FPS-szerepjátékot készít a Wasteland 3 csapata

  • Írta: szlav
  • 2021. január 7.
  • Hír
Link másolása
Azt eddig is tudtuk, hogy legalább két új RPG-n dolgozik az inXile Entertainment, úgy tűnik azonban, hogy ezek közül legfeljebb csak az egyik követi majd a Wasteland 3 klasszikus, felső nézetes formuláját.

Legutóbb szeptemberben hallottunk híreket a nagy sikerű Wasteland 3-at is szállító inXile Entertainment új projektjei felől. Ekkor egyenesen a stúdió elnök-vezérigazgatójától, Brian Fargótól érkezett a hír, miszerint a csapat nem egy, hanem egyből két szerepjátékon dolgozik, ezekről azonban egyelőre nem árult el bővebb részleteket.

Nos, úgy tűnik, hogy a két fejlesztés közül az egyik bizony alaposan eltér majd a stúdió jól bejáratott receptjétől, az ugyanis egy FPS-RPG lesz, valószínűleg a modern Fallout-játékok vagy éppen a Cyberpunk 2077 nyomdokain. Erre az inXile weboldalán fellelhető álláshirdetések adnak bizonyítékot, ahol többek közt olyan játéktervezőket keresnek, akik rutinosak az akciódús belsőnézetű lövöldék játékmenet-dizájnjában. A leírás egyébként explicit módon megemlíti, hogy újgenerációs alkotásról lesz szó, habár ez valószínűleg senkit nem lepett meg.

Zárógondolatként érdemes megemlíteni, hogy az inXile nem nevezhető tapasztalatlannak az FPS-ek terén sem, hiszen a legutóbbi játékuk a Frostpoint VR egy belsőnézetű lövöldözős játék volt - habár a virtuális valóságban. Ezért a fejlesztésért azonban nem a kaliforniai csapat, hanem a New Orleans-i iroda dolgozói feleltek, a most szóban forgó álláshirdetések pedig a kaliforniai részleghez szólnak.

4.
4.
#1: Ez egy érdekes hozzáállás, hogy a kedvenc műfajod (és ez által jó eséllyel a kedvenc csapataid is) a Micro gépére jönnek, úgyhogy teljesen logikus módon akkor a másik gépet veszed meg, amire nem jönnek ezek a játékok (egy-két ex folytatása miatt, amik akkor ugyan ezek a logika alapján nem a kedvenc stílusodban vannak). Mondjuk te tudod, én nem akarlak és nem is tudnálak semmiről meggyőzni - de különben is, ami a zöldektől jön az kvázi garantált, hogy lesz xfelhőben is.
1.
1.
kryszisz
Amúgy az mennyire durva, hogy a Microsoft RPG fronton kis túlzással monopolhelyzetbe került a Sony-hoz képest. inXile, Obsidian, most már Bethesda...nekem, akinek ez a kedvenc műfaja most elég sz@r, hogy PS van itthon, és 1-2 ex folytatása miatt most már a kövi is az lesz valószínűleg. Remélhetőleg jönnek majd ezek a címek xCludba is idővel, azt ugyanis mindenképp szeretném kipróbálni ha sikerül beújítanom egy Boxos kontit. Azért egy Avowedból semmiképp sem szeretnék kimaradni, és a hírben taglaltak is eléggé felkeltették az érdeklődésemet:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...