Időarányosan jobban fogyott a PS5 a PS4-nél

  • Írta: fojesz
  • 2021. április 29.
  • Biznisz
Link másolása
A Sony közzétette a legutóbbi pénzügyi helyzetjelentését, ebből derült ki többek között az is, hogy a PlayStation 5 eladásai időarányosan felülmúlták az előző generációs Sony-konzol számait.

Elkezdtek cseperegni az aktuális pénzügyi beszámolók, a Sonyé pedig tartogatott érdekességeket bőven. A cég szerint a novemberi premier és a 2021. március 31. között eltelt időszakban 7,8 millió PlayStation 5-öt szállítottak le a boltoknak (ami a készlethiányt ismerve nyugodtan vehető tényleges eladásnak is), vagyis az új konzol időarányosan jobban fogyott, mint a PlayStation 4: az előző generációs masinából ugyanennyi idő alatt 7,6 millió darab talált gazdára.

Eközben a PlayStation 4 eladásai a tavalyi üzleti év 13,5 milliója után 5,7 millióra estek vissza, de valószínűleg ez sem lep meg sokakat, elvégre egy kifutó konzolról van szó. Azért a régebbi platformjának is sokat köszönhet a Sony: a játékeladások 276,1 millió példányról 338,9 millió példányra lőttek ki, valószínűleg nem kis részben a The Last of Us: Part II-nak és a Ghost of Tsushimának hála. A first-party eladások 49,2 millió darabról 58,4 millióra nőttek tavaly, és az eladások 65 százaléka történt digitális csatornán. A PlayStation Plus-előfizetők száma eközben 47,6 millió főre gyarapodott.

Ami a bevételi számokat illeti: a Sony PlayStation-üzletágat magába foglaló részlege 24,8 milliárd dollár bevétellel zárt, ami 34 százalékos növekedés éves szinten, ebből a játékok 13,8 milliárd, a hardverek 7 milliárd, a különféle szolgáltatások pedig 3,5 milliárd dollárral vették ki a részüket. Az üzemi eredmény 3,14 milliárd dollár lett, ami így is 44 százalékos erősödés, jóllehet a Sony szerint a számokat visszafogta az, hogy a PlayStation 5-öt egyelőre áron alul adják.

A teljes Sony forgalma 81,7 milliárd dollár volt, míg az üzemi eredmény 8,9 milliárd dollárra nőtt. 

10.
10.
zozo76hun
full feketebe kene a gep, ugy nem latszana annyira ez a borzaszo amorf forma...
8.
8.
ADMlN
Nemrég érkezett meg a tavaly decemberi rendelésem és nem tudom mit szívtak itt a kollégák, de élőben a helyzet lényegesen rosszabb mint a képeken. Ott nehéz mihez viszonyítani a méretét. A formáját még csak-csak megszokná az ember de ahányszor meglátom, az ormótlan és a batár szavak jutnak eszembe. Lehet ha valakinek csak ez van a polcon az még elmegy, de egy XSX meg egy Switch dokkoló mellett elég nevetséges látványt nyújt. Gondolkozom is, hogy el kéne dugni valami szekrénybe, csak félek, hogy kigyullad.
6.
6.
delphijos
#4: Szerintem a vásárlási kedvnek azért jót tett hogy mindkét kép launchkor BC-vel jött. Lehet hogy nincs sok új cim, de előző launch-nál se jártunk térdig bennük, és akkor MÁS NEM IS MENT az új gépen.
5.
5.
PS4jacksony
#3: Egyáltalán nem ronda a gép élőben
Én a konvektor méretű gépházakkal nem tudnék együtt élni meg azzal a kábel rengeteggel ami a pc vel jár . . .
Itt egyetlen HDMI kábel köt a tv hez videókon én is nagynak láttam de amikor megjött kellemesen csalódtam.

Állítólag őszre várható,hogy javul a helyzet és lesz PS5 de nyilván az előrendelőket szolgálják ki legelőször ...
4.
4.
Érdekes hír. 2012 végén, amikor kijött a PS4, akkor nem volt chip válság és olyasmi, hogy nem lehet elég gépet gyártani, mint most 2021-ben. Ehhez képest, ha most több PS5 ment el, mint anno ugyan ennyi idő alatt, akkor az azt jelenti, hogy többet is gyártottak belőle, mint anno.
3.
3.
zozo76hun
Ket problema van a PS5-el kapcsolatban az EN szempontombol:

1 - nem lehet kapni
2 - iszonyu RONDA egy gep
2.
2.
cannondale
Egy akkora fehér "szekrénydoboz"t
áron alul adni? hmm ;)
1.
1.
nemfontos
Én szívesen javítanám tovább a statisztikákat, ha legyártanák végre azt a darabot, amit haza is vihetek... :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...