A Netflix is beszállna a játékiparba

  • Írta: szlav
  • 2021. május 22.
  • Biznisz
Link másolása
Noha a streamingszolgáltató már korábban is tett kikacsintást a videojátékok felé, úgy tűnik, hogy a jövőben a Netflix komolyabban is elmerülhet az iparágban. A vállalat jelenleg tapasztalt vezetőket keres a kezdeményezés élére.

A Netflix számára eddig sem volt teljesen ismeretlen az interaktív médium, ezek azonban aligha voltak többek érdekes kísérleteknél. A Black Mirror: Bandersnatch epizódját aligha nevezhetjük valódi videojátéknak, ahogy például a platformra ellátogató Minecraft: Story Mode sem volt sokkal több egy interaktív filmnél. Ezzel párhuzamosan a streamingszolgáltató funkcionált már játékkiadóként is (gondoljunk csak a Stranger Things-játékokra), így elmondhatjuk, hogy a vállalat egy-két lábujját már belemártotta a játékipar medencéjébe.

Most azonban úgy tűnik, hogy a legnépszerűbb streamingszolgáltató nagyobb kitérőt tehet a videojátékok irányába, a The Information riportja ugyanis arról árulkodik a vállalat megkezdte az ehhez szükséges vállalati struktúra kiépítését. A magazin információi szerint a Netflix számos magas pozícióban lévő játékipari veteránt keresett meg az elmúlt hetekben, elsősorban vezetőt keresve az új kezdeményezéséhez - mindezt majd' három évvel azután, hogy a vállalat elcsaklizta az Activision Blizzard akkori üzleti vezetőjét, Spencer Neumannt.

Egyelőre nem tudhatjuk, hogy pontosan hogyan is festenek a Netflix hosszútávú tervei, a cikk szerint azonban említést tesz arról, hogy a Netflix által fejlesztett játékok nem tartalmaznak majd reklámokat. Ebből mindenki azt a következtetést vonhatja le, amit csak szeretne, de mivel valószínűnek tűnik, hogy a Netflix a játékvilágban is megtartja majd az előfizetéses rendszerét, a végeredmény úgy hangzik, mint egy prémium havidíjas csomag, talán az Xbox Game Pass vagy a Stadia mintáján.

8.
8.
Caleon
Interaktív filmeket szívesen látnék Netflixen normális rendezővel, szereplőkkel, költségvetéssel.
7.
7.
Ooorky
#6: Négyfelé osztva 1000ft/hó, torrentezzen a halál.
6.
6.
Neo1989
Sok sikert, majd a Stadia mellé temetjük. Magyar viszonylatban egyébként is biztos hogy bukás lesz. Ugyanis a Netflix-et alakból is szét torrentezik.
5.
5.
Dízel
Majd megbanjak. Bar attol fugg milyen iranyba mennenek. Ha AAA cimeket akarnak akkor felejtsek el, tapasztalt nagy studiok vereznek el evrol evre a nagy cimeikkel. Olyan bonyolulta valtak a mai jatekok, annyi mindenre kell figyelni hogy egy tapasztalatlan studio nekmfog mergbirkozni vele. Ilyen indie vonalon latok benne fantaziat. Egy jo tortenetszallal egy maszkaloszimulatort eltudok kepzelni.
4.
4.
Aanash
Nem csodálom, van benne pènz bőven.
3.
3.
Guba32
Nem lesz sok dolguk,beeszközölnek 1gombot a filmjeikbe,és máris lesz egy többmilliós táboruk a picsogós gamer táborból,amit persze majd csak a nagy érzelmi intelligenciával rendelkezők értenek meg,olyan mélységes lesz,az egyszeri gamerek nem,nekik szerencsére ott lesz az N.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...