A laptoposokat célozza a Fortnite teljesítménymódja

  • Írta: fojesz
  • 2020. december 16.
  • Letöltés
Link másolása
Az Epic elkezdte tesztelni a Fortnite új teljesítménymódját, amely a gyengébb hardverrel, így főleg a laptoppal rendelkező PC-s játékosokat célozza: ennek hála náluk is simán fut majd a játék, igaz, nem lesz túl szép.

Tegnap óta érhető el alfás állapotban a Fortnite teljesítménymódja a PC-sek számára, amely a látvány lenullázásáért cserébe (lásd alább) csökkenti a játék memóriaigényét, valamint a CPU és a GPU terhelését. A lehetőség azoknak a játékosoknak szól, akiknek a hardvere éppen megüti a battle royale minimum gépigényét, az ígéretek szerint náluk lényegesebben jobban fut majd az anyag.

Mindezek mellett érdemes leszögezni, hogy a teljesítménymódból leginkább azok fognak profitálni, akiknek SSD és legalább 6 GB RAM van a gépükben, ami alapján úgy tűnik, az Epic a nem játékokra szánt laptopok tulajdonosaira szabta az újdonságot.

Erről árulkodnak a hivatalos blogposztban közzétett példák is: egy Intel i5-8265U processzort, 8 GB RAM-ot és Intel UHD Graphics 620-as integrált kártyát használó gép esetében 24-ről 61 fps-re nő a framerate a teljesítménymóddal, míg egy AMD A10-5745M-mel, 6 GB RAM-mal és AMD Radeon HD 8610G-vel 18-ról 45-re ugrik az fps-számláló.

Érdemes kiemelni, hogy a teljesítménymód érkezésével párhuzamosan a játékosok dönthetnek úgy is, hogy nem kérik a Fornite nagy felbontású textúracsomagját: amennyiben a launcher telepítési beállításai között lemondanak erről, 14,48 GB hely szabadul fel a gépükön.

A next-gen konzolokon 120 fps-nek örülhetünk, és befutott az új játékmód is

Más újdonságok is érkeztek a minap a Fortnite világába. A next-gen konzolok esetében akár 120 fps-sel is futtathatjuk a játékot, ha bírja a megjelenítőnk, persze némi vizuális megkötéssel: a PS5-ös és az Xbox Series X-es kiadás így már csak 1440p-ben fut majd, emellett az árnyékok, a post-processing effektek és a látótávolság terén is engednünk kell, míg a Series S-en marad az 1080p, és a volumetrikus felhőktől is elbúcsúzhatunk.

Érkezett egy új limitált ideig elérhető játékmód is - a Spy Within egyértelműen az Among Us sikerét szeretné meglovagolni. Itt tízen játszhatnak egyszerre, akik közül nyolcan ügynökök, ketten pedig kémek lesznek: a többit már tudjátok, a kémeknek az a dolguk, hogy szép csendben mindenkit eltegyenek láb alól, míg az ügynököknek le kell leplezniük őket, vagy teljesíteniük kell a rájuk bízott feladatokat, mielőtt késő lenne.

Végül tegyünk említést a legutóbbi szivárgásokról is: eszerint hiába ért véget a Marvel-szezon, hamarosan újabb skineket kapunk tőlük; a Black Panther-, a Captain Marvel- és a Taskmaster-kinézetek a Marvel: Royalty and Warriors Pack részeként debütálnak majd. DC-fronton is számíthatunk némi újdonságra, a Green Arrow-skin azonban a Fortnite Crew-tagok ajándéka lesz.

2.
2.
delphijos
#1: Én is így gondolom. Nagyon ritkán a fiammal játszom, szóval távolról se vagyok “fan”, de amennyit törődnek ezzel a játékkal, az tiszteletreméltó. Soha nem azt érzi az ember hogy oda...sztak a játékosoknak valamit évekkel ezelőtt, aztán játszanak....
1.
1.
hedzsooo
Akarki akarhogyan is szidja az Epice meg ezt a jatekukat, szerintem azert ebbol is latszik hogy nem veletlen hogy tovabbra is toretlenul nagy a jatekos bazisa.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...