A GDC idén is marad digitális

  • Írta: gorien
  • 2021. február 19.
  • Rendezvény
Link másolása
A tavalyi terveivel ellentétben a GDC idén mégsem térhet vissza a Moscone Centerbe, de ez nem azt jelenti, hogy konferencia nélkül maradunk. Egész évben kisebb-nagyobb rendezvények várják a fejlesztőket és érdeklődőket.

Tavaly a Game Developers Conference volt az egyik első nagyobb videojátékos esemény, amit a koronavírus-járvány miatt halasztani kellett. A helyét egy kisebb, nyári esemény vette át, ám a szervezők akkor még úgy számoltak, hogy a 2021-es konferenciájukat már hibrid formában, félig digitálisan, félig személyes részvétellel tarthatják. Katie Stern, a GDC menedzsere jelentette be most, hogy idén mégiscsak egy kizárólag digitális rendezvényre számíthatunk.

Ráadásul, mivel a konferencia idén ünnepli 35. évfordulóját, a szervezők nem is egyetlen hétbe sűrítik az összes programot. Március 4-én és 5-én a GDC Masterclass címre keresztelt, fejlesztőknek szóló, kiscsoportos workshop kezdi meg az idei események sorát. Ezt március 15. és 19. között követi az első Showcase fejlesztői kérdezz-felelekkel és interaktív panelekkel, amelyekbe bárki ingyenesen kapcsolódhat be online.

A főszám, a GDC 2021 július 19. és 23. közé esik majd, amely a konferenciáktól megszokott tartalmakat ígéri, köztük az Independent Games Festival- és GDC-díjak átadóival. Az év második felében további, egyelőre be nem jelentett GDC-rendezvényekre is számíthatunk.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...