Két új színben is kapható lesz a DualSense

  • Írta: Baloo
  • 2021. május 13.
  • Hardver
Link másolása
Ha esetleg nem tetszene az alap DualSense kinézete, akkor hamarosan átszínezhetjük egy kicsit a PlayStation 5 fehérben és feketében úszó kontrollerét, ugyanis érkezik a Midnight Black és a Cosmic Red színvariáns is.

A bejelentéskor sokakat meglepett, hogy a Sony nem csak az új konzoljának dizájnjánál, de annak kontrollerénél, a DualSense-nél is teljesen száműzte még a gombok jól bevált színezését is. Habár a klasszikus kinézet egyelőre nem tér vissza, hamarosan így is egy picit színesebbé tehetjük a kezünkben meglapuló irányítót.

A japánok ugyanis hamarosan két vadonatúj festéssel jelentkeznek majd a DualSense-hez, amik a Midnight Black és a Cosmic Red fantázianevet kapták. Nem is kell már sokat várnunk a debütálásukra, hiszen a tervek szerint már a következő hónapban a boltokba kerülnek az átszínezett kontrollerek - igaz, hogy pontosan mikor, arról egyelőre még nem esett szó.

31.
31.
Kisjack241
Sokan írjátok hogy isopropyl alkohollal törölgetve szűnik meg a beragadó gomb probléma. Gondolom akkor attól függ hogy kinek jön elő a hiba, hogy mennyire izzadós/ zsíros a keze. Ha szűkek az illesztések és belemegy a zsír, akkor szorulni fog. Minden új terméknél előfordulnak gyermekbetegségek, a mérnökök nem biztos hogy előre tudnak gondolni arra hogy kinek milyen a keze. Majd egy ráncfelvarrással nagyobbra tervezik a hézagot és akkor nem ragad be.
30.
30.
GemForge
#29: vmiért elküldte a hozzászólást, és nem lehet szerkeszteni ugye...
Olyan végletekig kifinomult a cucc, hogy a robotos játék kontroller demójában még a konrollerbe eső virtuális golyók görgését is képes érzékeltetni 3D ben.
A lényeg, hogy lehet mindent mondani, de a Dual sense tényleg másik kategória a többi kontrollerhez viszonyítva.
29.
29.
GemForge
Részemről PC-hez Box controller + MS stick. Tökéletes párosítás, probléma, vezeték és szívásmentes játék. Néha ki kell húzni, meg újra be kell dugni a stciket, de kb ennyi. Mondjuk az is igaz, hogy a 2 éves Box kontrollerem szarrá drifteli az agyát, de egy kis deadzone állítás csodákra képes.

Másrészt a Ps-es haptic az viszont egy másik kategória. Olyan plusszt ad és olyan minőségben, hogy az valami hihetetlen. Nyilván csak Ps5-ön és főleg az exeknél, de ott olyan, minha egy plusz dimenziót kapna a játék. A Demon Soulsban elereszteni egy soul arrowt akkora flash és olyan satisfying, hogy még az ezrediket is mosolyogva toltam bele a rám támadó akármikbe. És akkor még nem beszéltem olyan effektekről, mint annak az érzékeltetése, ha széttörik vmi a lábad alatt. Egyszerre szólal meg a tökéletes minőségű hang a kontrolleren és a tévén, valamint rezdül meg a kontroller, de úgy, hogy az irány és az erő is átjön valahogyan. Az összhatást nem lehet leírni, tényleg érezni kell. Olyan végletekig kifinomult a cucc, hogy a demóban És persze akadhatnak gondok, meg problémák vele és ez bosszantó is de ahogyan fentebb írtam, ez alól semmelyik kontroller sem kivétel. A Switch-é sem, ami ugyanúgy driftel, ha pechje van az embernek.
28.
28.
delphijos
#22: Ha van Series kontroller, akkor én se értem a matekot, az tud BT-t, gyakorlatilag egy párosítás, és már mehet is a game PC-n. Gondolom BT csak van a PC-n…..
27.
27.
pmarci66
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
26.
26.
PS4jacksony
#4: Vissza küldöd gariba ember
22.
22.
pmarci66
Na, szép kis kontrolleres beszélgetés alakult ki itt srácok. :D mindenesetre tényleg köszönöm az infókat mindenkinek. Alapból már van egy Series kontrollerem, szóval nem vagyok ismeretlen a témában, PlayStation bármivel viszont még semmilyen kapcsolatom nem volt, ezért gondoltam hogy megkérdezlek titeket, hogy megérné-e. Egyelőre még a megfontolós fázisban vagyok, alszom rá egyet, de tényleg köszi a visszajelzéseket! :)
19.
19.
#18: Gamer PC-ben minden esetre nagyon ritka az alaplapi BT, inkább usb-s megoldások vannak rá apró stick-ek képében. Mivel az általános kék fog eddig nem hiányzott az asztali gépről és a rádugott hang tud egyéb BT vételt is, azt nem tettem bele, csak ezt a motyót. De valóban, ha laptop-ra akarok xcloud-ból streamelni egy kis Greedfall-t (mert <3 Phil <3 meghívott a bétába) és az egésszel átszaladok a TV-hez és utána az X vezérlővel akarom nyomni, akkor jól jön, hogy a laptop saját BT adapterével kapásból eredeti Xbox kontrollernek ismeri fel és úgy is működik, hogy átdugnám a stick-et. Azért, mert ilyen egy jó cucc. Tehát itt PC-n és Box-on csak olyanok közül lehet választani, hogy abszolút nagyon jó és még annál is sokkal jobb. Míg a PS kontrollerekkel állandóan csak a baszakodás megy PC-n és oké, hogy működik, meg hoki, meg minden, de minden egyes játékot külön konfigurálgatni, mint "Wireless Controller" és ez egy nagy fuck up. Szóval értem én, hogy jó a DualSense és hogy fél óra alatt rálövöm a gépemre, de nekem is azért elég inkább egy ilyen: "megnyomom rajta a bekapcsoló gombot és tökéletes" élmény helyette. És a Box-os joy nem robban fel a kezedben, haver. Vagy talán úgy akarna valaki kinézni, mint a faszi bal keze az új rezidentben?

