A héten jelenik meg a magyar fejlesztésű Carebotz

  • Írta: gorien
  • 2021. május 5.
  • Megjelenés
Link másolása
A magyar fejlesztésű Carebotzban az Astreiods irányítása a metroidvaniák kiterjedt világával találkozik. A Bibz nevű karbantartó droiddal kell rendbe hoznunk egy elhagyatott gyárat és kitakarítanunk onnan minden veszélyes idegent.

Tavaly ősszel írtunk először Takács Péter (avagy a Glasscannon Studio) első játékáról. A lassan öt éve készülő Carebotz főhajtás az Asteroids és a metroidvaniák előtt: egy karbantartó droiddal kell bejárnunk egy elhagyatott gyárat, miközben megjavítjuk a megrongált egységeket, kitakarítunk minden behatolót, és felfedezzük az elfeledett titkokat.

A Bibz nevű robot kalandján fontos szerepet játszik a harc, de időnként néhány fejtörő és akadálypálya is utunkat állja majd – szerencsére a felszerelésünket fejlesztgetve a saját játékstílusunkban diadalmaskodhatunk. A Carebotz hat-nyolc órányi szórakozást ígér első körben, de a maximalistákat még néhány órára lefoglalhatja, míg minden eldugott dolgot és titkot megtalálnak.

A Carebotz május 7-én jelenik meg a Steamen.

2.
2.
Zuzmo
#1: Ez ránézésre egy twin stick shooter. Egy fps-nél precízebb tudsz lenni az egérrel, mert ott rámutatsz egy konkrét pontra a célkereszttel, egy ilyen fajta játéknál nem egy pontra célzol, hanem csak egy irányba, és ezt jobban leképezi a kontroller stick-je, továbbá a másik stick-kel pedig precízebben tudsz mozogni, mintha a billentyűzettel csinálnád, hiszen az csak négy fő iránnyal dolgozik, ez pedig az egész körrel. A kontroller két stick-jével könnyű olyan mozgásokat végrehajtani, mint például, amikor körözöl egy ellenfél köröl, és közben lövöd is, ezt egér plusz billentyűzettel sokkal nehezebb megcsinálni.
Ezeket általánosan mondom, nem tudom, hogy ennek a játéknak pontosan hogy működik az irányítása, de ránézésre így működik ez is.
1.
1.
markoci555
amikor először volt róla hír, már akkor is bejött ,de akkor is azt gondoltam, hogy full 2d, teljesen pixel grafikával jobban bejött volna
arra is kíváncsi lennék miért annyira ajánlorr a kontroller és miért lenne nagyobb kihívás az egérrel játrszani, ha én azzal vagyok precízebb (ez eléggé gyenge irányításra utal, de remélem nincs igazam)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...