Kétmilliárd dollárért vesz mobilfejlesztőt az EA

  • Írta: fojesz
  • 2021. február 11.
  • Biznisz
Link másolása
Az Electronic Arts a minap bejelentette, hogy több mint kétmilliárd dollárért felvásárolja a Glu Mobile csapatát, és ezzel duplájára hizlalja a mobilos üzletágát. Azt még nem tudni, hogy a Glu milyen címeken dolgozik majd a kiadó szárnyai alatt.

Az Electronic Arts bejelentette, hogy felvásárolja a Katy Perry- és a Kim Kardashian-játékot is jegyző Glu Mobile csapatát. Az üzlet 2,1 milliárd dollárjába fáj a kiadónak, ami ezzel duplájára hizlalja a mobilos üzletágát - a cég szerint most havi szinten 100 millió aktív játékossal rendelkezik a mobileszközökön.

A lépés kísértetiesen hasonlít az Activision Blizzardéra, a kiadó egyik legnagyobb riválisa ugyanis szintén egy külsős fejlesztőcsapat felvásárlásával erősítette meg a mobilos pozícióit. A vállalat 5,9 milliárd dollárt fizetett a Candy Crush-játékok mögött álló Kingért, amely azóta durván annyi bevételt szállít neki, mint a Blizzard.

A King azóta az Activision sorozatai alapján is készít mobiljátékokat (például náluk van a Crash Bandicoot: On the Run is), azt viszont nem tudni, hogy a Glu Mobile pontosan milyen feladatokat kap majd az EA-től.

Érdemes megjegyezni, hogy a cég már most is rendelkezik egy viszonylag kiterjedt mobilos fejlesztőrészleggel: az EA Mobile szorgalmasan kebelezte be a kisebb csapatokat az elmúlt években, innen esett ki a Star Wars: Galaxy of Heroes is, ami az egyik legsikeresebb munkájuk.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...