Mégsem emeli az Xbox Live Gold árát a Microsoft

  • Írta: fojesz
  • 2021. január 23.
  • Bejelentés
A Microsoft visszaszívta a tegnapi bejelentését, és közölte, hogy mégsem emeli meg az Xbox Live Gold árát. Ezzel együtt leszögezte: a jövőben a free-to-play játékok futtatásához nem lesz szükség az előfizetésre.

Tegnap a Microsoft a szokásosnál erősebb Games with Gold-kínálat kíséretében jelentette be, hogy bizonyos régiókban emelni fogja az Xbox Live Gold-előfizetés árát. A változások életbe lépését követően a szolgáltatás havi 11 dollárba került volna, míg három hónapra 30, fél évre pedig 60 dollárt kellett volna fizetnünk - éves előfizetés egy ideje már nincs, csak a boltokban találni ilyen "feltöltőkártyákat".

Hamarosan Xboxon is ingyen mehet a Fortnite.

A döntésen nem kicsit kiakadt az xboxos közösség, még akkor is, ha egyértelműnek tűnt, hogy a Microsoft így szerette volna a Gold előnyeit is magába foglaló, egyébként pedig havi 15 dollárba fájó Xbox Game Pass Ultimate felé terelni a játékosokat. Ezzel a változtatással a Microsoft kínálta volna a legdrágábban a prémiumszolgáltatását a konzolgyártók közül, a féléves előfizetés pedig annyiba került volna, mint korábban az éves. Slusszpoén, hogy a Gold a free-to-play játékok esetében is követelmény az Xboxokon, vagyis amíg a többi platformon ingyenesen mehet a Fortnite, addig a Microsoft konzoljain ez évi 120 dollárba fájt volna a játékosoknak.

Jó hír viszont, hogy a Microsoft meghallgatta a kritikákat, és mára bejelentette, hogy visszaszívja a dolgot: a Gold-előfizetés változatlanul 10, 25, 40 vagy 60 dollárba kerül attól függően, hogy egy, három, hat vagy (boltban vásárolt letöltőkóddal) tizenkét hónapra nevezünk-e be, emellett bejelentette, hogy a jövőben már nem köti Goldhoz a free-to-play játékok futtatását. Ez utóbbi változtatás a következő hónapokban lép majd életbe, a cégnél jelenleg is dolgoznak a megvalósításán.

A Microsoft egyébként továbbra is tartja a korábban kihirdetett akcióját, és legfeljebb 36 hónap erejéig felár nélkül konvertálhatjátok át a Gold-előfizetéseteket Xbox Game Pass Ultimate-re - tehát a cél még mindig az, hogy inkább Game Pass Ultimate-tagok legyetek.

17.
adamsfamily
Érdekes,hogy írják a 6 és a 12 hónapost(amit ugye megszüntettek),de még mindig nem elérhető.
Mindenesetre az évi 36 ezer bazi sok lett volna erre a szolgáltatásra.Örülök,hogy visszakoztak.
15.
delphijos
Nem is értem ki panaszkodhatott. A CP-nél is csak a hülye PS-esek sírtak....
14.
tsulok
#13: Ha nem lenne semmi akadálya, akkor nyílván elérhető lenni itt is. Valszeg stream-elés, vagy a licenszelés miatt.
Tudom, hogy külföldi reggel megy most a stream (nem feltétlen olyan minőségben mint a támogatott régiókban), de ez még nem ugyanaz mintha hivatalosan is elérhető lenne. Ha több területen is elérhetővé teszik akkor növekszik a terhelés. Ez nem egy sima video stream: számít a késleltés, egy gép csak egy felhasználót tud kiszolgálni. Ami még fontosabb, hogy akkor támogatni is kell a felhasználókat. Ha most itthon valami probléma jön elő elküldhetnek, mert nem supportált régióból próbálod használni. Valszeg nagyobb is a hibalahetőség, mert messzebb vannak a szerverek.
Lehet forgalmazási probléma is. Szerintem a kiaddókkal is egyeztetni kell, ha új területeken is elérhetővé teszik a Now-t.
Úgy tudom az EU-n belül már ugyanazt a tartalmat kell szolgáltatni minden felhasználónak (digitális tartalmak egységes piaca), szóval minden Now-s játénál le kell kerekíteni a forgalmazási jogokat.