Szóval PS5-höz feltétlenül csakis és kizárólag a DualSense kontroller fekete változatát ajánlanám, míg PC-hez és Xbox-hoz a Xbox One, vagy Series kontrolerek egyikét. Én speciel a fehér joy miatt akarok egy Series S-t. Tudom, lehetne külön is kapni, de abban mi lenne a fun?
18.
18.
delphijos
#16: Az “eredeti” ONE kortrollerben ( ahogy a 360-ban sem ) nem volt BT jeladó. Ahhoz kell a PC vevő, vagy kábel. Az újabbakban már van, PC oldalon semmi sem kell már. ( persze ha BT van ). A konzollal amúgy továbbra sem BT-n kommunikál.

Elite 2 : Nekem nagyon bejött az Elite, az enyémet megkapta a gyerek az X-hez, és nekem végül is 2-es lett. Az alsó triggereket sokat használom, meg a joy-ok érzékenységének az állítása is hasznos. Szerintem a legjobb cucc a piacon.
17.
17.
#15: Annyival kiegészíteném, hogy ha van a gépeden bármilyen BT, akkor Windows 10-ben hozzá tudod adni a DualShock 4-et is. Ha meg van egy ilyen külön kapható, vagyis most már pont, hogy direkt nem kapható USB stick-ed, akkor kapásból látja is:

https://i.imgur.com/lD8Sy8u.jpg

Ha semmi ilyened sincs, akkor jön a program és a kábel, ahogy mondod. Utána a Steam-en a Controller/General Controller menü és playstation configuration support kiválasztás.
16.
16.
#14: Nem vagyok 100, de ez szerintem úgy van, hogy: én olyan kontrollert vettem, aminek az a neve, hogy Xbox One Controller for PC, ami annyit tesz, hogy egy usb vezetéket csomagoltak a standard kontroller mellé. Ebben a dobozban nem volt a gép felőli USB stick, de volt benne kábel, amit bedugva működött. Viszont a joyban *benne van* a beépített bluetooth vevője, amit ezzel a külön vásárolt stick-kel használ a PC vezeték nélkül. Alapjában véve, ha van más BT képessége a gépednek, mert te vagy a laptop, vagy valami, akkor enélkül a külön vásárolós USB nélkül is működik, csak hozzá kell adni a Win-ben, mint device és akkor ugyan úgy barátok. De az én asztalimban nem volt BT és ez a stick kapásból több perifériát kezel, amiket nem kell hozzá adni rendszerben, csak bekapcsolni és működik és asszem alanyi jogon működik vele az az Xbox fejes is.

De olyan joy csomagot én is láttam, amiben nem USB kábel volt mellérakva, hanem a stick, ha erre célzol? Minden esetre ezeket a vevőket meg lehet találni külön is a polcokon és szerintem megérte megvenni, mert kb örökre össze vissza kompatibilis, elromlani meg szerintem nem tud.

