Az Európai Bizottság megbüntette a Valve-ot

  • Írta: gorien
  • 2021. január 20.
  • Hír
Link másolása
2017-ben kezdte meg az Európai Bizottság azt a vizsgálatát az egységes digitális piac korlátozása ügyében, ami a Valve mellett öt játékkiadót is érintett. Most született ítélet, ami az említett cégeknek összesen 7,8 millió eurós bírságot jelent.

Többéves vizsgálat ért most a végére, amelyet az Európai Bizottság a Valve és öt videojáték-kiadóval szemben folytatott. A vád szerint a geo-blocking (területi alapú tartalomkorlátozás) eszközével élve több mint száz játék esetén akadályozták az Európai Gazdasági Térségben, hogy azokat bizonyos országokon kívül aktiválni lehessen, ezzel pedig megsértették az EU egységes digitális piacra vonatkozó előírásait.

A geo-blocking alkalmas arra, hogy voltaképp elválasszák a különböző átlagkeresettel rendelkező régiókat egymástól, így a jobb átlagkeresetű országokból származó játékosok nem tudják olcsóbban megvenni a játékokat az alacsonyabb keresethez igazított árakon.

A geo-blockolt játékok olyan országokat érintettek, mint Magyarország, Csehország, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Észtország, Lettország és Litvánia. A vizsgálat szerint a 2010 és 2015 között ezekben az országokban vásárolt termékkulcsokat nem lehetett aktiválni a régión kívül, ezt a gyakorlatot büntették meg most.

A Valve-ot 1,6 millió euróra bírságolták, amelyet a többi játékkiadó büntetésével ellentétben nem is enyhítettek, mert a cég nem volt hajlandó együttműködni a Bizottsággal. A megbüntetett kiadók egyébként a Focus Home (2,9 millió euró), a ZeniMax (1,6 millió euró), a Koch Media (1 millió euró), a Capcom (396 ezer euró) és a Bandai Namco (340 ezer euró) voltak.

56.
56.
Spirit of MAN
Releváns. Még is csak valamiért jobban húzz a szíved lelked szikrája arra hogy A Magyar közösség közt fejezd ki magad kommentekben emberként Magyar Ember társaid felé.
55.
55.
Obi Wan Kenobi
#54: Szoktam ott is lenni, de ott inkább csak cikkeket olvasok, nem szoktam kommentelni. De ez nem értem miért releváns, Guardiant is olvasok, ami nem magyar lap, magyar lapokat kb nem is szoktam.
54.
54.
Guba32
#32: Ha téged horvátnak neveltek,miért nem horvát videojátékos oldalon vagy?(no offense)
Én ha mondjuk amerikába szakadt magyar lennék,és ha magyarnak érezném magam akkor magyar oldalon lennék,ha usáknak akkor amerikai oldalon...
50.
50.
Obi Wan Kenobi
#48: Ez.. egy meglepően emberi komment volt és sokmindennel egyet tudok érteni benne. Nem volt célom inzultálni Téged, bocsi ha így pattant le.

