Hatalmas eladási rekordokat dönt a PlayStation 5

  • Írta: szlav
  • 2021. április 17.
  • Biznisz
Link másolása
Hiába a mai napig tartó óriási készlethiány, a PlayStation 5 így is minden idők leggyorsabban fogyó konzoljává vált az Egyesült Államokban. Hasonlóan jól teljesít a négy éve piacon lévő Nintendo Switch is.

A koronavírus-járvány kétélű kardként csapott le a videojátékpiacra. A nemzetközi karanténhelyzet és az ezzel járó sok otthonülés óriásit lendített a játékkonzolok népszerűségén, ugyanakkor viszont a gyártósorok és a szállítmányozás erősen behúzták a kéziféket, nem is beszélve az egyre fokozódó chiphiányról. Mindez azonban nem gátolhatta meg a PlayStation 5-öt abban, hogy minden idők egyik legkelendőbb konzoljává váljon - még úgy is, hogy az érdeklődők egy jelentős része máig várja a futár csöngetését.

Az NPD piackutatói szerint a Sony újgenerációs masinája a megjelenését követő öt hónapos időszakban minden idők legsikeresebb játékkonzoljává vált az Egyesült Államokban - ez vonatkozik az eladott példányszámra és a számszerűsített bevételre is. Habár a fentiekről konkrét adatokat nem kaptunk, azt tudjuk, hogy a PS5 a megjelenését követő másfél hónapban 4,5 milliós darabszámban kelt el a nemzetközi piacon, a Sony várakozásai szerint pedig március végéig több mint 7,6 millió gép találhatott gazdára.

Az elmúlt hónapok másik nagy nyertese a Nintendo Switch volt. Habár a hibridkonzolt semmiképp sem nevezhetjük friss hardvernek, idén márciusban mégis a Nintendo gépe lett a piacvezető játékkonzol, mind az eladott egységeket, mind pedig az ebből származó bevétel tekintetében. Az idei első negyedévet összesítve egyébként a Nintendo győzött az eladott konzolok számát tekintve, miközben a hardvereladásokból befolyó összegekből a PlayStation 5 vágta a legvastagabb szeletet.

67.
67.
delphijos
#66: Ez alapvetően igaz lenne, de egy ilyen fogaskerekes megoldásnál ez csak megfelelő kenésnél van így. Egymásnak feszülő fém alkatrészek nem fognak jobban csúszni egymáson “szárazon”. Ha egy kicsit is gond van ezzel, fém fogaskerekek százszor előbb fognak megszorulni, nehezen mozogni mint a műanyag. És egy kontrollert ki fog rendszeresen olajozni ?
66.
66.
Ooorky
#56: Jó minőségű fémnél pont csökken a súrlódás, mert fém fémen jobban csúszik, mint műanyag műanyagon, de a súrlódásból eredő hőhatásokat is jobban bírja.
Műanyag alkatrészek szimplán olcsóbbak és jobban kivitelezhető velük a tervezett elavulás.

ultimate-n meg felesleges kiakadni, nyomja a netről összeszedett okoskodását, aztán a végén kiderül, hogy úgy van neki ps5, mint minden más amit eddig összekamuzott.
65.
65.
Oistrakh01
Ssd a nyáklapra forrasztva 90 fokon nem tudom meddig fogja bír. I...
61.
61.
delphijos
#57: Tisztában vagyok vele hogy kis hazánk a 10 millió szövetségi kapitány, virológus, közgazdász és még ki tudja milyen szakma szakértőjének hazája, természetes hogy az SW és HW mérnök is ide tartozik.
60.
60.
Darksiders84
#58: Ne már milyen orsó az amelyik csak ennyit bír? Szerintem már a legolcsóbbak se produkálnak ilyet ott a fogaskerék gyengesége az árából kiindulva a gyengesége.
Amúgy nem kis helyre betuszkolva vagyis szabadon vagy legalább nem teljesen zárt főleg mögötte legyen nyított és akkor nem igazán lesz gond vele . A joy majd kiderül később mennyire fog ez mindegyiknél jelenkezni, és amúgyse használja ki minden játék ami leamortizálná.
59.
59.
Fata Morgana
#58: Még egy videó csak azért nehogy az legyen hogy egy kókler szerelő videóit linkelem, profi a fószer az nem vitás, szerintem nálunk ezt kukázni szokták nem javítani.

