PlayStation 5 - minden idők legjobb rajtja

  • Írta: fojesz
  • 2020. november 26.
  • Biznisz
Link másolása
Habár konkrét számokat a Sony sem árult el, a cég szerint a PlayStation 5 felülmúlta az elődje eladási számait az első két hétben, és ezzel minden idők legjobb konzolos rajtját produkálta.

Noha a készlethiány és a Sony előzetes kommunikációja árulkodó volt, a cég most formálisan is megerősítette, hogy az első két hét alapján a PlayStation 5 eladási számai felülmúlták a PlayStation 4-ét, és ezzel a gép minden idők legjobb konzolos rajtját hozta össze - az előző csúcstartó a japánok előző konzolja volt.

A Sony egyelőre nem közölt számokat, de a PlayStation 4 annak idején 2,1 millió eladott példányt produkált ennyi idő alatt - innen indulunk tehát. A japánok célja az, hogy az aktuális üzleti év végéig (vagyis 2021. március 31-ig) is tartsák az előnyüket az előző generációs konzollal szemben, ami azt jelenti, hogy több mint 7,6 millió PS5-eladással számolnak addig.

A Microsoft korábban annyit árult el, hogy az első nap alapján az eddigi legjobb Xbox-rajtot tudhatja maga mögött.

37.
37.
Nate Hope
#23: Egyrészt a PS4 rajtjánál is hasonló dolgok mentek, másrészt ezúttal a vírushelyzet is bejátszott "egy kicsit".
36.
36.
delphijos
#23: "Sztem tudatosan gyártottak keveset, hogy megmutassák mennyire vinnék a masinát"

Jaja, mint az óvodában, mi ? Csakhogy ez üzlet. Annyit akarnak eladni amennyi elmegy. Amúgy meg ha elment volna 10 millió, az nem jobb még marketingnek is mint az hogy "annyira veszik hogy hiánycikk".

Komolyan néha nem értem hogy jár az emberek agya...
35.
35.
GemForge
#22: Asszem 65-ért ment el végül.
34.
34.
Dirty666
#28: Ismétlés a tudás anyja
27.
27.
Yanez
#24: A TLo2 ps5-ön is fut, sőt, támogatja az új kontroller fícsőreit! CP2077 pedig két hét múlva jön. Látod, csak álmodoznod kell és valóra válik!
25.
25.
xSHx
#21: Én is így vagyok vele. Annyira hangos a PSpro-m, hogy 1-2 játékot félbe is hagytam rajta annyira zavar. Majd PS5 ön kijátszom az elmaradt címeket plusz újra az összes ps4 éra exeit. Uh unatkozás nem lesz az biztos. Viszont elb@sztam mert én hülye nem rendeltem elő :/ Uh várhatok, h legyen polcon, ami nagyon a jövő xd
23.
23.
Beniciodeltoro
Attól paráztak hogy rájuk rohad ?
Sztem tudatosan gyártottak keveset, hogy megmutassák mennyire vinnék a masinát, ez úgy ahogy van parasztság.
Vagy a covid ennyire megtizedelte a gyári melósokat ?


22.
22.
Darksiders84
#21: Te mennyiért tudtad eladni a Prot?
19.
19.
Rezsidémon
Az életem teljesen tönkrement amiatt, hogy megjelenéskor nem tudtam megvenni ezt a konzolt. Várnom kell kb. 3 hónapot, mire végre megkapom, de nem biztos, hogy addig túlélem :( kegyetlen ez a világ, szörnyű megpróbáltatások várnak rám, amíg kipróbálhatom. Biztos valami összeesküvés áll a háttérben, amit ugyan nem értek, de toppantok egyet a lábammal! Milyen járvány? Milyen kisebb gyártási kapacitás? Milyen szállítási problémák? Mese az egesz, tuti csak nem akarják az emberek pénzét ezek a köcsögök a Sonynál es ezert szivatnak.
(ez irónia volt, ha véletlenül úgy olvasná valaki, hogy sajnos egy gyökér)
17.
17.
Falcon
Én X box series x ez kaptam elsö nap jó kis vigaszdij nagyon imádom 70 jatékom van X box rá úgyhogy kibírom azt. A 2 hónapot még ps5 nélkül aztán kezdem pótolni az elmúlt évek exkluzív címeit mert amint megjelent az onex egyböl váltottam rá
16.
16.
delphijos
#14: A “félgenes” gépeket is vitték. Most meg ez majdnem ugyanaz. Nem az van hogy nincs mivel játszani....
15.
15.
delphijos
#13: Ja, és amúgy MINDIG ez van. Kivéve amikor nem global launch van. De akkor meg sok helyen ezért nincs... szóval tök mindegy. A Switch meg annyira nem volt népszerű nálunk az elején ( az érkezett mennyiséghez képest ) hogy mindenhol hiánycikk volt, itt meg simán lehetett kapni....
14.
14.
gyerecske
Érdekes, főleg úgy, hogy egy normális nyitócím sincsen hozzá.
(Ami még akár érdekelne is, mielőtt még szétszednek egyesek :-) )
12.
12.
Balu1989
#11: De azért remélem hogy rossz az infód mert ilyen kevés géped kuld a Sony az gáz.
11.
11.
Darksiders84
#10: Ja ráadásul a boltban hogy mikor lesz csak úgy levehető a polcról kb húsvét és ezért is ilyen pofátlanul drágák 3-400 ezerért árulják a nyerészkedők.
10.
10.
Balu1989
#9: 200 az semmi bakker,nemár
9.
9.
Darksiders84
Mi magyarok állítólag 1000 db-ot kaptunk első körben vagyis akik előjegyezték/előrendelték feliratkoztak rá még nyáron július 20-ig. Viszont jön karácsonyig még egy adag ami szintén a megrendelési sort fogja kiszolgálni kb 200 db.
7.
7.
FURY380
Nálunk (Szlovákia) most kapott Telekom, tegnap hívták hogy kell-e még. PS csoportban is sokan megosztották, hogy ma már vitte nekik a futár házhoz.
5.
5.
delphijos
Emberek, a világ többi része azért nem Magyarország. Ha keveset tudtak gyártani biztos nem ide hozták a nagyját. Igaz ezen az oldalon megszokott hogy “magunkból” indulunk ki, de azért nem mindenki game fanatikus. És potenciális ( és fizetőképes ) kereslet egész biztos jóval nagyobb van pár országba. Egy nálunk sikeres játékból UK-ban mondjuk a százszorosát adják el.... nem lep meg hogy nem ide fókuszálnak...
3.
3.
Vis Major
#1: Mintha lenne más választásod XD
2.
2.
Balu1989
Biztosan minden hír igaz,csak sehol nem lehet kapni.
1.
1.
zozo76hun
ennek annyira orulok hogy maradok a PS4PRO-nal... :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...