Atomic Heart - itt a hivatalos gépigény

  • Írta: Baloo
  • 2021. január 6.
  • Gépigény
Link másolása
Jó ideje nem hallottunk már a BioShock- és a S.T.A.L.K.E.R.-játékok hangulatát idéző Atomi Heart felől, aminek a megjelenését még továbbra is homály fedi, de legalább most megtudtuk, hogy milyen PC-t kell majd alápakolnunk.

Elképesztően szürreálisnak ígérkezik a Mundfish legújabb játéka, az Atomic Heart, ami néha a BioShockra, néha a Prey rebootjára emlékeztet, de a szovjet utópisztikus világ miatt olykor-olykor a S.T.A.L.K.E.R- vagy a Metro-játékok hangulata is visszaköszön benne. Utoljára augusztusban láthattuk mozgás közben az FPS-t, nemrég pedig a hivatalos rendszerigény is befutott a játékhoz.

A gépigény első ránézésre egyáltalán nem tűnik teljesíthetetlennek, habár azt nem szabad elfelejteni, hogy amennyiben 4K-s felbontásban és valósidejű sugárkövetés mellett szeretnénk játszani, akkor jóval mélyebbre kell majd a pénztárcánkban nyúlni.

Minimum gépigény:

  • OS: Windows 7, 8, 8.1 vagy 10 (64-bites)
  • CPU: Intel Core i5-2500K @ 3,3 GHz vagy AMD FX6300 @ 3,5 GHz
  • Memória: 6 GB RAM
  • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 780 (3 GB) vagy AMD Radeon R9 290 (4 GB)
  • 22 GB szabad hely


Ajánlott gépigény:

  • OS: Windows 7, 8, 8.1 vagy 10 (64-bites)
  • CPU: Intel Core i7-4770K @ 3,5 GHz vagy AMD Ryzen 5 1500X @ 3,5 GHz
  • Memória: 8 GB RAM
  • Videokártya:  NVIDIA GeForce GTX 1060 (6 GB) vagy AMD Radeon RX 580 (8 GB)
  • 22 GB szabad hely


Az Atomic Heart PC mellett Xbox One-ra és Series X/S-re, valamint PlayStation 4-re és PlayStation 5-re is elérhető lesz majd, de hogy pontosan mikor, azt továbbra sem tudjuk.

14.
14.
Robilluma
A 2020 legjobb játékai szavazáson az Atomszívet jelöltem a legjobban várt kategóriába. Egészen fantasztikus hangulata, története és art világa lesz azok alapján amiket eddig láthattunk és amiket a fejlesztők mondtak. Teljesen egyedi.
13.
13.
12.
12.
Ganzer
#10: Én rengetegszer ránéztem az utóbbi hetekben de állandóan 3000 ft-ot ír, nem tudom Te hogy csinálod. :)
11.
11.
#10: Én is előfizettem a The Medium miatt. Amiről kiderült hogy Only Pc Xbox Series S/X csak akkor nem tudom miert engedi letölteni alapgépen is? Ha nem fog menni akkor lemondom az előfizetést.
10.
10.
crytek
#9: 300ft /3 hó (ezt tolom most) sose tettem fel magamnak egyszer sem a kérdést megéri-e.. Mert egyértelmű

We Happy Few és a Yoka Laylee nekem most elég, sajnos a no pc felhő miatt a Controllról csunyán lemaradok így az majd 2022ben lesz porondon.
Szar VGA miatt az ea playből is kimaradok jóideig

De még van pár apróság ami szerencsére fut igpn így pl ott a Haven is. Csak ez a 3 game is elég nekem ezért a kemény 300ftért..
9.
9.
Clayman
#7: Mit pakol MS a gamepassbe? Én elofizettem erre a szutyokra, de két hónapja semmi érdemleges nem került bele és a hírekben sem olvastam sok olyat ami miatt megérné. Ráadásul az ea playt is elhalasztották belőle. Szóval tényleg érdekel mi az ami miatt megéri.
8.
8.
Ganzer
#2: Szerintem nyugodtan megnézhetsz most is néhány videót róla, az art design eléggé beteg, jó értelemben. Hátha bejönne Neked is. :)
7.
7.
crytek
#5: "Ne az legyen már buzi, akinek dedikált grafikus hardvere van."

Ilyet sehol nem írtam. Azért adtam el az 1070Ti-met mert még ért valamit volt még rá majdnem 3/4 év gari. Utánna kb a feléért nem vitte volna el a kutya sem. Jó most persze nagyon jó volna mert a ms is most pakol mindent a game passba ami érdekel mikor nincs min játszani :)
A másik ok amiért nincs új vgam, hogy majd egy 4k 60 ra elegendő kártyát akarok,max 300k ért nos ilyen kb 2022ben lesz (ha más nem megint csak papíron)

De már nem sokáig kell kirbirni lassan végre lesz pcn is ms felhő így csak net kell a játékokhoz :)
6.
6.
crytek
#4: Igen ezért mondom. 1060 kb semmire se lesz jó ebben a játékban
Egyébként szánalom a megvalósítás. Trészing nélkül kb egy fekete paca a tükröződés. Biztos olyan megeröltető lett volna az ezer éve létező "alap" tükröződést beletenni.
5.
5.
#3: "ruszki game"

Na pont ez az. De totál meg tud lenni a varázslatuk, nálam mindig előzetes szeretettel indulnak és életem meghatározó full bugged élményei is az ilyesmikhez kötődnek. Bár ha ezek géj(?!)tracelnek, abból szerintem elolvadó gépek lesznek. Különben meg ne bomolj, mert te mesélted nem rég, hogy eladod a valami kártyádat és integrált gpu-val mész. Ne az legyen már buzi, akinek dedikált grafikus hardvere van. Most nem minősítem az integrált gpu-t, de azt mondom, hogy annál még a PS3 is jobb, pedig csak kisebb PS rajongónak számítok a haveri körben ...
4.
4.
ABorealis27
#3: Ráadásul a raytracing komoly hangsúlyt kap egy korábbi fejlesztői videó alapján. A vitrinek és "buborékok" megvilágításánál állítólag látványos hatása lesz. Persze kikapcsolni nyilván ki lehet majd az RT-t.
Én nagyon várom ezt a gamet, az art design parádés, érdekes játékmechanikai elemeket terveznek a legutóbbi több, mint fél órás fejlesztői interjú alapján, különleges egy valami lesz.
3.
3.
crytek
Ja ajánlott 1060...

Ki fogad velem hogy 3090el 4k 60 fps messze nem lesz meg? Géjtrészing kinyirja meg eleve ruszki game azok sose voltak rendesen optimalizálva
2.
2.
Még csak nem is hallottam erről. Ha egyszer megjelenik, lehet, hogy irgalomból megnézek egy trailert róla, de szerintem már nem kéne erőltetni nagyon ezt a PS4 és Xbox One vonalat, ha eladásokat akarnak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...