Felújított változatot kap a Diablo II

  • Írta: fojesz
  • 2021. február 20.
  • Bejelentés
Link másolása
Régóta pletykáltak róla, tegnap éjjel pedig hivatalosan is megerősítették, hogy készül a Diablo II: Resurrected, a klasszikus akció-szerepjáték remasterelt kiadása. A felújított változat PC-n és konzolokon is tiszteletét teszi majd.

A BlizzConline tegnap esti nyitóceremóniájának legnagyobb gurítása egyértelműen a Diablo II: Resurrected volt - bár azt nem mondanánk, hogy nem számítottunk az érkezésére.

A Diablo II: Resurrected a klasszikus akció-szerepjáték remastere (és hangsúlyosan nem remake-je) lesz, amely a pletykáknak megfelelően az időközben Blizzard-csapattá váló Vicarious Visions közreműködésével készül PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re és Nintendo Switchre. A játék megjelenését 2021-re ígérik a készítők, és 40 dollárt kérnek majd érte.

A felújított változat természetesen magába foglalja az alapjáték és a Lords of Destruction címet viselő kiegészítő tartalmait is, így assassinként és druidaként is rajtvonalhoz állhatunk majd. A játékra modernizált, részecskeeffektekkel és dinamikus bevilágítással megtámogatott 3D-s grafikát húztak rá, és a hangzásba is belenyúltak a készítők, ahol szükséges volt. (Ha szeretnénk, egy gombnyomással visszaválthatunk majd az eredeti látványvilágra.) A Blizzard egyedül az átvezetők esetében lép túl az egyszerű remasterkezelésen, a 27 percnyi kisfilmet ugyanis kénytelenek voltak a nulláról újra összerakni jobb megoldás híján.

A játék a PC és a next-gen konzolok esetében 4K-60fps kombóra lett belőve, de az előbbi esetében az ultrawide monitorok (és a kontrollerek) is támogatottak lesznek. A mentéseink megoszthatók az egyes változatok között, így mindig onnan folytathatjuk a darálást, ahol legutóbb abbahagytuk, crossplay viszont nem lesz.

Ami a játékmenetet illeti, a Blizzard szándékosan meghagyta a játék eredeti tüskéit, így a korábbi egyensúlyproblémák és fordítási hibák itt is visszatérnek, ugyanakkor bizonyos kényelmi fejlesztésekre így is számíthatunk majd. Habár a konzolok miatt adná magát, couch co-op nem lesz, a nyolcfős online móka viszont ezúttal is visszatér.

A játék PC-n esedékes technikai alfatesztjére már lehet jelentkezni.

