Felmondott a The Witcher 3 rendezője

  • Írta: Baloo
  • 2021. május 5.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Sok panasz után belső vizsgálatot is indítottak Konrad Tomaszkiewicz, a The Witcher 3: Wild Hunt rendezője ellen, és hiába nem találták bűnösnek az úriembert, mégis úgy döntött, hogy távozik a CD Projekt RED-től.

A Bloomberg értesülései szerint benyújtotta felmondását a The Witcher 3: Wild Hunt rendezője, Konrad Tomaszkiewicz, akinek a viselkedésére sokan panaszkodtak az elmúlt időszakban, ezért belső vizsgálat is indult ellene.

Habár a nyomozás nem találta bűnösnek a direktort, Tomaszkiewicz mégis beadta a felmondását, aki elismerte, hogy valószínűleg sokak számára kényelmetlen volt a vele való munka, és ezért utólag bocsánatot is kért a csapattól. A rendező a The Witcher 3: Wild Hunt mellett a két kiegészítő fejlesztését is vezényelte anno, illetve ezek mellett még a Cyberpunk 2077 munkálataiból is alaposan kivette a részét.

1.
1.
Mondjuk az ilyesmi az, amit én is rossz hírnek tartok. Az előző arc, aki lelépett (talán gameplay designer), nem bánom, mert kicsit farmolósabb és lelketlenebb lett a CP2077 az irányítása alatt. Viszont a 3 Witcher játék direktora, ha lelép (természetesen a bónusz felmarkolása után), az már hátrányosan befolyásolhatja a stúdió következő játékait.

Ilyet lehetett látni a Bioware-nél is, ahogy a két fő koponya (Zeschuk és Muzyka) azonnal lelépett, miután az EA benyelte a céget, aztán sorba a kulcsfontosságú melósok, aztán Karpyshyn és Hudson (aki később visszament) és a végén csak Darrah és Laidlaw volt már ott az eredeti fejek közül. De már ők is leléptek és annak a csapatnak már csak a neve Bioware. Bármi jön tőlük az már nem az a Bioware és a fentiek miatt nem is lehet olyasmit elvárni.

Úgy látom a CDPR-nél is most kezdődik el egy ilyen folyamat (ki tudja miért...?), így korán sem biztos, hogy a következő játékaiktól bármi hasonló elképzeléssel rendelkező cuccot lehetne várni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...