Cyberpunk 2077 - a Sony levette a PS Store-ból

  • Írta: Baloo
  • 2020. december 18.
  • Gyászhír
Link másolása
Aki az elmúlt napokat nem egy szikla alatt töltötte, az tudja, hogy a Cyberpunk 2077 konzolos változatai nem sikerültek túl jól, pontosan ezért hosszas huzavona után a Sony úgy döntött, hogy leveszi a játékot a PlayStation Store-ból.

Nagyon úgy néz ki, hogy véget ér az elmúlt napok hullámvasútja, már ami a Cyberpunk 2077 PlayStation 4-es verzióját illeti. Noha a CD Projekt RED, mikor elismerte a konzolos változatok problémáit, arra buzdított, hogy a játékosok igényeljék vissza a pénzüket a Sonytól és a Microsofttól, kiderült, hogy ennyire nem egyszerű a helyzet.

A lengyelek ugyanis nem igazán egyeztettek a platformtulajdonosokkal, így például a Sony ugyan visszatérítette egy-egy panasszal élő játékosnak a játék árát, a japánok szigorú visszafizetési szabályzata miatt sokaknak vissza is dobták a kérelmét. A nagy kavarodás után végül a Sony és a fejlesztőstúdió közös megegyezéssel visszavonta a játékot a PlayStation Store polcairól.

A Sony a visszavonás mellett már mindenkinek visszafizeti a pénzét, aki a PlayStation Store-on keresztül vette meg az RPG-t (és persze igényt tart erre), azonban a lemezes változat továbbra is megvásárolható lesz a boltokban. Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy a digitális visszavonás meddig lesz életben, de könnyen lehet, hogy a múltkor emlegetett februári időpontig nem fogjuk megtalálni a Cyberpunk 2077-et a PS Store kínálatában. A Reuters szerint a csapat nem tárgyal hasonló lépésről a Microsofttal.

A CD Projekt RED emellett kiadott egy közleményt, amiben ismét megerősítette, hogy a játékhoz folyamatosan fognak érkezni a különböző frissítések és javítások a jövőben. 

202.
202.
Mortis
#200: látom összetört valami benned s csak ironizáló meme-kedéssel sikerül túlélni a hideg zuhanyt, ami valójában a Cyberpunk 2077.
200.
200.
Akutyafáját
#196: De ez egy RPG, ne hasonlítsd össze a vizet a Water Simulator 2019-el benne, mert az arra van kihegyezve, ez meg egy erpégé! Nézd meg a final fantasy 1-et, a cyberpunk lazán atomjaivá veri benne a víz megvalósítását.
197.
197.
A Pulyka
#196: Ja, es ez nem csak potato-station-on vagy shitboxon van igy, de mustard race pc-n.
196.
196.
A Pulyka
Ha ezek az osszehasonlito videok komolyak, akkor a bug-okon, fps droppokon kivul van itt meg baj boven. Peldaul a fizika teljes hianya.

https://www.youtube.com/watch?v=g17xC38Qyvg

Valaki feltett egy Gta san andreas vs cyberpunk 2077 videot, de meg az is keresztbe lenyeli fizikaban.
2020-ban nem hittem volna,hogy van open world jatek, amiben a viznek semmi reakcioja egy belezuhano jarmunel.
Vagy ilyenek, hogy odacsapsz egy oszlopnak vascsovel, az meg egybol kidol. Az utcan jarkalo npc-k viselkedese az AC 1-ben is komolyabb volt, random eltunnek a szemed elott, vagy tudomast sem veszenk rolad, ha epp a fejukon tancolsz.
Ezzel a jatekkal meg 1 evet nyugodtan dolgozhattak volna, de lehet tobbet is.
195.
195.
br1Koo
#194: Bár ha belegondolok van ilyen műfaj. Úgy hívják looter-shooter, ami tökéletesen illik a Cyberpunk 2077-re.
187.
187.
Marcus88
#186: Olyan mintha mind a két generációnak meg akartak volna fellelni,de nem jött össze egyik sem.Ezt a játékot arra a genre kellett volna megcsinálni normálisan,amire elkezdék a fejlesztést annó,aztán majd valamikor jött volna a következőre egy picit szebben és jobban futva.
Mire észbe kaptak,hogy itt gond lesz az előző generációval már késő lett volna lemondani inkább elsunnyogták! Most ennek isszák a levét.
Kellenek ezek a pofonok a múlkori Halo és ez talán elrettenti a többi kiadót.
172.
172.
godach
#171: Ja. Mert nem értek egyet a kisstílű hozzáállásoddal? Rendben.
171.
171.
#167: Vetítógép, ami a fehér Lada 2107 motorháztatőjére nyomatja a képet. Egy tégla, egy vamzer egy frájer.
170.
170.
#169: Mert nem játszottál vele és nincs odaírva minden cikkban, hogy ex.
167.
167.
godach
165.
165.
158.
158.
#155: "pc masterrace, már kihalóban a fajtája amúgy is"

Én még nem mondtam magamról soha, hogy PC masterrace, de ne gyere már ide 2020-ban azzal, hogy kihalóban van a fajtám, amikor már 2013-14-ben is az volt a menő, hogy már rég halott a fajta. :)

"Mondok jobbat csak nehogy szívbajt kapj xbox sx-en patch nélkül már most 4K60fps a W3."