A családomért akármit megtennék.
48.
48.
Spirit of MAN
#44: Az a baj hogy nagyon félre értjük egymást. Az előző kommentekben se mondtam neked azt hogy Haza áruló. Te hívtad magad így.
Be fejezhetnétek hogy mindenkit egy kalap alá tesztek. Nem! Nem vagy kevesebb férfi, nem! Nem kéne emiatt meg ütni, ki oltani.
Mind egy hajóban vagyunk. Ezért is kell ki tartani melletted is mert okkal véled így és igen nem szabad hagyni hogy bárkit bármi féle nem jogos okkal bántsanak! mert senki nem mutat olyan irányt neked amiről érzed hogy igen, és hogy ne a félre ki fordított torzított be tanított szöveget értsd le abból ha valaki kicsit is hasonlót mond. Az emberek az idő alatt nem egyedül tettek a jóért. Egy Királyunk se tudta volna a Törököt meg állítani egyedül olyanok nélkül akik vállaltak a kockázatot mellék hatásokat. Össze kéne tartanunk jobban mint valaha és törekedni arra hogy meg értsük és oda figyeljünk egymásra anélkül hogy a saját általános nézeteinket vetítsük ki a másikra félre értelmezve a másikat. És az hogy ki milyen nép nem számit. Ami számit a környezet ahol élsz, meg akik ott élnek és nem bajt okoznak. Férges alma minden fán akad.
A Föld bolygó nagyobb tétt mint bármelyik ország... El hiheted hogy az első, második vh-ban nem jó kedvükből mentek az emberek. Törvény volt. Ha nem mentél. Börtön jó esetben vagy még nagyobb kényszerből küldenek oda. Inkább nem megyek bele mert sajna elégé ijesztő és hosszú. Sajna egy elbaszott történett minden. Mindenki pár elmebeteg tolvaj Gonosz gyilkos ember áldozata. Pont ez a cél hogy mi inkább a barom szövegelések miatt essünk egymásnak mert már az konfliktust szül ha beszélünk a témáról. Ez a célja a politikának meg félemlítésnek meg az elveinek meg témáinak, meg stb-nek is. Hogy ellentétet csináljon, konfliktust, eltérést, el terelést és a vélemény csere miatt már meg van a konfliktus. miközben igen lehetne emberien törekedve a meg értésre csinálva. Cselekedve! És igen. Jó a hozzá állásod. Ne halj meg!
ÉLJ A HAZÁDÉRT. Élj azért ami a te környezeted. Ami neked fontos annyira. Ha van olyan. Ne enged hogy azt csináljanak veled amit akarnak! Ha harcolnod kell azt magadért és azért tedd amiről tudod hogy helyes és ami neked fontos! Ne meg halj... Szükség van mindenkire élve. De ez még nem jelenti azt hogy telibe sz@rd ha esetleg mások mernek akarnának kockáztatni és tisztában vannak a következményeivel azzal amit cselekednek. Tudom jól hogy van az a jó indok, okk amiért te is a mocsokba tennéd a tenyered te is, főleg azokét akit szeretsz és ha olyan országban élnél ami törődik veled és nem hagy magadra akkor számítana neked annyit a Hazád. Tudom ritka az olyan. Attól még hogy te neked nincs olyan hazád vagy úgy vélekedsz Magyarországról is hogy neked nem ér annyit még akkor se ha telibe szar és át menetileg sz@r. Oky. De attól még ne ítélkezz a felett aki igen. Boldogan hal, szenved a terepen meg érte azért cselekedve hogy legalább ennél rosszabb ne legyen már! Ha már élni nem élhetek érte. Akkor legalább becsületben hadd haljak meg érte. Tudom rendes körülmények közt támogatnád azokat akik ki állnak a helyes útért. Mert ha mindannyian csak oldalra állunk és hátat fordítunk miközben a sok bűnöző cselekszik és a saját félelmünk miatt el lehetettlenítjük azokat is akik nem állnak félre élve és van bennük kapacitás és inkább segítjük azokat akiknek érdeke hogy A Magyar ember ne organizálódjon ön magától mert mindenkinek kuss a neve mert baj lesz. És ez a céljuk.
Tudom. Meg értem, mert mi alatt meg beszélik veszekedve az emberek h mivan addigra már van plusz 10 lépésük és már rég nem aktuális amiről szó volt és mindenki éhen halt vagy csöves lett aki meg szólalt. Jó esetben. Ritka a nagyon magányos elhagyatott ember az életben.

A meg oldás ott kezdődik hogy oda figyelünk egymásra és közösen törekszünk arra hogy ne azoknak az akarata érvényesüljön akik el küldenének minket meg halni vagy bezárnak minket meg halni a semmiért. De mivel esélytelen bármilyen normális hatékony törekvés a javító cselekedetek felé mivel senki nem hallgatja meg a másikat, mindenki jogosan fél, mindenki egyből elmebetegnek hívja a másikat, narkósnak valamint egyből mindenkit mindig általánosítani. Eltüntetni. Onnantól kezdve sok sikert bármihez.

Az a te gondod hogy nem bírod elfogadni azt hogy a háborúban meg halnak emberek. Főleg a szar rossz ellenség embereket ha jól csinálod. Mindjárt kezditek a jaj jaj gonosz rossz háború meg Istent okolni hogy jaj nincs Isten vagy rossz akkor mert h van Háború és szenvedés jaj jaj de amikor minden szar körülöttem akk segít ments meg küld el egy embered bla bla bla...”

