Resident Evil: Village - félperces rettegés

  • Írta: Baloo
  • 2020. november 10.
  • Videó
Link másolása
A Sony Interactive Entertainment egy vadonatúj reklámanyagot osztott meg velünk a teniszjátékos Naomi Osakával a főszerepben. A videóban egész pontosan 33 másodperc erejéig a Resident Evil-sorozat legújabb része is előkerült.

Továbbra is fájdalmasan keveset láttunk a készülőben lévő Resident Evil: Village-ből, ezért mindig örömmel fogadjuk a friss játékmenet-felvételeket, még ha azok olyan rövidek is, mint a legújabb promóciós videóban:

A Resident Evil: Village-felvételek 1:46-tól kezdődnek.

A Sony ezúttal Naomi Osakát rémisztgette a horrorjáték legújabb részével, aminek köszönhetően eddig soha nem látott gameplay pillanatokat csíphetünk el a fenti videó felétől kezdve egészen a végéig, amelyeket összevágtak a teniszjátékos reakcióival.

A Resident Evil: Village megjelenése 2021-ben várható PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re, de még az sem kizárt, hogy PS4-re és Xbox One-ra is ellátogat.

23.
23.
Ps fanboy
Mondjuk a Re 7 ben pont van egy pár jumpscare, ami a ritkaságuk és ezáltal a kiszámíthatatlanságuk révén gec@ nagyot üt és erre valami perverz, de mégis profi módon rá is karikírozik a cucc. Lol
De az is látszik, hogy kurvára nem erre épít a játék, hanem a folyamatos feszültségkeltésre és erre a szűkös inventori állomány rá is pakol nem keveset, ezt márcsak azzal is eléri, hogy ott van mindenkiben a késztetés arra, hogy előregondolkodjon, ha túl szeretné élni. Ha ez nem elég valakinek, akkor az pályáttévesztett.
22.
22.
Drraco
#20: "A jumpscare pedig, ami szerinted az egyetlen félelemkeltő eszköz, a leggagyibb és legolcsóbb megoldás a pulzusszám emelésére."
Ezzel nagyon egyetértek. Taszítanak azok a játékok, amik erre építenek. Nincs benne semmi, amit a horrornak jelentenie kellene (számomra). Ha egy (hasraütök) rózsaszín plüssnyulat hirtelen az ember képébe tolnak, ugyanúgy megijed, mint akármilyen szörnytől. Horrorjátékok terén nekem etalon az Amnesia: Dark Descent. Ott az atmoszféra volt olyan, hogy folyamatosan feszültségben tartott. Vagy ott volt benne a víz alatti rém, amit ráadásul még nem is látott az ember, csak a hullámokat... és mégis működött.
21.
21.
DragonBleacPiece
SOMA horrorjáték amit ki kellett kapcsolnom, úgy féltem, folyamatosan ijesztő volt a légkör. Alien: Isolationben főleg az androidoktól féltem
20.
20.
kryszisz
#19: A jumpscare pedig, ami szerinted az egyetlen félelemkeltő eszköz, a leggagyibb és legolcsóbb megoldás a pulzusszám emelésére. Persze működik ideig óráig, de csak erre építeni valamit szimplán lustaság és igénytelenség, ami csupán az ilyen 10-20 perces, 3 ember által fél nap alatt összedobott szösszenetekben állja meg a helyét úgy ahogy. Te meg bőszen hangoztattad nem egyszer, hogy ez az egy elem maga a HORROR. Hát, akkor már inkább turkálok az inventory-ban (ami kb. a játékidő 5%-át teszi ki, tehát nem egy akkora időhúzás), és legalább végig ottvan az emberben némi suspense, hogy vajon minden van e nála ami kellhet a továbbjutáshoz/életbenmaradáshoz. Persze, ahogy mondtad, kinek mi.
19.
19.
crytek
#17: Neked a legjobb érzés, számomra rühelleni való leggagyibb időhúzás.
18.
18.
Goromi
#17: Mert a régi RE részekben akkora fejtörők voltak.
Általában logikátlan, obskurus baromságok inkább.
17.
17.
felegyi
#9: A RE4 egy hibrid volt a régi és a leendő új irányvonal számára amit hála istennek ejetettek... próbáltak megfelelni a casual rétegnek, kiölték belőle a gondolkodás legkisebb jelentőséget, a puzzlek kimerültek egy "rakd vissza a kart a helyére" típusú feladványokban. Ha kihívásra és a kiszolgáltatottság hátborzongató érzésére (oldschool RE élmény) vágysz, csak akkor szerezd be. Az inventory szimulátor pont ezt hivatott visszaadni, a legjobb érzés amikor pont az nincs nálad ami oda kellene, de a vissza vezető út....
16.
16.
crytek
#12: Nem vagyunk egyformák. AC 1 után életem második legunalmasabb játéka volt.
Egy horror game para nélkül ..
15.
15.
Yanez
#13: Evil Within hatalmas! Vérbeli horror!!!
14.
14.
Observer
#12: Alien nahyon ott van meg a Dead Space , ezért várom a Returnal-t az is jó scfi horrornak nézz ki.
13.
13.
Observer
#6: Az evil within ami méltatlanul alulértékelt. Silent hill resi mix! A resi 7 szintén hatalmas.
12.
12.
ABorealis27
#2: Mi bajod az Alien: Isolationnel? Kedvenc horrorjátékom :). Remek atmoszféra, kiemelkedően jó AI, a hangeffektek pedig egyedülállóak. Azóta is várom a folytatást.
9.
9.
crytek
#4: Aki Resi 4-5-6-al kezdett azoknak szokatlan és nehéz a mostani remastered /remake széria...