https://www.youtube.com/watch?v=Puv-UfeofwQ
58.
58.
Fata Morgana
#56: Mikor először megláttam szétszedve a PS5 kontrollert, akkor már írtam, hogy nem lesz hosszú életű.Az kis rugó amúgy is edzett anyagból van és, a sok erőltetéstől még jobban kikeményedik utána törik is egyből már törik is.

Ugyanilyen rugó van a horgász orsó damil csévélőjén és 1 szezont bír (tartalék nélkül el sem megyek horgászni).
54.
54.
Darksiders84
És akkor a Ps5 joy ravaszain kívül érdemes még megemlíteni az analóg karok hirtelen szabadulását a gyárból valószínűleg szigorúan kapkodási eljárásból adódóan ugyebár ,alig bekent zsírozott állapotban csomagolva vagy sehogy amitől tud önálló életet élni sajna.
53.
53.
zozo76hun
az egyik memoria-modul is 90 fok felett van, egy meleg szobaban, nyaron vajon meddig fogja birni?
50.
50.
delphijos
#49: Persze, van ebben igazság, de több millió eladott gépnél ezek a hibák egyáltalán nem számottevőek. Ahogy jön új verzió, egyre több gép, több eladás , ugyanúgy lesznek hibásak. Az hogy többféle ventillátor van , rögtön szar hűtéssel jönni.... nekem is jött elő pár bosszúság SX-nél , de ahogy a OneX-em is első generációs volt ( projekt skorpió ) komolyabb gondom nem volt. Persze tőlem várhat mindenki, de az eladott gépek számához képest egyáltalán nincs olyan probléma mint az első generációs PS3, X360-nál volt. Igazából ez a PS4, ONE esetében sem volt már.
49.
49.
Fata Morgana
#47: Nézegess nyugodtan esetleg külföldi oldalakat, melyek a valós hírek az sony azt sem tudja mit kezdjen a sok behalt kontrollerrel.
Nem adtam elő semmit minden gen-ben az első széria nem a legacélosabb, ez kb. köztudott nem véletlen jönnek apróbb módosításokkal a későbbi gépek, a PS5-ről azt is illik tudni hogy kb. 3 különböző ventilátor lapáttal kerülnek forgalomba + nem a legjobb a hűtésük annak ellenére, hogy erre húzogatták a f. a mérnökök és a kontrollerre.

Nekem a PS4 nagyon ritkán van kikapcsolva van, hogy 7 napból 7 napot megy, így engem pont, hogy nagyon is érdekel milyen nyavalyái vannak az új gépeknek.(legyen az PS5 vagy XsX)

Nem azonnal elpityeredni ami tény az tény.
48.
48.
#43: Nem kamu, de szokásos Ultimate. Mondjuk én azt hittem legalább játékra fogja használni azt a kártyát.
47.
47.
Marcus88
#46: Ezt most úgy adtad elő,mint ha 100%-os lenne a meghibásodás.
Valakinek meg semmi baja,de amúgy is 2 év garancia van és cserélik vagy javítják.
46.
46.
Fata Morgana
Szerintem azok akik nem vettek még PS5-öt, azok jártak a legjobban van bőven gyermekbetegség a konzollal, a ratyi kontrollerekről nem is beszélve.
Majd a slim verzió megjelenésekor én is lecsapok rá ahogy terveztem.

https://www.youtube.com/watch?v=MRCokniOHzM
44.
44.
Gerzson95
Kicsit olyan érzés a ps5 hírekeről olvasni, mintha én még a múltban élnék, ahol csak ps4 van ti meg már a jövőben ahol van ps5. XD
38.
38.
crytek
#36: Aki inkább single játékos és már 3080-at vesz az ha csak nem full HD-n akar tolni mindent butitva 200+ fps-el olyan de olyan felesleges 5600x-nél (de mondhanám a 10400f-et is ) erősebb procit venni. 4K nál gyak semmi előnye a 150 ezerrel drágább procinak.. mondjuk 4k-ban sok esetben a 3080 is kevés ...

