13 millió példányban fogyott a Cyberpunk 2077

  • Írta: fojesz
  • 2020. december 23.
  • Biznisz
Dacára minden botránynak, a megjelenése óta több mint 13 millió példányban fogyott a Cyberpunk 2077 - és ebben a számban már nem szerepelnek azok a kópiák, amiket a játékosok "visszavittek" a boltoknak.

Az elmúlt hetek a Cyberpunk 2077 botrányaitól voltak hangosak, ettől nem függetlenül döntött úgy a CD Projekt RED, hogy megosztja velünk, mi újság a játékkal az eladások terén.

Nos, a jelek szerint a problémás rajt nem vágta haza a bizniszt, a lengyel fejlesztőcég ugyanis arról számolt be, hogy a Cyberpunk 2077-ből december 20-ig több mint 13 millió példányt értékesítettek. Ez már a ténylegesen gazdára talált példányok száma, illetve nem szerepelnek az összesítésben azok a kópiák, amelyekért visszakérték a pénzüket a játékosok. (Kivéve persze, ha a visszatérítést a sajtóközlemény publikálása után kérték.)

A csapat a közleményben jelzi egyébként, hogy a számokat azért hozták nyilvánosságra, hátha hatással lehetnek a befektetői döntésekre; mint ismert, a CD Projekt RED részvényei nagyot estek a Cyberpunk 2077 rajtját követően, egyes becslések szerint a csapat alapítói egymilliárd dollárt buktak a papírok zuhanása miatt.

A Cyberpunk 2077-et egyébként 8 millió példányban rendelték elő.

114.
Ooorky
#110: 3ds-Switch-notebook vonalon mozogva nekem tökéletesen megfelel a 15" :-)
Főleg melóban, amikor bármelyik másik opció kizárva, itthon a nappalokat úgyis elviszi a gyerek, mivel kezd járni és gügyögni :-)

Billentyűzete pedig meglepően jó, külön tetszik a változtatható fényerejű/színű háttérvilágítás, mondjuk én mindig a legolcsóbb kínait vettem az asztali pc-hez :D
110.
Umbra
#106: 15-17˝-en marha jó lehet játszani. Meg notebook billentyűzeten.
108.
 Anemjóját
#104: Most nem is szabad, mocskosul rámentek a hiénák a VGA piacra, 1.5-2x sőt sokszor 3x áron adják el a videókártyákat amikhez normal usernek boltból esélye sincs a beszerzésre, és a boltok is kaptak az alkalmon mert hiánycikk a hiénák miatt a kártyák java és ők is durva felárral adják ki a készleteket... Hogy ennek mikor lesz vége... Használtan viszont korrekt kártyákba lehet beleugrani, de lehet célszerű azzal is várni mert amíg az AMD és Nvidia árak nem esnek addig a használt piacon is elég magasak az árak... Év közepén még 100-120k volt egy 1080ti és a 3xxx széria szellőzésekor a 2080 és 2080super kártyák is 150 körül megkaphatóak voltak 1-2 év garikkal.. Most megint felmentek a használt árak, 150 alatt nemigen találni 1080ti-t sem...

Nem kicsit tartom gusztustalannak hogy olyan kártyák amiknek 150k huf árral kéne menjenek áfástul mindenestük, boltokban és hiénáktól egyaránt 250k huf környékén vannak jelenleg...És így tovább kategóriáról kategóriára felfelé.
Pont mint a ps5 készleteket lerabló piócáknál, akik a 180 pénzes gépet 300-400 között árulgatják. Csak ott legalább tudsz türelmes lenni mert ha rendelsz szépen sorbanállsz és elöbb utóbb úgyis megkapod 180-ért, nem is értem azt a sok türelmetlen idiótát akik képesek jóval többet kifizetni a hiénáknak ezzel életben tartva és támogatva a mocskos lehúzásukat.
107.
 Anemjóját
#96: Meglátjuk, mindenesetre a lényeg megint csak az volt hogy előre lerakták a nextgen látványt és a velejáró gépigényt, azt pedig hogy ezt mikor ugorja meg egy OW játék majd kiderül.
Ezt a GTA-val való összevetést pláne GTA fanatikus oldalaktól pedig el lehetne felejteni, ezzel a lendülettel ugyan ilyen videót lehetne csinálni mennyi mindent meg sem közelít a GTA szintje vagy bármi másé... Persze vannak benne dolgok amit jó lenne megütni (és van egy rakás dolog amit a CP77-bnen tök mellékes míg egy GTA-ban alapnak kell lenni) szintben de Rockstar openworld világ feltöltésében top volt és top is marad. Erre nem is a GTA a legjobb példa hanem az RDR2. :)

https://www.youtube.com/watch?v=mwRI2pTlvB0&feature=emb_logo
106.
Ooorky
#104: Én beállok 2 évenkénti ~közepes gamer notebook cserére.