36.
36.
hedzsooo
Hmmm.. Tenyleg erdekes a fejszerkezete a noi karaktereknek. Le is mondtam az elorendelesemet az elobb inkabb. Ezek utan jobb is ha inkabb kivarom hogy vegul mi fog kisulni belole egeszen pontosan... A varazslono a legijesztobb, mintha tajfoldrol jott volna...:-)))
33.
33.
Ooorky
#32: Pedig még pornhub se volt :D
32.
32.
Anno mondjuk tényleg nem volt vita azon, hogy szép a nő, vagy nem - így diablo téren...
31.
31.
Turley
#12: Értem, őszinte részvétem ha egy videojátéktól az az egyik igényed, hogy csilingeljen a nadrágod a női karakterektől. Szerintem egy ilyen környezetben ahol ez játszódik maximálisan passzol, hogy csúnyábbak az emberek
30.
30.
Turley
#12: Értem, őszinte részvétem ha egy videojátéktól az az egyik igényed, hogy csilingeljen a nadrágod a női karakterektől. Szerintem egy ilyen környezetben ahol ez játszódik maximálisan passzol, hogy csúnyábbak az emberek
29.
29.
Unknown
Elhozhatnák konzolra a Median XL-t...bár az csak egy álom marad, félek hogy az eredeti D2 nem fog tudni egyedül megállni a lábán ennyi év után, de ki tudja. Ami a karakterek kinézetét illeti, nem biztos hogy baj az ha valami újat is látunk, felőlem pl. lehet a barbár alacsony, amazon férfias, a DH meg félkarú, Sactuary egy kemény hely tele mindenféle lényekkel.
28.
28.
Ooorky
#27: Teljesen vállalható volt a 640*480, persze miután tolta valaki a nagyobb felbontáson utána pocsék volt.
Anno rommá játszottuk, de nincs az az Isten, hogy még egyszer elővegyem.
26.
26.
DarkLord
Azért remélem nem Baal run-okkal kell felhúzni a karaktert meg Tristrun, Tombrun stb. , mert az így 40 felett nekem már nem menne :D Az online részébe belenyúlhatnának azért.
23.
23.
DragonBleacPiece
Gondom az amazonok nem a falu szépét küldték erre a küldetésre, hanem az unikornisb...ó klántagot. Mai napig diablo 2-zök, a sekiro után ez lesz a második game amit előrendelek. Ez vegre egy igazi izometrikus hack and slash rpg ami nem early access, es nem taiwani vpn kell hozza.
21.
21.
Helium Prime
#20: De azért teljesítette a 2 év katonai szolgálatot is tudtommal ellentétben a mai cicanadrágos pálcika kemény legényekkel! :)
20.
20.
#12: Gal Gadot egy pajzsot nem birna felemelni...
19.
19.
markoci555
Azt hittem kis fos újratextúrázás lesz, mint a másik 2 stratégiánál, de elég szépen néz ki, kár érte, hogy megint nem tudják mit kéne igazán újracsinálni, mert a 2-esben tartja a lelket a nosztalgia, számomra legalábbis néz ki csúnyán - pixeles meg minden, de az egész a mai napig játszható, az 1-essel ellentétben, amire egy full újradesign ráfért volna, akár játékelemek változtatásával.
18.
18.
Ganzer
Remélem jó lesz, nagy kedvenc a 2.
16.
16.
Onion
Ezt a Diablo játékot jobban várom, mint a Diablo 4-et. De nehogy olyan csalódás legyen, mint a WarCraft 3 remake változata.
14.
14.
Parano1d
#12: Ha még azt is hozzávesszük, hogy kevesebb női karakter van, mint férfi, akkor az már a teljes elnyomás jele, írjunk petíciót a Blizzardnak :-)
13.
13.
Macifasz
Nekem annó kimaradt a Diablo I és II, és a III. résszel ismertem meg a szériát (amit imádtam egyébként), így kimondottan örülök ennek a kiadásnak. :-) Mondjuk tegnap emellé jöhetett volna még egy Diablo IV megjelenési dátum is de tudom, bilibe lóg a kezem. :-D
12.
12.
LonelyWolf
#11: Na, de ott van Gal Gadot és a temiszkirai amazonok, ők mindannyian jól néznek ki. Amúgy az emberek alapvetően a széphez vonzódnak legyen szó művészetekről vagy a videó játékokról. Vagyis a realizmus helyet az idealizált megjelenítés a társadalom részéről elvárt ábrázolási forma a filmekben, reklámokban, általánosan a mindennapi fogyasztói közegben. Persze a szépség definiálása abszolút szubjektív, de az előttem szólónak igaza volt. Amerikában az LGBTQ, szakállas-csúnya nők szervezete, MeToo mozgalom...stb mindenen triggerelődik, megsértődik. A liberális Hollywood, politikai és civil körök, média, közössz csatornák...mind beállnak a kicsi, de harsány kissebbség mögé és a többség preferenciájával szemben a csúnyát és a deviánst erőltetik, így valósul meg a kisebbség kulturális elnyomása... És igen nem realisztikus, testépítő harcos nőkre, hanem nagymellű amazonokra vagyunk kíváncsiak, ahogyan azt pl. a Dragons Crownban prezentálták a japán kollégák...persze a sok hópihe azon is kiakadt, és rögtön neki ment a fejlesztőknek, lehúzták a játékot. Szóval szép amazon kell nem csúnya, mert ha csúnya nőt akarok látni, akkor elég felszálnom a tömegközlekedésre vagy kimennek a piacra, de én egy játékban igenis idealizált karaktereket akarok látni, S legyen már jogunk nekünk is a mai világban kifejezni a véleményünket.
9.
9.
SLi
#3: igen, az összes cinematic teljesen fel lesz újítva
8.
8.
hedzsooo
Reszemrol ez is a cRPG jatekok eve lesz. Nuff said. :-)))
5.
5.
DarkLord
Akkor szinte biztos, hogy június 27 lesz a megjelenési dátum a Lords of Destruction 20. évfordulóján, bár az Vasárnap, de emiatt lehet megjelenési dátum. Amúgy szerintem sokan féltek, hogy , nehogy Warcraft 3 szintű legyen a dolog, mert az csalódás volt a javából, de itt látszik , hogy szépen megcsinálták a grafikus dolgokat. Szóval tuti vétel lesz ez nálam. Talán , ha játékokról beszélünk, akkor ennek az online részébe öltem a legtöbb időt anno :D de szerintem még jó páran így voltak ezzel...
4.
4.
Hab
#1: Szerintem egy 20 éves játék felújításának van már értelme. Pláne, hogy pixelgrafikus volt a D2.
Én nagyon örülök neki. Ez volt az első játék amit előrendeltem.
#3: Szerintem ez baromság. Miért kéne minden nőnek szépnek lenni egy játékban? Miért kell mindenbe belelátni ezt a gender hülyeséget?
3.
3.
Rókalesőcipő
Jóság! Kíváncsi lennék hogy a cinematic-ok is fel lettek-e tuningolva. 0:55-nél az amazon csak szerintem néz ki úgy mint egy férfi cickókkal? Ennyire tolni kell ezt a gender faxságot?
1.
1.
Anti4730
Hihetetlen hogy ez a ceg se kepes kijonni semmi ujjal, pont mint a rockstar.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...