Íme, az eddigi japán next-gen konzoleladások

  • Írta: Baloo
  • 2020. november 18.
  • Biznisz
Link másolása
Érdekel, hogyan teljesítettek idáig a következő generációs konzolok az eladások terén a szigetországban? Ha igen, akkor van egy jó hírünk, mert a Famitsunak hála megérkeztek az első számok az indulásról.

Japánban lassan egy hete kapható már a PlayStation 5, az Xbox Series X/S konzolok pedig már november 10-én megérkeztek a szigetországba. A Famitsunak hála most az is kiderült, hogy melyik konzolból hány darab talált gazdára idáig.

Valószínűleg nem túl meglepő, hogy a PlayStation 5 lett a befutó a maga 118 085 eladott egységével, amit november 12-15. között hozott össze. Játékeladások terén a Marvel's Spider-Man: Miles Morales egy hajszállal megelőzte a Demon's Soulst: az előbbiből 18 640 kópiát, míg az utóbbiból 18 607 darabot értékesítettek.

Az Xbox Series X és S konzolokból pedig 20 534 gépet adtak el november 10-15. között, amihez annyit hozzáfűzött még a Famitsu, hogy mind a két gép elfogyott az előrendelések alatt, így a limitált készlet miatt nehéz beszerezni a Microsoft konzoljait.

Végezetül pedig álljon itt összehasonlításképpen, hogy Japánban a PlayStation 4-ből 309 154 darabot adtak el a megjelenés első hetében, az Xbox One-ból pedig 23 562 darab ment el első négy napban. Amikor 2005-ben megjelent, az első két napban 60 ezer Xbox 360 konzolt vittek haza a helyi játékosok.

11.
11.
crytek
Aki esetleg szokott game passozni:

Nézzen rá a game pass ultimatere ismét engedi a 300ftos havi előfizetést
10.
10.
FiveSalmon69
#3: lehet hogy tobb switch fogy, de a switchet nem a ps vagy az xbox helyett veszik az emberek. Nem is egy kategória a kettő.. a nintendo mindig egy külön állatfaj marad..
9.
9.
Blueberry
Kiváncsi lennék,hogy mennyi olyan (japán) vásárló van,aki nem ps mellé vette ;) én még nem tudom mi lesz,a ps5 nagyon vonz (csak ronda+hiányozna a böngésző) az xbox-nak meg nem érdekelnek az exei (talán a fable)
8.
8.
Őrnagy
#6: Igen, ez árnyalja a képet.
6.
6.
Nate Hope
Abból a szempontból kissé meglepő az X teljesítménye, hogy Japánban az előző generációban kb. 3-4 ezer darab fogyott a váltáskor az One-ból.
4.
4.
Őrnagy
#2: És ha az egész földön ez az arány, az meglepő lenne? Én drukkolok az xboxnak, de nem hiszem, hogy hirtelen a box átvenné a vezetést. Ahhoz egy kicsit több idő kell. Ha egyáltalán lesz még olyan.
3.
3.
Animejetix
#2: A Switch 520 ezerrel startolt... Csak úgy összehasonlításképp, jellemzően a degenerált magyar honlapokra az hogy 1nél sose tudnak tovább számolni... Ráadásul úgy fest hogy a Switch az usa-ban még egy mezei héten is megelőzi a startoló ps5öt.... Úgy hogy a switch is készlethiányokkal van gondban!
2.
2.
csoki0619
Azért ez gondolom nem lep meg senkit, h Japánban a Sony vitte a startot. :-)
1.
1.
Yanez
Érdekes statok, de a jövőt illetően nem sokat lehet következtetni belőlük. Számomra majd valamivel érdekesebb adat lesz, hogy 1 év alatt mennyi fog elkelni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...