PC-re is megjelenik a Days Gone

  • Írta: fojesz
  • 2021. február 23.
  • Bejelentés
Link másolása
Újabb first-party PlayStation-exkluzívot költöztet át a Sony PC-re, ezúttal a Days Gone-nak örülhetnek majd a számítógépeken játszók. A cég állítólag a későbbiekben sem hagyna fel ezzel a jó szokásával.

A Sony Interactive Entertainment fejese, Jim Ryan interjúzott egyet a GQ-val, amelyben nem csak a következő generációs VR-szemüvegükre és a Gran Turismo 7 csúszására tért ki, de a PC-s terveikre is.

És bár az interjúban expliciten nem hangzik el, a magazin felvezetőjéből kiderül, hogy a Sony még több PlayStation-exkluzívot hozna el a számítógépekre, a következő gurításuk pedig a Days Gone PC-s változata lesz, amely tavasszal kerül boltokba várhatóan.

Ryan szerint egyébként viszonylag magától értetődő döntés volt a részükről, hogy kipróbálják magukat a PC-s piacon: miközben a játékok fejlesztési költsége egyre nő, a portolás egyre könnyebb, vagyis viszonylag egyszerűen érhetnek el sok embert, és tehetnek szert extra bevételre.

A Horizon: Zero Dawnt szerinte szerették a PC-sek, és jól is fogyott, miközben a PlayStation-tulajokból nem váltott ki különösebb ellenérzést az átirat megjelenése, így semmi nem szól az ellen, hogy a későbbiekben további játékokat hozzanak ki a platformra.