Persze, dupla annyi a bekerülési költség, mint egy hírös konzolnál, de hordozható, szebb grafika, visszakompatibilitás az első pattintott bináris játékokig és még jó áron el tudom passzolni garancia lejárta előtt 2-3 hónappal.

Persze ha jön vmi upgrade-elt Switch/új Nintendo konzol az elsők között leszek akik berendelik :D
105.
Umbra
#98: Az megvan hogy egy konzol 180k, egy 3060 megy 300?
104.
delphijos
Én sose feledkeztem meg róla hogy a “konzollét” jár kompromisszumokkal. De ez van. Mostanában volt hogy elgondolkodtam egy valamirevaló PC összerakáson, de nézegetve a VGA árakat úgy döntöttem hogy kihagyom. RTX 2070 alá már nem mennék , és egész egyszerűen ennyi pénzt meg nem akarok kiadni. Úgyhogy marad az a gép ami össze van “dobálva”, játékra elég korlátosan alkalmas. De basszus , pedig komolyan futná rá, de egy VGR-ra nem vagyok hajlandó ennyi pénzt adni. Persze, tudom hogy játszani kevesebb is elég lenne, de ma meg már nem mennék lejjebb ha már vennék valamit.
103.
Datzy
Nekem nagyon bejön a játék. Baj, hogy egy early access állapotban adták ki, mint final release. De nekem minden hibájával együtt 100x jobban bejön, mint a kalácsképű kovácsokkal, fogadósokkal zsúfolt, csirkebélszagú fantasy világok. :)
101.
Vis Major
#98: a "probléma" az hogy nem az Nvidia és Amd fejleszti a játékokat.

Adhat neked bármelyik motorgyártó 1500Le-s motort, viszont ha te nem vagy képes hozzá olyan karosszériát és futóművet építeni akkor nem lesz képes az aszfaltra átvinni ezt a teljesítményt és a kanyarokban is lassú leszel.
99.
Vis Major
#97: Akkor nem sok játékkal játszottál eddig. Vagy nem értem egy a gyerekkorom óta dolgot. Ez lehet 16-18éves korodig. Lehet 14-40éves korodig is.

Amiről viszont írsz, én így voltam a Witcher 3-al. Aztán az évek alatt kiderült hogy az sem volt nextgeneráció grafikában de még játékmechanikában sem.
98.
Ooorky
#96: Cp '77 pc-n már most next gen+

Nvidia és Amd is akkora ugrást hajtott végre az idei gpu-ival, hogy múlt időbe rakták a konzolokat.
97.
Mortis
#96: csak a saját példámmal tudok élni, de a Cyberpunk volt gyerekkorom óta az első olyan játék, amivel hajnalok hajnaláig játszottam; megszakítás nélkül; anélkül hogy kiléptem volna bármit megnézni a neten; anélkül hogy kimentem volna a wc-re. csak jártam a városban s örömmel nyomkodtam az f-fet az agyhalott npc-k mellett, mert a grafikai minőség, a környezeti zajok, a háttérben szóló reklámok nem engedték megtörni a varázst. leültem tv-zni v lakásában s ottragadtam, miközben a gta 5 mozijában 10 percnél nem töltöttem többet.
ha ez a játék valaha ki lesz javítva, talán egy kissé több testreszabhatóságot engedve a játékosnak: akkor igenis 'next-gen'-nek, előrelépésnek kell majd nevezni a videójátékos médiumban.
96.
Vis Major
#95: Tényleg csak "trollkodásból" vagy legalábbis 70%-ban trollkodásból;
Póki az előző generációs motorral készült, nem is teljes értékű játék inkább egy dlc-nek felel meg némi új generációs update-el.

Ha figyeltél is arra amit mondanak akkor ők is elviccelték a CP2077-et azzal hogy ezt a legerősebb PC videókártyával hozza, majd megegyezznek abban hogy legyen a magas kategóriás kártyák közül a "medium".
Arról nem beszélve hogy ezt csak erre az évre értik.

Valódi nextgen garfikát majd látunk szerintem 3-5év múlva.
Vagy ha nagyon optimista akarok lenni akkor már jövőre a HZD forbidden west és ha tényleg jön jövőre akkor a GodofWar fogja megmutatni(bár szerintem utóbbi nem lesz újgenerációs.