Letoltam a 7-et game passban szerencsére ezzel még tudtam játszani. Nem volt rossz de nem igen jött be ez a folyton a ládákban való turkálás, hogy mit kell magunknál tartani mi kellhet később stb... Invertory szimulátor :(
A resi 0 tól felfelé a többi rész már sokkal nehezebbnek mondják így azokba egyelőre nem is kezdtem bele.Majd egyszer ha úgy érzem szopatni akarom magam beleugrok
8.
8.
Ps fanboy
#3: Naaa, nem volt azért az 5 méter. Meg hát biztos a hó tompította a leérkezést. :D
7.
7.
Yanez
#5: Számomra is a 6-ik rész a széria legrosszabja. Kb 1 órát játszottam vele és majdnem kidobtam a taccsot, annyira egy tré játék, pedig a tps a kedvenc műfajom és tényleg kevés olyan játék létezik e téren, ami ilyen hatást vált ki nálam. Nagyon el kell legyen cseszve, hogy ilyet mondjak. Pedig coopban is adtam neki esélyt, de hiába.

Ehhez képest a RE7 olyan, mintha egy teljesen másik játék lenne. Nincs olcsó elcseszett játék érzése. Tovább megyek, nekem annyira bejött a game, és hozta a klasszikus túlélő horror alapelemét, hogy a RE7 lett a kedvencem a szériából.
6.
6.
Ps fanboy
#5: Ha szereted a horrort akkor próbáld ki szerintem, csak ennyit mondok.
5.
5.
godach
#4: Nem is mondom, hogy nem így van.
Csupán annyira elundorodtam a hatodik rész miatt a szériától, hogy bele se lestem a 7.-be.
Ez nem jelenti azt, hogy nem az én hibám :)
4.
4.
FiveSalmon69
#3: Ha játszottál volna a 7. résszel lehet lenne sejtésed, miért nincs baja. :) Egyébként nem csak az egyik legjobb resi, de szerintem az utóbbi évek egyik legjobb játéka a 7.
3.
3.
godach
#2: Nekem is az jutott eszembe.
Bár a 7. részét nagyon ajánlották, a 6 undorító emléke miatt még abba se kezdtem bele. Viszont ez a 33 mp/15mp elég volt hogy ne várjam. 5 métert ugrik a tetőről, de semmi baja még csak meg sem csuklik a lába stb... hagyjuk már
2.
2.
crytek
Ez tényleg rettegés volt..nézni ezt az ótvart. De ebből leesett végre miért ijesztő valakinek az izolációs failien...
1.
1.
Anti4730
Fu de utalom az ilyen videokat, olyan ostoba hangulatuk van:))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...