51.
51.
Kratoska
Ami meglepett anno, hogy a többi Sony exhez képest kifejezetten bugos volt, néha pont emiatt hagytam abba, mert lehetetlen volt a továbbjutás. A sokadik frissítés után viszont sikerült helyrepofozniuk.
50.
50.
RootKiskacsa
#46: Nem futott szarul. Egy 8700k és egy mezei GTX1070 magas graf beállítások és FHD felbontás mellett kinyomta a stabil 60-70FPS-t. Semmi probléma nem volt vele. Egyszer fagyott csak ki, de akkor is azért mert letálcáztam...
49.
49.
crytek
#47: A gyökerek háborogtak ugyanugy..hogy jaj más is játszik a fostos szarjukkal. Ilyen faszok mindig lesznek
47.
47.
delphijos
#46: Na, itt meg te mentél “félre” az értelmezéssel szerintem. Arra gondolt hogy annak hogy PC-re is kijött , azon nem volt “háborgás”....
46.
46.
crytek
#45: Nem volt? Merre jártál te? Raklap sza volt ahogy futott a Horizon ott is ilyen gyenge gép volt megadva mint most a Days Gone-nak azt szarul futott még sokkal erősebb gépeken is. Meg is lett jegyezve hogy hogy a vérbe amikor a DS ami ugyanaz az engine meg futott ezerrel ...
44.
44.
nemfontos
#43: Ne aggódj... azon is játszható természetesen. (nem is engedték volna megjelenni, ha nem így lenne... :) )
Olyasmire kell gondolni, hogy néha megröccenhet ha üldöz egy horda, vagy pl egy olyan jelenet alatt, mint a játék elején, amikor tűz van körülötted, és hajtod a motorod. Esetleg később, felfejlesztett motorral, amikor már viszonylag nagy sebességgel tudsz haladni, és épp nem mész neki semminek... :)
43.
43.
Ooorky
#42: De nekem slim van.
42.
42.
godach
#41: Pron játszottam én is. Két buggal találkoztam összesen, megjelenéskor
41.
41.
nemfontos
#40: Az volt... a megjelenéskor. De pár hónapra rá, amikor én játszottam vele, kevés problémával találkoztam. Állítólag normál ps4 -en a későbbiekben is voltak teljesítmény gondok, én pro -n játszottam.
40.
40.
Ooorky
#39: Bugos még?
Ha jön plus-ba lehet kipróbálom, de ha jól emlékszem egy bugtenger volt.
39.
39.
nemfontos
Egyébként egy kellemes játék volt. Örültem hogy a gender hiszti baromságot, és más beteg ideológiákat nem erőltettek bele. Kicsit meg is lepett. Teljesen vállalható főhős volt, akivel együtt lehetett érezni. Elsősorban nem a világot akarta megmenteni, hanem a feleségét. Ettől lett igazán átélhető a dolog. Várom a folytatást, különösen azok után, ami abban a bizonyos "rejtett" befejezésben történt.
38.
38.
nemfontos
Érdemes megemlíteni, hogy szinte bizonyosan lesz a játéknak folytatása. Most, hogy playstation -ön már mindenki játszott vele akit érdekelt, (meg majd kinyomják plus -ra is a pc -s megjelenés előtt) remek lehetőség a pc -s változattal promózni a játékot. Frissíteni az emlékeket, mielőtt bedobják hogy jön a második rész ps5 -re.
Aztán majd jön az is pc -re, mondjuk 2025 -ben.
37.
37.
GemForge
A sokat szidott exkluzivitás (Sony, Epic) is csak egy eszköz a piaci dominancia megszerzésére/megtartására. Én sem rajongok érte, de semmivel sem tartom elítélendőbbnek mint cégek kilóra történő felvásárlását (MS) vagy a piaci előnnyel történő nyilvánvaló visszaélést (Steam).
Félreértések elkerülése végett itt nem bántom a Steamet, de hülye lenne nem dominálni szándékozni az egész piacon és odaadni másik cégeknek a nagy húsosfazekat. Ha pedig ez így van, akkor nyilván minden szabályos eszközzel élnek is a jogosan kivívott dominanciájuk által nyújtott lehetőségekkel.
36.
36.
GemForge
#28: Hát nincs olyan PC-m, ami a Ps5-ömet körberöhögi, mert az kb. fél milla lenne (vagy több) és annyit meg nem ér. Majd 3 év múlva lesz ilyan PC-m... vagy nem.
Amúgy jól csinálja a Sony. Elérhetővé teszi mindenki számára azt a programot, amelynek a következő részét exkluzív címként árulja évekig a konzoljai mellé. Ennyi a varázslat. Ez a program pedig amúgy Ps+ esetén teljesen ingyenesen jár a Ps5 mellé.
Jelen esetben a Sonynak a semmiféle érdeke nem fűződik ahhoz, hogy az ex címeit hamarabb megjelentesse másutt. Érdemes megnézni a térképet a világban a konzolok közötti preferencia megoszlásáról, ahol egyelőre döntő a Ps4/Ps5 dominancia. Amint ez változik, abban a pillanatban megjelenik majd a Sony is a saját előfizetéses szolgáltatásával.
De igaz, ami igaz nincs itt jó fej cég, meg tuskó cég... hanem csak egyfajta cég van:
az, amelyik el akarja szedni a pénzedet.
33.
33.
godach
Én úgy gondolom, hogy aki ennyi idő után sem vásárolta meg, az nemigen venne konzolt csak ezért a játékért.
Ha mégis, akkor is sokkal kevesebb konzoltulaj lenne, mint amennyi vásárló PC-n.
Valljuk be azért, hogy az évek alatt igen szép nagy számra hízott a PC-s legálisan megvásárolt játékok fizetőinek száma.
32.
32.
Helium Prime
Még a végén Boxra is befutnak :) a szerverek használatáért fizetni kell!
31.
31.
Killer69
30.
30.
crytek
#27: Ez már nem olyan biztos... pc egyre drágább lesz hw ügyileg. Lehet ezt már nem mindenki fogja tolerálni és mennek konzolra ami totál érthető
29.
29.
Csabzz
Ez itt sajnos a konzumerizmusról szól már! Igen lejött egy két dolog PC-re is, évekkel később, örülünk neki amúgy! De van jópár játék is ami talán nem landol konzolon és amivel talán nem tudnak játszani konzolon, persze ez nem mindig AAAs játék. Mint PCs ember irigykedve nézek pl Nintendo fele ahol kihoztak/ki fognak hozni Switch-re (habár számomra nem tűnik ideálisnak maga a Switch HW-ja miatt)olyan játékokat amiket iszonyat szeretnék játszani! De sajnos erről szól a dolog manapság a játékiparban. PC-n hiányoltad a normális acsi rendszert steam-ről? Bumm, EA szövetkezett steam-el és már Origin játékok is elérhetőek Steam-en, hiába indítod steam-ből, az Origin launcher is elindul. Ugyanez RDR2 nél. Nincs szerintem itt "konkurencia" a platformok között. Ezek együttműködnek hogy mindenki minél több olyan HW-t vegyen, hogy tudja követni a kedvenceit mind lore-ban mind fejlődésben, és persze hogy teletömje a zsebét a játékiparnak. Nem mondom hogy ellenzem, csak azt hogy tisztában vagyok vele, és ezek a kiadások hajtják előre a kiadókat hogy "jobb" játékokat tegyenek az orrunk elé. Persze ez sokkal összetetteb és nem "összeesküvés" elméletről beszélek, de ez egy kitalált rendszer és "bevált" rendszer amióta volt AMIGA vs Commodore,SEGA vs NINTENDO, Sony vs Dreamcast vs N64 stb....ezek folyamat fognak ismétlődni amíg pénz az pénz és MI mint vevők megesszük:)
27.
27.
Vis Major
Tehát, akik nem olvastak utána a "miértnek";
A sony azon "buzdult" fel hogy a HZD pc-s megjelenés bejelentésével nem követelték a PS tulajok a fejüket.
Továbbá, mára sokkal könnyebbé vált portolni egy játékot valamint a játékfejlesztési kölcségek nőnek így jól jön a plusz bevétel.