Amúgy vettél Elite 2 joy-t? Respekt :) És karaj? Mennyit megy az akksi? Használod a funkcióit, plusz gombjait, vagy csak default? Ez utóbbit azért kérdem, mert én is szeretnék birtokolni egyet, csak tudom, hogy nincs igényem azokra a funkciókra, amiket pluszban nyújt. Ezzel a sima feketével meg megesik évente 2-3 alkalommal, hogy leesik [full csörömpölés, meg törés-zúzás hang, mint a Tom és Jerry-ben] és ezt kevésbé sajnálom. Persze ezt is szoktam babusgatni, meg elnézést kérni tőle, de teljesen jól működik és így nem tudom, megérné-e nekem az árát egy Elite kontroller.
15.
15.
Voidmaster81
Sziasztok. Most olvastam. Nekem ps4 controllerem van. A steam viszont csak a microsoft joyt tamogatja. Kutattam, kerestem valami megoldast, hogy ne kelljen masik joyt vennem. Talaltam is egy emulalo programot. Ami a ps4 joyt xbox joyként kezeli. A program neve:DS4Windows. Ingyen letoltehő. 100%Mukodik. A steamen a Batman Arkham origins Blackgate jatekkal probaltam ki.Annyi,hogy USB kabellel kell. Be tudjatok allitani, hogy mennyire rezegjen a joy, mennyire vilagitson,stb.Teljesen szemelyre szabhato. Ajanlom mindenki figyelmébe aki pcn akar jatszani, de csak ps4 joya van.
14.
14.
delphijos
#10: Vagy ha újabbat veszel ( ami ma boltban van az már szerintem mind ilyen, de meg kell nézni ) az tud BT-t, vevő se kell.

Ettől függetlenül az hogy PC-n egy fél éve megjelent kontroller nem élvez 120%-os kompatibilitást, attól még nem “bóvli”. Nekem a One X-hez adott “project scorpion” gravirozású kontroller adta meg magát. Na és ?
13.
13.
#11: Mivel ilyen szépen megköszönted, gondoltam leírom normálisan is. Szóval, ha tetszik a DualSense, akkor különböző megoldásokkal/kábellel használhatod a PC-hez. Nyilván az olyan feature-ök, minr haptikus visszajelzés/rezgés az nem, de gondolom a sima vibráció az igen. Viszont erre a kontollerre sokan panaszkodnak, hogy hamar annyi neki, driftel hamar és a ravaszok is meg szoktak semmisülni egy hónap alatt. Nyilván ezek a dolgok javíthatók, pl a ravasz is otthon szerelhető, csak ki akar egy ilyenbe belefutni éppen játék helyett?

Azért javaslom az Xbox One controllert (lehet Series is), mert amióta a 360-at kitalálták az óta ez az alapértelmezett PC-s kontroller. Sőt nem is egy olyan játék van, ami támogat kontollert, de csakis az Xbox-ost. Ezek a vezérlők mindenhol és minden játékban alapból tökéletesen működnek és jó gombokat is írnak ki, valamint a One kontrollertől felfelé va na ravasz rezgés is, ami másik kompatibilis vezérlővel nem lesz. e nékül is lehet amúgy élni, de valamikor hasznos és nem csak jópofa.

Szóval ha veszel egy ilyen Xbox-os joyt, akkor érdemes hozzá venni ezt az USB-s vevőt is, ami egyszerre azt hiszem 4 vezérlőt tud kezelni, de amúgy visszafelé és előre is kompatibilis minden Xbox vezérlővel, úgyhogy ez a dolog örökre meg van oldva. A kontrollerbenm cserélhető az elem, vagy akksi, játszhatsz vele vezetékről is, ha ... nem tudom miért, de a lényeg az, hogy bármilyen PC-s játékban csak bekapcsolod a joyt és mész tovább vele. Vagy félre teszed, kimész pisilni, visszajössz, elfelejted és mész tovább bill-el. Igazából úgy váltanajk a játékok kiírásai, ahol nyomsz egy gombot a vezérlőn és seamless működik.

Szóval én, személy szerint ezért javasolnék ilyen játélkvezérlőt PC-hez, mert ezt kvázi a PS vezérlő PC-n vagy soha, vagy még az után sem fogja tudni.
11.
11.
pmarci66
#10: Hm, hát ez érdekes. Igazán megoldhatnák a rendes kompatibilitást, ha már egyszer támogatja a platform. Köszönöm a választ!
10.
10.
#9: Ha jót akarsz magadnak, akkor meg sem próbálkozol azzal a bóvlival, de a régivel sem, mert rögtön visszarepülsz az időben 15 évet, amikor szopni kell vele, hogy menjen, és akkor is csak rosszul megy, vagy rossz gombokat ír. Szóval ha jót akarsz maganak, akkor vegyél egy hajót, vagy pedig egy Xbox kontrollert, meg a vevőjét, mert annak olyan sokáig bírja az akksija, hogy vezeték nélküli játékot is lehetővé tesz.
5.
5.
mephi
Ha nem kettő kontroller lenne itthon, akkor pirosra tuti beneveznék.
Remélem idővel jön pár jól kinéző fedlap/oldallap is a konzolhoz.
2.
2.
Neo1989
A Red kell nekem. Köszi Sony.
1.
1.
Csoki80
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...