Te kezdtél el engem eleve inzultálni és ítélkezni felettem. Ha nem tetszik amit írok vagy nem tudsz rendesen hozzá szólni. akkor miért nem ignorálod? Szimplán töröljétek akkor a teljes komment szekciót minden résztvevővel együtt.
46.
46.
Spirit of MAN
Rendben. Én gyűlölködöm. Sajnálom.
Én azét szeretlek titeket.
Sziasztok.
45.
45.
szlav
#42: Jól mondod, ha azért jössz ide, egy videojátékos oldalra, hogy féloldalnyi kommentekben gyűlölködj gyakorlatilag összefüggéstelenül (ahogy most is teszed), akkor tényleg nem látunk szívesen, nem számít, hogy mikor regisztráltál.
44.
44.
Obi Wan Kenobi
#42: Sose értettem mi olyan fennsőbséges dolog abban, hogy valaki az életét adja egy földért, amelynek nagy részét nem is ismeri, vagy egy politikai rendszerért mely teljesen semmibe veszi a kisembert, például első világháború. Örülök, hogy te vakon mennél azok után akik a "Haza" szóra döngetik a mellüket miközben önnön érdekükön kívül más nem érdekli őket, viszont vannak akkora hipokriták hogy gond nélkül szajkózzák: a haza az első.

Én csak nem vagyok hipokrita. Ennyi. Nem tudom ez miért tesz kevésbé férfivá, vagy miért kellene megölni, megütni stb. Az pedig hogy ezt a véleményt valaki offenzívnek találja, csak azt tudom mondani amit mindig szoktam, nem kell magadra venni. Az hogy nekem ilyen a filozófiám nem hiszem hogy Rád vagy Rátok bármilyen hatással lenne.

