Elite Dangerous - kettéoszlik a játékosbázis

  • Írta: szlav
  • 2021. május 17.
  • Hír
Link másolása
Az Elite Dangerous: Odyssey megjelenésével óriási változásokon esik át az űrszimulátor, az újdonságokat azonban csak az expanzió vásárlói élvezhetik majd. Mindenki más az eddig megszokott galaxisban folytathatja az útját.

Amikor 2015-ben megjelent az Elite Dangerous első nagy kiegészítője, a Horizons, a Frontier csapata probléma nélkül összeereszthette az alapjáték, illetve az expanzió játékosait. Akik megvásárolták a csomagot, azok végre megközelíthették a bolygók atmoszféráját, és az SRV-be csücsülve fel is fedezhették azok felszíneit, mindenki más pedig maradt az űrhajója pilótafülkéjében.

A néhány napon belül érkező új expanzió, az Odyssey azonban ennél jóval alaposabban felforgatja majd az eddig ismert galaxist, hiszen amellett, hogy teljesen átalakulnak, és jóval részletgazdagabbá válnak az eddig ismert kopár planéták, az űrkalandorok el is hagyhatják a pilótafülkét, hogy aztán két lábon járják be az új helyszíneket. Ezen felül számos új küldetéstípust, tennivalót és lábon bejárható helyszínt hoz magával az új csomag - egyszerűen arról van szó, hogy a sok újdonság összeegyeztethetetlenné vált az eddig ismert alapjátékkal és annak első kiegészítőjével, amely mára szintén az alapcsomag részét képezi.

Márpedig tény, hogy nem minden játékos fogja megvásárolni az új expanziót, így a játék fejlesztőcsapata előállt a kézenfekvő megoldással. A jövőben kettéválik az Elite Dangerous és az Elite Dangerous: Odyssey. A két galaxisszimuláció párhuzamosan fut majd egymás mellett, az előbbi azonban változtatások és az Odyssey előnyei nélkül marad. Ez azt jelenti, hogy a régi kliensben megmarad a régi bolygók geometriája is, amelynek kifejezetten örülhetnek azok az adrenalinhajhász pilóták, akik továbbra is a kedvenc kanyonjaikban szeretnének versenyezni egymással.

Az Elite Dangerous: Odyssey május 19-én élesedik PC-n. A konzolos verzió az ősz folyamán érkezik.

8.
8.
Csabzz
#3: Úgy legyen! Mert ez szerintem eléggé béna húzás:D Jólenne ha egybefésülnék a Horizon-t meg a Odyssey-t, mert lényegében DLCről beszélünk (meg úgy van jelezve Steam-en is) az Odyssey esetében, csak kb ugyanannyiba kerül mint az alapjáték az Horizonnal : /
7.
7.
shooter1234
#6: A hétköznapi hősök köztünk élnek. o7
6.
6.
luzsi04
#5: Smiley eltűnt közben, mert persze viccnek szántam :)
5.
5.
luzsi04
#4: Én hősnek éreztem magam, mikor community goalban leszállítottam több tonna vasat.
4.
4.
Cole
#1: Ilyen szerintem nem lesz. Vannak elkezdhető szálak, Ram Tah pl. De alapvetően csak a lore megy a háttérben amiről mindig kapjunk a heti értesítőt. Ha az ember akar ezekben állást foglalhat általában valamelyik oldalon vagy nem. Itt sosem leszel hős, csak szürke fogaskerék. :D
3.
3.
Cole
Én úgy tudom, hogy ősszel amikor a konzolosok megkapják az Odysseyt akkor a PC-s Horizon is meg fogja kapni ezzel együtt az új bolygó generálást és a grafikai uppot, csak addig fut két szálon a dolog.
Ez azoknak jó hír, akik pl nem rendelkeznek elég erős vassan az Odyssey újdonságaihoz, ők még tudnak egy kicsit repülni a régiben. O7
2.
2.
hedzsooo
Ezt akkor pl. a WOW-nál is lehetne hírezni mindig, hogy 2.3,4,5 felé esik a játékosbázis az újabb kiegészítők megjelenésével. Viszont ezek azért szerintem csak átmenetiek, mert akit érdekel az adott játék, az úgy is megveszi hozzá a kiegeket is.
1.
1.
luzsi04
Várom konzolra.
Arról nem nagyon olvastam hogy lesz-e valami irányított sztori az Odyssey mentén.
Írtam korábban hogy el tudnék képzelni valami bosszú történetet, valamelyik bolygón ott hagynak hajó nélkül a régi társak, és túl kell élni, el kell kapni őket (mellette mehetnének a szokásos feladatok).
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...