És ezt tényleg csak trollkodásból de itthagyom; (viszont hozzátenném ha tényleg ízig vérig nextgen a CP2077 akkor nagy szarban vagyunk)

https://youtu.be/PsBrkLq31eM
95.
 Anemjóját
https://www.digitalfoundry.net/2020-12-25-digital-foundrys-best-game-graphics-of-2020-pc-xbox-playstation-an-amazing-year-for-gaming

Ahogy megmondtuk sokan. Ps5 póki is lecsúszott. Látvány tekintetében ízig vérig nextgen.
94.
Dasen
https://youtu.be/Mm6Q8J8K6OM
93.
Onion
Siker titka: Annyira rossz, hogy már jó.
92.
Caleon
Elengedtem a hiányosságokat. XSX-en elég stabol, a bugokat megszoktam. A játék beszippantott, élvezem. Gyakorlatilag felváltva tolom a Watch Dogs Legionnal és mindkettőt nagyon élvezem. Ezt nagyjából kipörgetem az ünnepek alatt, aztán nextgen upgrade után kezdem újra.
84.
grindcore
#81: Egyetertek, egy sima single rpg vagy max deus ex szintu utcak boven megfeleltek volna, no 1 rpg lenne de igy...kar volt ezt harsogni hogy next gen open world, mert nem az.
83.
Ooorky
#77: Részvények árfolyamának már régóta semmi köze a valós teljesítményhez, sok ember a sajtóhírek alapján szórja el a megtakarítását rájuk, elég megnézni usa-ban mennyi zombi cég részvényei vannak az egekben.
81.
Putin csodás arccsontja
#80: Teljesen mindegy, a brutál hülye AI, a hót unalmas free roaming és a végtelenül bugyuta közelharc maradni fog, ezt nem lehet kipatchelni.

Én úgy érzem, ez a játék sokkal jobb lett volna, ha nem open-world. Sokan mondják, hogy a küldetések jók meg a szintezés is.

Csak azért felesleges open worldöt csinálni, hogy elmondhassák, hogy az. Totál élettelen az egész város ostoba NPC-kkel telerakva.
80.
Criminalheadz
Hotfix Patch 1.06 has released 42 min. ago!

Egyébként szerintem szépen, de lassan kifogják pofozni, nálam már annyit javult a helyzet, hogy az RT reflections is bevan már kapcsolva.. RT fények maradtak közepesen, ahhoz 2080S+ kell, hogy az Ultra+ lehessen. Egyébként is, csak a távolságra van hatással, távolibb dolgokon is látszik. Több beállítás mód is fent van HDR 1.6.1, adaptív sharpeninggel, FideltyFX-el (az előbbi nem is lehetne DLSS ON-nál, de így lehet... :D) Kibaszott éles lett így már a kép, meg az új 144-es moncsim is rátol... Hát egyébként szerintem kibebaszott szép már így a játék. Amikor közelítesz a kamerával a dolgokhoz, ott azért már látszik, hogy visszavesz adaptívan a textúrák felbontásából. Remélem a single részhez biztosítanak egy jobb modding SDK-t, mert ahogy látom túl mélyen nem lehet belenyúlni. 50 szint, 50 utcai hírnév az sztem kevés. 100-100, 200-200 modok jók lennének, azért... :)
79.
Putin csodás arccsontja
https://www.youtube.com/watch?v=luj6s1hv28o
78.
Putin csodás arccsontja
Közvélemény-kutatás:

Szerintetek is a Cyberpunkban találjuk minden idők legrosszabb AI-ját AAA gameben?

https://www.reddit.com/r/cyberpunkgame/comments/kbk4ap/the_ai_of_cyberpunk_2077_an_indepth_look_at_the/

Kemény ez a thread. Szakadok.
77.
Ps fanboy
#41: Még bármi lehet a CD projectel, alapvetően egy közkedvelt, gamer körökben igencsak megbecsült cégről van szó. A részvény esése pedig pont a hangos kisebbség okozta zaj média és a világháló által exponenciálisan megnövekedett figyelemhajhász módszereinek tudható be leginkább. A játék milyenségéhez ennek kevesebb köze van mint azt elsőre gondolná az ember. Ha eltekintesz a szubjektív, direkt figyelemfelkeltő szájízzel készült hírektől, beszámolóktól, kommentektől...stb, akkor leszűrhető, hogy a játék önmagában jó, a többség megvan vele elégedve.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...