Ausztráliában nem jelenik meg az új Disco Elysium

  • Írta: Baloo
  • 2021. március 20.
  • Gyászhír
Link másolása
A vasszigoráról híres ausztrál korhatár-besorolás ismét lecsapott: ezúttal a hamarosan debütáló Disco Elysium: The Final Cut lett az áldozat, ami ennek következtében nem is jelenhet meg az országban.

Pár nappal ezelőtt derült ki, hogy március 30-án végre megjelenik a Disco Elysium: The Final Cut PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re és Google Stadiára (majd később a többi platformra is ellátogat), de sajnos nem lesz ez így a világ minden egyes országában.

A könyörtelen szigoráról elhíresült ausztrál korhatár-besorolásért felelős hatóság például nemes egyszerűséggel megtagadta a Disco Elysium: The Final Cut beosztályozását, ami így sajnos nem is kerülhet fel az ausztrál boltok polcaira. A hivatalos indoklás szerint a játékban túl sok agresszió, drog, szex és kegyetlenség található, amiket ráadásul úgy prezentál a ZA/UM alkotása, hogy az sértő az emberek értékrendjére nézve - legalábbis az illetékes hatóság véleménye alapján.

2.
2.
markoci555
#1: ez lett volna az első kérdésem, az eredetit meg simán elengedték? akkor mi lehet a final cutrban ami kiverte a biztosítékot, vagy ami valószínűbb, csak szimplán retardáltak akik a szabályokat hozzák
1.
1.
Ennyi erőből akkor már az eredeti verziót sem kellett volna kiadniuk, mert abba sem a hupikék törpikék és Hókuszpók körül forognak a dolgok. Azt meg nem hiszem, hogy az új, kicsit polírozott és egy-egy új küldetéssel megkent verzió annyira brutálabbá tenné az eredeti játékot, hogy meg se jelenhessen. Mindegy, majd jön a peccs PC-re és akkor lesz kontroller support is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...