A Sega volt az év kiadója a Metacriticnél

  • Írta: fojesz
  • 2021. március 29.
  • Toplista
Link másolása
A Metacritic is közzétette a szokásos évösszegzését, amelyben a kiadott játékaik pontszámai alapján rangsorolja a kiadókat. A tavalyi évben a Sega győzedelmeskedett.

A Metacritic minden évben készít egy összegzést az elmúlt esztendőről, ebben pedig az alapján rangsorolja a kiadókat, hogy azok játékai milyen értékeléseket kaptak a sajtótól. A pontszámítás nem egyszerű átlagolás alapján történik: számít az is, hogy a játékfelhozatalban hány "jó" és "rossz" megjelenés kapott helyet, és plusz pont, ha valaki kiemelkedő címet is tudott szállítani.

Így az első helyezettünk a Sega lett, amely az Atlus címeit is számítva 38 játékkal rukkolt elő 2020-ban, ezek pedig átlagosan 81,6 százalékos pontozásnak örülhettek. A kiadó címei 95 százalékban voltak "jók", "rossz" pedig egy sem volt közülük, a Persona 5 Royale és az xboxos Yakuza 0 pedig a kiemelkedő fejlesztések sorát erősítették. A második helyre az Annapurna Interactive futott be 81,9-es átlaggal, miközben minden játékuk "jó" volt, míg a harmadik a Capcom lett 80,3 százalékkal.

A teljes táblázatot itt tudjátok megnézni.

2.
2.
DarkLord
A Yakuza sorozat eszméletlen jó játék, szerintem rengetegen nincsenek tisztában vele amúgy. Régen én sem adtam neki elég időt, hogy berántson, mert ugye türelem az kell hozzá, mert vannak olyan részek benne, amikor akár 1-1,5 órás szakaszok vannak és nem lehet közben menteni. Ha az ember türelmes, akkor cserébe kap egy nagyon jó sztori orientált játékot az összes részében. Pár kis apróság nem tetszett az összes eddig megjelent részben, ami ugye nem pár játékot takar és nem rövid időt. Végig fenntartja a figyelmet és érdeklődést.
1.
1.
axodox
Ezzel nekem az a bajom, hogy sajtó értékelések sokszor köszönőviszonyban sincenek a felhasználói értékelésekkel, pedig azok sokkal jobban reprezentálják a valódi helyzetet az esetek negy részében - ez alól csak a kiadók / DRM stb. miatti leszavazások képeznek kivételt (amelyek nagyrészt jogos észrevételek, de nem magát a játékot értékelik).
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...