A magam részéről nem is akkora gond hogy kimarad a 30xx-es széria. Talán a következő már elég lesz konstans módon a 4k 60-ra... bár a pc-s fejlesztők mindig megmutatják hogy a csúcs kevéske lehet :)
37.
37.
delphijos
#36: Azért nekem van jópár olyan PC-s haverom aki kihagyta a 20xx sorozatot, és most gondban van. Azért szerintem nem igaz az hogy mindenki aki PC-n játszik és volt egy 1070-1080-as kártyája váltott. Az hogy valakinek ez az elsődleges platform, még nem jelenti hogy mind “PC-s vér” és rögtön vált.... ( nem beszélve róla hogy anyagilag se engedheti meg mindenki , lehet 2-3 évet spórol egy upgrade-re, és most a VGA se jön ki belőle )
35.
35.
Neo1989
Legrosszabb esetben majd 25-27-ben veszek egyet. Nem idegeskedem.
Inkább a kártya hiány zavar.
34.
34.
#23: Nem pont rossz meglátás, sok vállalat ilyen-olyan támogatással vásárolt utőképesebb gépeket a home office miatt és páran beszaladtak ugyan ilyen alapon a sulihoz is gépet, Laptop-ot, vagy hasonlót venni. Viszont a PC gamerek is beszaladtak pár dolgot venni, mert az oké, hogy mivé lett a videokártya piac, de a PCI-E 4.0, új RAM és CPU generációk miatt is volt fennforgás.

Használt piacon a ryzen 2000 és 3000 még reális árban megy, ahogy a DDR4 2666 RAM-ok is árfolyam alján vannak. Ilyen-olyan tárhelyek is még a helyükön vannak, de az év további részében érdemes drágulásra számítani. Ugyan úgy fel fognak menni, mint most a sima PS4 és Xbox One.
31.
31.
RootKiskacsa
#16: Persze.. a fiúk a bányában dolgoznak ...
30.
30.
Oistrakh01
Én már két ps5-öt is tudtam venni szeptemberi előrendeléssel, de mindkettőt eladtam 250 ezer ft ért..
29.
29.
delphijos
#27: Én is Konzolvilágtól rendeltem, szerintem is elég korrekt banda. Pl. személyes átvételt kértem, de aztán úgy alakult a helyzet miatt hogy azt mégsem lehet, erre simán kihozták. A megjelenés napján. Jó, mondjuk júliusban már leadtam a megrendelést.
27.
27.
Darksiders84
#25: Arra még várhatsz nem tartanak annyira elől amúgy balfasz brigád a központos semmit nem tud külön kezelik a Ps5 előrendeléseket. Kb 2 hete hozták + 20 ezerrel többért valamit még mellé csomagolva amit én nem is rendeltem amúgy szeptember közepén adtam le náluk ez havernak lett volna, de így nem vettem át. Konzolvilág jobban kezeli az egész ügyet ott tényleg rendesen haladnak a sorban mondjuk biztos többet kapnak még mindig, mert tavaly megjelenéskor víszont csak ők kaptak. A júniusi rendelésemet meg is kaptam megjelenés napján november közepén.
26.
26.
gorgo
#25: Nekem dec 09 volt előrendelésem Konzolvilágtól csütörtökön kaptam meg.
25.
25.
Falcon
#14: December 2 rendeltem ps5 és még mindig nem kaptam meg a gépet bár nem a playitt storbol kellet volna nem tudom mit csinálnak ott
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...