Disco Elysium PC, PS4, PS5, SW, XBOXONE, XSX

A klasszikus Infinity Engine hajtotta szerepjátékok ihlették a ZA/UM fejlesztését.

A ZA/UM tulajdonosai reagáltak a kirúgott alkalmazottak vádjaira

Miután a Disco Elysium kirúgott fejlesztői pénzügyi csalással vádolták a ZA/UM új tulajdonosait, a vállalat képviselői is megszólaltak az egyre csúfabb üggyel kapcsolatban.

A kirúgott fejlesztők pénzügyi csalással vádolják a ZA/UM új tulajdonosait

Egyre csúnyább a Disco Elysium kirúgott fejlesztőinek az ügye. A játék egykori direktora és annak művészi vezetője egy nyílt levélben igen komoly vádakat emeltek a ZA/UM újdonsült tulajdonosai ellen.

Kirúgtak három kulcsfigurát a Disco Elysium csapatából

Habár a ZA/UM csapatánál már javában készül a Disco Elysium második része, úgy néz ki, hogy a folytatás az előző rész írója, játéktervezője és művészi vezetője nélkül készülhet csak el.

Íme, a BAFTA Games Awards idei jelöltjei

Idén sem marad el a Brit Film- és Televíziós Akadémia díjátadója, ahol felsorakoznak az elmúlt év legnagyszerűbb videojátékai. A kategóriák közt ezúttal a Returnal és az It Takes Two szerepel a legtöbbször jelöltként.

Az Amazon szemez a dj2 videojáték-adaptációival

A videojátékok adaptálására szakosodott dj2 Entertainment már számos alkotás megfilmesítési jogát bezsákolta. Könnyen lehet, hogy a produkcióinak a Prime Video ad majd otthont, az Amazon ugyanis elsőbbségi szerződést kötött a céggel.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Folytatódik az őszi játékdömping, ezen a héten is érkeznek majd újdonságok bőséggel. Szokás szerint listába szedtük az aktuális premiereket, és még a filmes szekciónkon is igazítottunk kicsit!

Mit mutatott a Nintendo Direct?

Negyvenpercnyi műsorral készült tegnap a Nintendo, amelyben főleg a télen érkező Switch-címek képviseltették magukat, ugyanakkor bőven kaptunk ízelítőt abból is, hogy milyen játékokat várhatunk a jövő év hátralévő részében.

Disco Elysium: The Final Cut - jön a dobozos kiadás

A ZA/UM és az iam8bit tájékoztatása szerint novemberben dobozos kiadást kap a Disco Elysium: The Final Cut. Üröm az örömben, hogy a most bejelentett fizikai változat csak PlayStation 4-re és PlayStation 5-re lesz beszerezhető.

Mégis megjelent Ausztráliában az új Disco Elysium

Habár az ausztrál korhatár-besorolásért felelős hatóság azon volt, hogy a Disco Elysium: The Final Cutot betiltsa az országban, végül csak megjelent digitálisan, azután pedig beadták a derekukat, és a boltokban is kapható lett az RPG.

Disco Elysium - The Final Cut teszt

Másfél évvel a Disco Elysium rajtja után, a továbbcsiszolt verzió érkezésével egy remek apropót kaptunk ahhoz, hogy újból ellátogassunk Revacholba, és ismét rájöjjünk: az észtek bizony játéktörténeti mérföldkövet hoztak össze.