Íme, az eddigi japán next-gen konzoleladások

  • Írta: Baloo
  • 2020. november 18.
  • Biznisz
Érdekel, hogyan teljesítettek idáig a következő generációs konzolok az eladások terén a szigetországban? Ha igen, akkor van egy jó hírünk, mert a Famitsunak hála megérkeztek az első számok az indulásról.

Japánban lassan egy hete kapható már a PlayStation 5, az Xbox Series X/S konzolok pedig már november 10-én megérkeztek a szigetországba. A Famitsunak hála most az is kiderült, hogy melyik konzolból hány darab talált gazdára idáig.

Valószínűleg nem túl meglepő, hogy a PlayStation 5 lett a befutó a maga 118 085 eladott egységével, amit november 12-15. között hozott össze. Játékeladások terén a Marvel's Spider-Man: Miles Morales egy hajszállal megelőzte a Demon's Soulst: az előbbiből 18 640 kópiát, míg az utóbbiból 18 607 darabot értékesítettek.

Az Xbox Series X és S konzolokból pedig 20 534 gépet adtak el november 10-15. között, amihez annyit hozzáfűzött még a Famitsu, hogy mind a két gép elfogyott az előrendelések alatt, így a limitált készlet miatt nehéz beszerezni a Microsoft konzoljait.

Végezetül pedig álljon itt összehasonlításképpen, hogy Japánban a PlayStation 4-ből 309 154 darabot adtak el a megjelenés első hetében, az Xbox One-ból pedig 23 562 darab ment el első négy napban. Amikor 2005-ben megjelent, az első két napban 60 ezer Xbox 360 konzolt vittek haza a helyi játékosok.

12.
Kawada
#3: Mindenhol készlethiány van. Az adott régiós eladások nagyjából meg fognak felelni a leszállított darabszámokkal.
11.
crytek
Aki esetleg szokott game passozni:

Nézzen rá a game pass ultimatere ismét engedi a 300ftos havi előfizetést
10.
FiveSalmon69
#3: lehet hogy tobb switch fogy, de a switchet nem a ps vagy az xbox helyett veszik az emberek. Nem is egy kategória a kettő.. a nintendo mindig egy külön állatfaj marad..
9.
Blueberry
Kiváncsi lennék,hogy mennyi olyan (japán) vásárló van,aki nem ps mellé vette ;) én még nem tudom mi lesz,a ps5 nagyon vonz (csak ronda+hiányozna a böngésző) az xbox-nak meg nem érdekelnek az exei (talán a fable)
8.
Őrnagy
#6: Igen, ez árnyalja a képet.
7.
Johnny007
#5: lel, valahogy igy :D Azert nekem a pokember nagyon hianyozna az eletembol ha nem lenne ps4em
6.
Nate Hope
Abból a szempontból kissé meglepő az X teljesítménye, hogy Japánban az előző generációban kb. 3-4 ezer darab fogyott a váltáskor az One-ból.
5.
MűszálasLőrinc
En meg nagyjabol telibeszarom mindkettot.
Ps4 van, de semmi olyat nem tapasztaltam amitol hanyatt kellett volna esni, igy ps5 nem lesz. Xbox meg nem kell mert van pc.
Uff
4.
Őrnagy
#2: És ha az egész földön ez az arány, az meglepő lenne? Én drukkolok az xboxnak, de nem hiszem, hogy hirtelen a box átvenné a vezetést. Ahhoz egy kicsit több idő kell. Ha egyáltalán lesz még olyan.
3.
Animejetix
#2: A Switch 520 ezerrel startolt... Csak úgy összehasonlításképp, jellemzően a degenerált magyar honlapokra az hogy 1nél sose tudnak tovább számolni... Ráadásul úgy fest hogy a Switch az usa-ban még egy mezei héten is megelőzi a startoló ps5öt.... Úgy hogy a switch is készlethiányokkal van gondban!
2.
csoki0619
Azért ez gondolom nem lep meg senkit, h Japánban a Sony vitte a startot. :-)
1.
Yanez
Érdekes statok, de a jövőt illetően nem sokat lehet következtetni belőlük. Számomra majd valamivel érdekesebb adat lesz, hogy 1 év alatt mennyi fog elkelni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...