Leleplezték a HTC Vive Pro 2-t

  • Írta: Baloo
  • 2021. május 12.
  • Hardver
Link másolása
A HTC hivatalosan is bemutatta a csúcskategóriás VR-headsetjének legújabb változatát, a Vive Pro 2-t, ami már pár hét múlva - egész pontosan június 4-től - lesz majd megvásárolható 739 eurós áron.

Elérkezettnek látta az időt a HTC, hogy (két) újabb taggal bővítse a VR-eszközeinek családját: a HTC Vive Pro 2 a nagy sikerű PC-s VR-headset utódja lesz, ami immáron szemenként 2,5K felbontást és 120 Hz-es képfrissítést ígér. A lencsék módosított elrendezésének köszönhetően a Vive Pro 2 esetében jelentősen kiszélesedett a látótér is, ugyanis az új VR-szemüveg most már 120 fokot fed majd le.

A HTC Vive Pro 2 már a mai naptól előrendelhető 739 eurós áron, a debütálása pedig néhány hét múlva, június 4-én esedékes. Szerencsére a Vive Pro 2 kompatibilis lesz a korábbi SteamVR-kiegészítőkkel is - tehát a Base Station 1.0-t és/vagy a korábbi kontrollereinket sem kell kidobnunk a kukába. Az új belépőknek - és a frissíteni vágyóknak - természetesen kapható lesz egy komplett csomag is (benne a Base Station 2.0-val és a Vive-kontrollerekkel), amiért 1399 eurót kell kicsengetnünk a pénztáraknál.

A Vive Pro 2-vel párhuzamosan a HTC bemutatta az üzleti felhasználásra szánt Vive Focus 3-at is: ez egy teljesen önálló "all in one" headset, ami 5K-s felbontással, 120 fokos látószöggel és 90 Hz-es képfrissítéssel operál majd. A HTC Vive Focus 3 június 24-én kerül fel majd a boltok polcaira, méghozzá 1180 eurós árcédulával ellátva.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...