Filmes univerzumot kap a World of Darkness

  • Írta: gorien
  • 2021. április 28.
  • Cooltúra
Link másolása
A White Wolf által alapított szerepjátékvilág, amelyen belül több videojáték is készült már, idővel filmes univerzummal is bővülni fog. A World of Darkness-alkotások fejlesztéséért az a cég felel majd, ami a netflixes Vaják-sorozatért is.

A Variety értesülései szerint a World of Darkness-univerzum jogait jelenleg birtokló Paradox Interactive partnerre talált abban, hogy mozivászonra és televízióra is elvihesse a rémekkel teli világát. A World of Darkness, amit a White Wolf szerepjátékaihoz hoztak létre 1991-ben, számos videojáték-adaptációt látott már: a legfrissebbek a Werewolf: The Apocalypse – Earthblood és a nemrég megjelent Wraith: The Oblivion – Afterlife, de ide tartozik a Vampire: The Masquerade –Bloodlines is, amelynek hányattatott sorsú második része továbbra sem akar összejönni.

A mozgóképes adaptáláshoz a Paradox az író-producer házaspárral, Eric Heissererrel és Christine Boylannel szerződött, előbbi nevét az Érkezés vagy az Árnyék és csont miatt ismerhetjük, utóbbi A Megtorlóhoz és a 2014-es Constantine-sorozathoz is írt. A Hivemind produkciós cég is részt vesz a munkálatokban, ami például a netflixes Vajákon és annak testvérsorozatain, vagy a The Expanse-en is dolgozott.

A házaspár nagy játékos hírében áll, és a World of Darkness szerepjátékainak is alapos ismerői. Heisserer szerint ez az univerzum mindig is meghaladta a korát, olyan problémákkal, jelenségekkel foglalkozott, amelyeket más játékok sokáig figyelmen kívül hagytak. Boylan számára az a különleges benne, hogy a WoD a kezdetektől „inkluzív és változatos volt, a karakterei, főhősei és gonoszai mindenféle nemből, rasszból és hitvallásból egyaránt származtak”, amivel változatos közönséggel ismertették meg a szerepjátékokat.

A filmes univerzum konkrét projektjeiről egyelőre nincs hír.

4.
4.
BrockSamson
Egy jo kreativ csapattal siker is lehet ha nem nem tiniket lovik be celkozonsegnek es megtalaljak az egyensulyt a horror es modorossag kozott.
3.
3.
PapaYeti
A világ nagyon jó, de tekintve hogy eddig még egy középes szintű regényt is alig tudtak összehozni belőle nem sok esélyt adok neki. Tizenéveseknek szóló pózolás és klisépuffogtatás lesz húha akciójelentekkel (amire el is megy a költségvetés 90%a).
1.
1.
Stack
Potenciál van bőven a világban. Bőven van alapanyag amit ki lehet bontani egy sorozatban vagy akár többen is.
Bizakodva várom a megvalósítást.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...