Időarányosan jobban fogyott a PS5 a PS4-nél

  • Írta: fojesz
  • 2021. április 29.
  • Biznisz
A Sony közzétette a legutóbbi pénzügyi helyzetjelentését, ebből derült ki többek között az is, hogy a PlayStation 5 eladásai időarányosan felülmúlták az előző generációs Sony-konzol számait.

Elkezdtek cseperegni az aktuális pénzügyi beszámolók, a Sonyé pedig tartogatott érdekességeket bőven. A cég szerint a novemberi premier és a 2021. március 31. között eltelt időszakban 7,8 millió PlayStation 5-öt szállítottak le a boltoknak (ami a készlethiányt ismerve nyugodtan vehető tényleges eladásnak is), vagyis az új konzol időarányosan jobban fogyott, mint a PlayStation 4: az előző generációs masinából ugyanennyi idő alatt 7,6 millió darab talált gazdára.

Eközben a PlayStation 4 eladásai a tavalyi üzleti év 13,5 milliója után 5,7 millióra estek vissza, de valószínűleg ez sem lep meg sokakat, elvégre egy kifutó konzolról van szó. Azért a régebbi platformjának is sokat köszönhet a Sony: a játékeladások 276,1 millió példányról 338,9 millió példányra lőttek ki, valószínűleg nem kis részben a The Last of Us: Part II-nak és a Ghost of Tsushimának hála. A first-party eladások 49,2 millió darabról 58,4 millióra nőttek tavaly, és az eladások 65 százaléka történt digitális csatornán. A PlayStation Plus-előfizetők száma eközben 47,6 millió főre gyarapodott.

Ami a bevételi számokat illeti: a Sony PlayStation-üzletágat magába foglaló részlege 24,8 milliárd dollár bevétellel zárt, ami 34 százalékos növekedés éves szinten, ebből a játékok 13,8 milliárd, a hardverek 7 milliárd, a különféle szolgáltatások pedig 3,5 milliárd dollárral vették ki a részüket. Az üzemi eredmény 3,14 milliárd dollár lett, ami így is 44 százalékos erősödés, jóllehet a Sony szerint a számokat visszafogta az, hogy a PlayStation 5-öt egyelőre áron alul adják.

A teljes Sony forgalma 81,7 milliárd dollár volt, míg az üzemi eredmény 8,9 milliárd dollárra nőtt. 

10.
zozo76hun
full feketebe kene a gep, ugy nem latszana annyira ez a borzaszo amorf forma...
9.
Neotechtr
#7: A Coil Whine semekkora teljesítménynél nem normális, ellenben mindig gáz és mindig idegesítő és mindig azt jelenti, hogy gagyi olcsó cuccból tették össze a gépet/alkatrészt. Ráadásul az Xbox sem CW-s nagyobb teljesítmény mellett.
8.
ADMlN
Nemrég érkezett meg a tavaly decemberi rendelésem és nem tudom mit szívtak itt a kollégák, de élőben a helyzet lényegesen rosszabb mint a képeken. Ott nehéz mihez viszonyítani a méretét. A formáját még csak-csak megszokná az ember de ahányszor meglátom, az ormótlan és a batár szavak jutnak eszembe. Lehet ha valakinek csak ez van a polcon az még elmegy, de egy XSX meg egy Switch dokkoló mellett elég nevetséges látványt nyújt. Gondolkozom is, hogy el kéne dugni valami szekrénybe, csak félek, hogy kigyullad.
7.
Fanboi
#3: Kaptam és amilyen ronda volt képeken pont olyan jól néz ki a fehér tv szekrényen. :)
Aki türelmetlen meg veheti nepperektől, már annyival csökkent a türelmetlen emberek száma hogy a 220k fölötti ajánlatokat kiröhögik, lassan 200 környékére zuhan ezeknél a piócáknál is.

Nagyobb baj a quality controll, vagyis az hogy a gépet több féle ventillátorral szállítják amik közül van ami kerreg, illetve noha a Coil Whine ilyen teljesítmény mellett teljesen normális jelenség, előfordul hogy van akinél zavaróan hangos volt. Ami ennél is nagyobb gond az viszont a controller. A ravaszok sok embernél törtek, nálam jelenleg nagyjából 50 óra van a gépben de az egyik gomb már elkezdett beragadozni mintha ráöntene az ember valami ragacsosat. Utóbbi szerencsére könnyedén orvosolható hacsak nem a gomb alatti rész ment tönkre mert az is jellemző.
6.
delphijos
#4: Szerintem a vásárlási kedvnek azért jót tett hogy mindkét kép launchkor BC-vel jött. Lehet hogy nincs sok új cim, de előző launch-nál se jártunk térdig bennük, és akkor MÁS NEM IS MENT az új gépen.
5.
PS4jacksony
#3: Egyáltalán nem ronda a gép élőben
Én a konvektor méretű gépházakkal nem tudnék együtt élni meg azzal a kábel rengeteggel ami a pc vel jár . . .
Itt egyetlen HDMI kábel köt a tv hez videókon én is nagynak láttam de amikor megjött kellemesen csalódtam.

Állítólag őszre várható,hogy javul a helyzet és lesz PS5 de nyilván az előrendelőket szolgálják ki legelőször ...
4.
Neotechtr
Érdekes hír. 2012 végén, amikor kijött a PS4, akkor nem volt chip válság és olyasmi, hogy nem lehet elég gépet gyártani, mint most 2021-ben. Ehhez képest, ha most több PS5 ment el, mint anno ugyan ennyi idő alatt, akkor az azt jelenti, hogy többet is gyártottak belőle, mint anno.
3.
zozo76hun
Ket problema van a PS5-el kapcsolatban az EN szempontombol:

1 - nem lehet kapni
2 - iszonyu RONDA egy gep
2.
cannondale
Egy akkora fehér "szekrénydoboz"t
áron alul adni? hmm ;)
1.
nemfontos
Én szívesen javítanám tovább a statisztikákat, ha legyártanák végre azt a darabot, amit haza is vihetek... :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...