Újabb forgalmi rekordot döntött a Steam

  • Írta: szlav
  • 2020. december 13.
  • Biznisz
Link másolása
Gabe Newell bandájának is jót tett a Cyberpunk 2077 megjelenése. A márciusi rekordot megdöntve ezúttal majdnem 25 millió felhasználó játszott egy időben a Valve platformján.

Az idei év a rekordokról szólt a Steam történetében. A platform februárban két év után új forgalmi csúcsot ért el több mint 18 millió játékossal, amelyet aztán márciusban követett a 20 milliós rekord. Ma azonban ismét óriásit ugrott a forgalom, hála a Cyberpunk 2077 megjelenésének. A jelen cikk írásának pillanatában több mint 24,8 millió aktív játékost mér a SteamDB adatbázisa.

És habár a rekorddöntést első sorban a CD Projekt RED új szerepjátékának köszönhetjük, érdekes módon a Cyberpunk 2077 csak a második helyet éri el a Steam toplistáján. Jelenleg több mint egymillió játékos rója Night City utcáit, de valamivel ennél is többen játszanak a Counter Strike: Global Offensive-vel. Szintén remekül teljesít a Dota 2 és a PUBG, amelyek összesített létszáma felérne az aranyérmessel.

Érdemes természetesen megemlíteni, hogy ez az időszak egyébként is igen forgalmas, ha videojátékokról van szó. Az ünnepek környékén érthető okokból mindig megemelkedik a játékosok száma, az idei év rekordjára pedig rátesz még egy lapáttal a koronavírus-járvány is, melynek következtében számos országban ismét fokozódik a karanténhelyzet, így sokan otthon, a számítógép előtt ülve találják magukat.

6.
6.
Hofi3
Én mindig a számítógép előtt ülve találom magamat. Nekem ehhez nem kell karanténhelyzet. Szóval olyan mintha nem történt volna semmi.
5.
5.
crytek
Ott a peak today az csak a top 100.. halkan jegyzem meg steamen kb 60+ ezer játék. van csak a peak today több mint 6 millió...ami CSAK 100db játék .. Szóval simán helytálló lehet az egyidőben 24 milla játékos.
4.
4.
markoci555
#2: így van- a grafikon csalóka lehet, a gk meg egyenes csaló "25 millió felhasználó játszott egy időben a Valve platformján"... vagy a képernyőnézést játéknak vélik
egyébként amikor néztem már előzte a csgo-t
2.
2.
Extol
Egyébként csalóka a leírás, a grafikonon az látszik, hogy 24,8 millió volt ONLINE. De ezek közül csupán kb 6,5 millió volt játékban. Persze az sem kevés.
1.
1.
Extol
Abban én és benne vagyok. Most fejeztem be NMS-t.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...