Én abban bízom, hogy a GP-hoz hasonlóan szét vállasztják majd a Now. Lenne egy olcsóbb változat amivel csak letölteni lehet PS4, PS5 játékokat, és a drágább váltzatban lényegében a mostani Now lenne.
13.
crytek
#12: Csak nem értem a mivoltát az egésznek. Ez hogy magyar reg is tolhassa a nowot nekik nem kerülne pénzbe hiszen most is csak egy reg fake címmel.. De bezzeg magyar felirattal kiadnak ide játékokat ami többszáz ezer ft sőt lehet milliót st-os kiadás.. Tehát az okát nem értem totálisan ha közben a herémet forró fogóval szorongatják se
12.
Bluverkill
#10: Mert Sony-t nem érdekli sajnos. Mondjuk én bevallom nem csodálom. A Sony-nak nem ez az első amit elkezdenek de aztán leszarnak. Persze minden cégnél van ilyen.
11.
NemecsekErno
#4: Nem az első alkalom, hogy a MS kigondol valami nagyot, hogy nekünk miért lesz jó, az emberekről meg kiderül, hogy másképp gondolják.
Az XB1 bejelentését is aki még emlékszik rá azzal próbálták eladni, hogy csak digitális változat lesz belőle és a DVD olvasó kimarad. A népharag ott is közbeszólt és azóta is két változat van a XBX-ből is.
De legalább odafigyelnek a játékosokra, ezért jó, hogy van konkurencia.
Bár lenne több is.

Mondjuk a pofátlan áremelést meg is kéne támogatni valamivel, hogy el is lehessen adni. A Game Pass megvan és nem vagyon tőle annyira boldog, hogy $120-ba fájjon egy évre (A Gold-al jött jelképes, beetető áron egy évre).

Akkor inkább tartsák meg a Gold-ot csak én meg majd megveszem azokat a játékokat, amik érdekelnek.
10.
crytek
#9: Viszont sokkal több pénzt termelt mint a game pass. Egyébként máig nem értem miért nem lehet itt mikor fake regekkel meg tolják itthonról.. Szervereket se kéne mozdítani sehova csak engedni a hungary accountot azt ennyi. De a sony ennyire se képes
9.
Bluverkill
#8: Soha. Vagy is volt pletyka hogy fogja bővíteni majd. De hivatalos információk nincsenek. Illetve a Now a Sony-nak csak egy olyan szolgáltatás ami van de nem nagyon érdekli. 6 év alatt kevesebb országba jutott el mint a Xcloud 1 év alatt...
8.
crytek
#7: Sonyról van valami hír hogy mikor ohajtja hazánkat támogatni a nowal?
7.
Yanez
#6: Sonynál csak a 3 havi plusnak emelkedett az ára. Viszont tény ami tény, már jóideje csinos a felhozatal.
6.
Sandic1994
Felmérést kellett volna nekik csinálni, hogy melyik opciót szeretné a közösség inkább:
1. Marad a jelenlegi ár, de akkor hasonló ingyenjátékokat adnak, mint korábban
2. Emelik az árat, de akkor magasabban jegyzett játékok járnak havonta.

Azt hiszem a Sony is valami hasonlót csinált, nem is nagyon volt lázongás az emelés után. A szavukat meg állták, régebben szinte csak indie címek voltak a Plusban (PS4 érában), azóta meg meg már vannak kifejezetten erős hónapok, és a gyengébbek sem játszhatatlanok.
5.
Nothing
#3: Holnapután: Vagy mégsem...???
4.
Marcus88
#2: Én ezt inkább úgy hívom,hogy gyengeség!
Tudják ezek,hogy egyes húzásokra milyen válasz fog érkezni mégis megteszik,aztán visszahátrálnak.Meglehetne előzni ezt a herce hurcát már az elején.
3.
NECROSMOKE
Holnap: Mégis meg emeli a Xbox Gold Live áraát.
2.
crytek
#1: De legalább ér valamit a népharag ez nagy szó a mai világban
1.
Marcus88
Akkor mosta ha a játékosok azt kérnék,hogy adják át a céget nekik azt is megtennék!
Tegnap bejelentenek valamit ma meg vissza szívják,mert pár embernek nem tetszik?
Az elmúlt 1 évben ezek a nagy cégek a nevetég tárgyává tették magukat a szar kommunikációjukkal és az ilyen húzásokkal!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...