Véleményem szerint pedig az nem hiszem hogy elő fordulhatna hogy egy EX cím 1éven belül jönne pc-re is. Egyszerűen mert így a Microsoftnak "dolgoznának", egy rahedli pc master gamertől esnek el akik az ex címek miatt vesznek konzolt, esetleg fizetnek ps pluszt is.
Valamint adódik a kérdés; minek vegyek Xbox-ot vagy PS-t ha pc-n ugyanúgy ott vannak az exek. Ha nem veszek konzolt akkor pedig játékokat sem fogok venni a konzolra (multi címeket).

Ellenben abban is biztos vagyok hogy ha bekövetkezne például a HZD2-nél vagy a GoW2-nél hogy megjelenés után 1évvel jönn PC-re is.... na ott aztán borulna a bili és a Sony kénytelen lenne hátrálni
25.
25.
#23: Na meg persze említendő, hogy jó dolog egy megjelenés, de ezeknek a két év múva érkezéseknek nem hiszem, hogy túl nagy jövője lenne. Oké, a Horizon-ban benne volt minden és 50€ volt és még GoG-ra is jött, szóval nem azt mondom, hogy ökörállatok. De pl a Dad of War is amekkorát változott, pont jó alkalom lett volna, ha kapásból kijön és nem pont mondjuk jövőre. Amíg új és hypetrain egy cucc, sokkal többet adhatnak el belőle PC-re is, mint két évvel később.
23.
23.
Ezt tudtam és persze megmondtam előre, csak elfelejtettem a linket idetenni...

Különben meg jöjjön, volt akinek tetszett és így többek is tudnak vele játszani. Csak az emlegetett egyszerű portolásból ne legyenek szar portok... Szerencsére mára már nem látom azt a jelenséget, amit anno annyira rühelltem a téma kapcsán: a játék, amíg ex volt, addig überkirálynak nevezte mindenki, később kijött PC-re, kapott egy kritikát és utána mindenkinek az az egy játék volt a nem olyan jó az exek közül :)
22.
22.
crytek
#21: Ezen címeknél meg te is láthatód hogy a várók száma milliós nagyságrendű.. És láthatóan ez végre leesett a Sonynak is mert a + 0 konzol eladásnál jobb a mondjuk 1-2 milliós software eladási is...
21.
21.
Marcus88
Simán belefér,hogy 2-3 éves játékok érkeznek PC-re.
Akkor lesz gondjuk ha ezt az időt leviszik 1 éven belülre vagy már megjelenéskor is.
Onnantól kezdve kevesebb konzol fog fogyni,bár már most is jópár olyan kommentet olvastam,hogy inkább vár 2-3 évet és akkor pc mint,hogy konzolt vegyen.
Bár még mindig nem jelenti azt,hogy az összes ex fog érkezni pc-re.
Én pl tuti nem várnék egy játékra éveket meg imádkoznék azért,hogy ez és ez érkezzen.
20.
20.
Nate Hope
Bár színvonalban egy kicsit elmarad az átlag Sony exkluzívoktól, így is nagyon kellemes és szórakoztató kaland volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...