Lekapcsolja régi játékai szervereit a Ubisoft

  • Írta: Baloo
  • 2021. április 14.
  • Gyászhír
Link másolása
Még az idén több régi játékának is lekapcsolja a szerverét a Ubisoft. Habár nem mindegyik érintett cím rendelkezik multiplayerrel, a felnyitható tartalmak az összes játékban elérhetetlenek lesznek majd.

Nem jelölt meg pontos dátumot a Ubisoft, hogy mikor kapcsolja le több régi játékának is a szerverét, de az már biztos, hogy az év vége előtt elérhetetlen lesz az online rész a Ghost Recon: Future Soldierben, a Rainbow Six: Lockdownban, a Rainbow Six: Vegasban és a Rainbow Six: Vegas 2 PC-s, xboxos és playstationös verziójában.

A kiadó a fenti címeken kívül megjelölt még pár PC-s játékot, amiknek szintén lelövi a szervereit, azonban ezeknél sem kaptunk pontos időpontot, mindössze a június 1-jére bökött rá kapaszkodóként a Ubisoft. Így tehát nagy valószínűséggel valamikor a nyár folyamán az Assassin's Creed II, a Prince of Persia: The Forgotten Sands, a Far Cry 2, az Anno 1404, a Might & Magic: Clash of Heroes, a Splinter Cell: Conviction, a The Settlers 7 és a Might & Magic X: Legacy szintén online támogatás nélkül marad majd.

Érdemes kiemelni, hogy nem mindegyik játékban található többjátékos mód, de a szerverek lekapcsolása a felnyitható tartalmakat is érinti, illetve a Ubisoft Connect-fícsörök sem fognak innentől működni az adott címeknél.

11.
11.
Extol
Ezért jó a P2P rendszer
9.
9.
joshfeed
#8 Hát ilyen középkori kardozós baxóst nem, de egy jó Rambósziksz vagy Splinter mindig jöhet :D
8.
8.
Olyan hatalmas multi és achievement rajongó vagyok, hogy az én szemszögemből semmiben sem befolyásolja a fenti játékokat. De amúgy is, ki volt úgy vele, hogy ma délután nyomat egy AC2 multit?
7.
7.
joshfeed
#3 és #6 Azért ne cukorkodjunk már az Ubival. A Gameranger amúgy vígan elbírná. Ott mindig van forgalom és igény a régi LAN partikra, valamint van opció ha mégjátszanál vele a multiban.
Persze tudom, hogy mai lurkók csak az űbercsili vacsiúj játékokkal hajlandók játszani pár napig.
6.
6.
manderel
Bármennyire is demagóg, ilyen régi játékok szervereit fenntartani már talán a nettó környezetszennyezés kategória lenne. Sok mindenért lehet szidni az Ubit, de nem bánom hogy ezekbe már nem ölnek erőforrásokat.
5.
5.
Zuzmo
#3: Volt rá kb. 10-15 éved, hogy kipróbáld ezeket.
4.
4.
joshfeed
#3 Na igen ! Teljesen egyetértek veled.
3.
3.
Stranger
LAN supportot legalább ilyenkor adnának a játékokhoz. Azért nonszensz, hogy lassan coop/multi játékokat nem lehet többé kipróbálni mert ezek lelövik a szervereket.
2.
2.
joshfeed
De legalább kerülne át a működtetés mondjuk a Gameranger-re, de azok se frissítettek már 3 éve, pedig lenne szerverigény a régi játékokra.
Így vesznek el klasszikus multis élmények :(
1.
1.
Heldengeist
Mostanában mintha szokatlanul sok minden alól kirántatnák a szőnyeget.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...