A golyófogó pedig kedves barátom az, aki vakon, a "Haza hívására" első sorban akar harcolni..
43.
43.
Spirit of MAN
Az ilyen emberek remélem akkor se változtatják meg a véleményüket amikor meg fordul a kocka.
42.
42.
Spirit of MAN
Gyávák. A civil emberi társalgás és racionális logikus, kritikus gondolkodásideje már rég véget ért. Menjenek csak menekültnek. Rengetegen már így is el kezdtek meg indulni amerre tudnak. Vicces. Amikor majd senki se látja/fogadja őket szívesen.
Meg látod az ilyen embernek úgy se számit hol él. Csak neki legyen jó azt ennyi. Nincsen benne felelőség tudat se pucca! Nincs számára kötelesség még a környezete felé se. Aki ilyeneket ír hogy sose érdekelte A Hazája. Egyik se... Onnantól kezdve nincs miről beszélni. Az olyan ember rosszabb mint egy áruló. Annyi haszna sincs mint egy árulónak.
Ezek után egyértelmű milyen kaliberű férfiról van szó. Attól mit vársz ember? Szerinted miért vannak golyó fogók egy hadseregben? Az ilyen nem Ember többet. Az ilyet hagyni kell elveszni. Sőt... Ha adnál neki fél millát egyből menne meg halni akárkiért el hiheted. Főleg ha a környéken kell le győzőtt embereket öldösni.
A kimoderálás enyhe szó Drakomenre. Mivel +10 év kommentjeit is szépen ki moderáltak. F emberek. Drakomen példája legyen jó példa mindenkinek az oldalon. A teljes Gk jelenlét törlése 800 komment az legyen meg felelő példa mind annyiótok számára hogy Mi is lett ebből a lapból. Undorító. Lojalitás, olvasó meg becsülés 0. Aztán majd csodálkoznak amikor le húzhatják a rolót. Vagy üres az oldal minden Igazi Embertől, kicsit értelmes kommenttől.
A legjobbakat!
Tudjátok srácok. Hiába van Fizika. Ha van amit meta fizikának hívnak és azt mondják nem tudni mi A Sötét anyag/energia.
39.
39.
Obi Wan Kenobi
#38: Szerencsére sose érdekelt annyira egyik haza se hogy meghaljak érte. Két dolog között élek gyökértelenül és leszarom teljesen.
29.
29.
Obi Wan Kenobi
#28: Rendesen aggódok hogy túladagolta magát.. lassan mentőt kellene hívni
28.
28.
Guba32
#27: És miért ilyen nagy mennyiséget egyszerre?:)
20.
20.
hedzsooo
#6: Nem tudom miert orulnel neki ha a magyar arakat hozza igazitanak a jatek kiadok + a Steam a nemet, vagy pl. a francia atlag kereset araihoz de persze legyen egyseges mer' ugy a jo
16.
16.
Ooorky
#15: Ne felejtsd el azt se, hogy németeknél és osztrákoknál vásárolt 2. Vh-s játékokban is csak német nyelv van és ki van cenzúrázva minden náci jelkép.
15.
15.
Ebből mindig is balhé volt. Volt, amikor Magyarországon is olcsóbb volt a cucc asszem a micro boltjában, de a nyugatiak igazságtalannak tartották. Így megy ez általában. Oroszországban teljesen kontrollálhatatlan a Warez, ott is külön kulcsok vannak és néha több, mint 50%-al olcsóbb ott valami zsír újan. Nem tudom, hogy azokat lehet-e máshol aktiválni, de rendszerint kizárólag orosz nyelv van azokban a játékokban, úgyhogy azokat mindenki kihagyja. Nagy jófejség az úniótól, hogy minden piacon ugyan annyiba kell kerülnie ugyan annak a terméknek, miközben kb az az alapja, hogy ne keressen minden állam egyformán... Megbüntetni a Steam-et ezért.... Gondolom abból is csak a pénz jön. Megbüntetni a Focus Home-ot ezért. Abból is csak a pénz jön.
14.
14.
markoci555
#11: szerintem nincs annyi pénz a nagy átlagnál, hitel van, az autó meg luxusnak kéne számítson egy ilyen országban, de minden családra jut vagy 2 és állandóan azt hallani hányszázezer ment el az adott hónapban a javíttatásra... ennél már csak a dohányzás durvább ami hosszú távon brutális pénz, nem nézve az egészséget
13.
13.
markoci555
Menjek a p...-ba! De úgy mindenki, nem Valve pártját fogom, elég pénzük van kisujjból kifizetni, de azt a kedves Unió, hogy képzeli, hogy valahol tized annyit keres egy ország, a kaja meg minden ugyan úgy drága, de gyatrább minőségű (többszörösen bizonyított tény több terméknél is), és a játék is legyen ugyan annyi mindenkinél... igenis jó dolog ha egy országban olcsóbban hozzá lehet jutni egy játékhoz, és ahol jólét van, ott blokkolják le, nekik teljen már rá, vagy húzzanak el az ilyen lopott orosz meg egyéb kulcsokért... azt nem tudják megregulázni gondolom
12.
12.
abydos
#2: Ezt ne így képzeld el.
A büntetés azért van, mert olyan, mintha te beménnél külföldön egy boltba és rádnéznek, áh, te magyar vagy, neked drágábban adjuk a terméket.
Vagy megveheted olcsóbban, de haza nem viheted a saját országodba.
10.
10.
Heldengeist
#8: Akkor 375 ezer 20 és 30€ közötti játékot kell eladniuk. A lényegen nem változtat, ennyi pénzért le se hajolnak az utcán.
8.
8.
Ooorky
#5: Már 3 éve 20%-ot vesznek le...
6.
6.
Extol
Magyarországon rohadt drágák a játékok pedig az átlagkereset alacsony, ha nem vesszük közé mészárosékat. Nem tudom hogy érintett ez minket.
Mindenesetre aki Európában kereskedik annak a szabályok szerint kell játszania
5.
5.
Heldengeist
Nem hiszem, hogy egy ilyen birság komolyan megterhelné őket. Ha 20-30€ átlagárral számolunk, 250 ezer eladott játékból megvan ennyi bevételük (a 30% részesedésüket figyelembe véve). Plusz ott a piacterük, ahol a kártyákat és egyéb szirszarokat adják-veszik. A februári holdújéves vásár simán többszörösen kitermel majd nekik ennyit.
4.
4.
Dízel
A half life 3 miatt kene megbuntetni oket amiert nem csinaljak meg.
2.
2.
Qbász
Érdekes hogy digitális termékeknél számít az ár de ha bemegyek a boltba itthon és külföldön is más áron megy ugyanaz az áru áfa ide-oda.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...