Na hát xbox sx-en a Cyberpunk is 4K 60 fps, meg PS5-ön is. Tanulság?
155.
155.
Gerhman
#150: Nem veszed észre hogy a gyerek full kreténben nyomja. Még mindig a pc masterrace álomvilágban él de most hogy a messiás játékuk közel sem azt hozta, pécén sem amit vártak teljesen meghasonlottak. Azért hisztizi ez is tele a kommenteket. Ha olyan jó lenne a játék játszana vele de napok óta itt körmöl. Hagyd meg az illuziójában hogy pc masterrace, már kihalóban a fajtája amúgy is.
Magam már rég nem játszom pécén pont azért ami most történt konzolfronton csak ez pécén sajnos megszokott. A fos optimalizáció.
154.
154.
Gerhman
#139: “A W3 mai napig gyaláz sok örök érvényű exet látványban és PC-n a 4K 60 fps (ami nem lesz konzolon még legalább 10 évig) még egy hivatalosan is olcsó és közepes modern gépen is kijön.”

10 évig? Olcsó, közepes pécén... Facepalm...Te vagy nagyon fiatal lehetsz vagy nagyon buta vagy csak annyira elvakult és konzol hater hogy össze vissza hazudgálsz. Gondolom utóbbi. Megsúgom xbox sx-en és ps5-ön már most gen elején van 4K 60fps. Sőt képzeld még rts is és a lista csak bővülni fog.
Szóval verheted a közepes pécédre de amint meglátnád ps5-ön a Demons Souls-t sírva fakadnál. Spiderman Miles Morales-ről nem is beszélve. Keresztbe nyeli le mindkettő a W3-at.
Szóval plíz legközelebb informálódj mielőtt hülyét csinálnál magadból. Arról nem is beszélve hogy pont a W3 enchanced edition jön jövőre konzolokra felújítva 4K 60 fps-ben. Mondok jobbat csak nehogy szívbajt kapj xbox sx-en patch nélkül már most 4K60fps a W3.
153.
153.
Beniciodeltoro
#150: RDR2 szép, pacizol a pusztában, néha sütögetsz tábortűznél, de nincsenek óriási megavárosok ,néhány faház max.
Rengeteg felhőkarcoló, házak között átjáró, rengeteg sikátor, persze hogy a sivatagos résznél szebb a játék.
Akkor jártunk volna jól ha 300 gigás a játék, mert ez indokolná, egy CoD nem.
152.
152.
Beniciodeltoro
#135: Sztem az utolsó 2 évben szólhattak volna hogy a régi ps4 gépekre ne vegyék meg, de a Pron már szebben fut a játék.
Nekem kifejezetten tetszik, óriási bugokkal sem találkoztam, amikkel meg igen nem volt kiábrándító.
Last of us 2 után ez a másik kedvencem.
150.
150.
Caleon
#149: Bocsi, de ha a kiadó azt mondja, kiadja a játékot a konzolomra, de aztán a kiadott játék egy fostenger, akkor az a kiadó hibája.
Ha nem tudja vállalható minőségben elkészíteni, akkor nem kell kiadni rá, hanem el kell ismerni, esetleg elnézést kell kérni.
Ps4-en olyan játékokat láttunk, mint a RDR2, Horizon Zero Dawn vagy TLoU2, szvsz a C2077-ben nincs semmi, ami indokolná, hogy ennyire trágya legyen alap prevgen konzolokon.
148.
148.
Közben az 1.05 kint van már konzolokra és hamarosan érkezik PC-re is.

https://www.cyberpunk.net/en/news/37166/hotfix-1-05
147.
147.
Extol
Na látom megint halódik a PC
144.
144.
delphijos
#139: “Nem a CD vezetőségét kell lecserélni, hanem a konzolodat, ha meg nem megy, legalább legyen annyi gerinced és büszkeséged, hogy tisztességesen bevallod, hogy ez nem megy és csendben maradsz.”

Oké, de ha a jövő héten mondjuk bejelentik a W4-et, a mostani konzolokra (is) , és 6 év múlva akkor megint az lenne duma hogy “á, ezek a konzolok szarok, vegyél újat, mégis mit vártál” ? Pont az van amit írtál a hotdogárussal.... van az a pont amikor meg kell tudni állni. Mindenki úgysem lesz elégedett, de ha meg túlvállalják magukat, nagyobb lesz a baj.
143.
143.
Caleon
#138: Na ez csúsztatás, ha követted a CDP fejeseinek a nyilatkozatait, akkor tudhatod, miért voltak nagyok az elvárások. Hát nagyon nem a trailer miatt.
Én megjelenés óta játszom Series X-en, elég sokat elvoltam vele, hogy lehessen véleményem és azt gondolom, már a Witcher 3 kapcsán is elhangzott, hogy teleszórni a térképet ikonnal meg kérdőjellel nem a helyes irány. A narratívának betesz, ha csak mellékküldiket tolok, ha meg rászállok a fősztorira, abban nem lesz 80 óra.
De ez a kisebbik baj. Nagyobb az, hogy még a nemiszervét is testreszabhatod, de amikor rányomsz a beszédre az első útszéli prostinál, aki azt mondja, mutatna valamit, akkor aztán mehetsz is a dolgodra, mert a társalgás ebben ki is merült. Ezt így miért kellett? Csak rávilágít a város fogyatékosságára. Nemhogy az utolsó hotdogárusnak, de senkinek nincs semmije és ezt az "élő és lélegző" várost nem így harangozták be. Már a Gothicban is tették a dolgukat az NPC-k, és város terén ennél a Watch Dogs Legion is többet mutat fel.
Ez a játék jobb masinán erős 80/100, gyengébb konzolra pedig így nem szabadott volna kiadni, és nem a konzoltulajok hibája, hogy megvették és most néznek, hogy mi ez a pre alfa 21 ezerért.
141.
141.
sasncore
#140: Trollkodni egy dolog, de itt fullba van tolva a kre..n..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...