly régóta várt játékát. Miközben már számtalan videót kaptunk arról, miféle világ is vár majd ránk a Cyberpunk 2077-ben, most azt nézhetjük meg, hogyan rakták össze a karakterek egyik legfontosabb részét: az arcmozgást.

A CD Projekt RED-nek ebben a torontói Jali Research Inc. segített. A fejlesztőcsapat egy program segítségével lehetővé tette a folyamat automatizálását, így a karakterek arca anélkül is életre tud kelni, hogy ahhoz motion capture vagy kézi animálás lenne szükséges. A videón láthatjuk is, hogyan rétegződnek egymásra a különböző fázisok, mint a száj, a szem vagy a nyak mozdulatai.

Az eljárás egyik legnagyobb eredménye, hogy a Cyberpunk 2077 tíz különböző nyelvű szinkronja mind hozzáillő szájmozgással elevenedik majd meg előttünk, amikor november 19-én megjelenik PC-re, Xbox One-ra, valamint PlayStation 4-re. A játék Xbox Series X/S-en és PlayStation 5-ön is játszható lesz, de a next-gen frissítés csak később érkezik hozzá.

14.
csoki0619
#13: 12-es kommentnek ment
13.
csoki0619
VR-os srácok végigjátszásában láttam egy jelenetet, amin szakadtam. Ha jól emlékszem, Kökörcsin tesz fel egy találós kérdést, és a lehetőségek közül ha kiválasztod a hullás opciót, a hülyéje rávágja egyből , h TE VAGY A HULLA!, De annyira hirtelen és arrogáns módon, h az valami kabaré.
Utoljára a Postal 2 szinkronon nevettem ennyit. :-)
12.
bitbandita
#8: Az első Witcher szinkronnal jelent meg! Mondjuk elég gyenge lett, de ez csak az én szubjektív véleményem. Kalkstein nem volt rossz, de a többi karakter elég gyengus volt. Első sorban nem a hangjukra gondolok, hanem a színészi alakításra.
10.
hedzsooo
TISZTA MASS EFFECT: ANDROMEDA AZ EA+BioWAre parostol!!!


(Ja, mégsem! :))
9.
Daniel21
#8: Szerintem csak szarkazmusnak szánta. :3
8.
Pistons1990
#7: Miről beszélsz ember ? Hol találkoztál te ekkora kölcségvetésű jatéknál magyar nyelvel ? Magyar felirat az lesz benne. Ez a hét vicce volt :D magyar nyelv.
6.
elgeri
#1: Én meg pont félek az ilyen automatizálásoktól. Ahol kritikán aluli az eredmény, az legtöbbször pont ilyenen bukik meg :(
Reméljük itt jobb lesz!
1.
Pistons1990
Ezek szerint itt nam áll fenn az veszély ami a Mass effect andromedánál -:) remélem a Bioware-nél is látják ezt a videot -:) 10 különböző nyelvnél is illeszkedik az arc mozgás. Az andrmedában még egy nyelven sem sikerült illeszteni :D ez különbözteti meg a jó munkásembert az alkotótól. -:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...