E3 2021: Ezek mentek a Day of the Devs műsorában

  • Írta: gorien
  • 2021. június 11.
  • Videó
Link másolása
A Summer Game Fest nyitóműsora után a Day of the Devs következett, amely indie játékok fejlesztőinek adott esélyt a szereplésre. Közel húsz cím vett részt a Double Fine és az iam8bit műsorában.

Amint a Geoff Keighley vezette Summer Game Fest-nyitóceremónia véget ért, átadta a helyét a Double Fine és az iam8bit fémjelezte Day of the Devsnek, amely a független fejlesztőstúdióknak adott lehetőséget arra, hogy bemutassák kicsit jobban játékaikat a nagyvilágnak. Új bejelentés nem kapott helyet ebben a szegmensben, de így is vannak bőven indie játékok, amelyekre érdemes lehet odafigyelni – és mindig érdekes a fejlesztői oldalt is megismerni.

Ha az egész streamet látni szeretnétek, azt fentebb megtehetitek (a 26. percnél kezdődik), ha azonban csak egyes játékok érdekelnek, azokat lentebb találjátok listába szedve.

A Musical Story (PC, Switch, Xbox, iOS)

A Glee-Cheese Studio játékában a zene a minden. Míg a felbukkanó dalokat olyan előadók ihlették, mint a Pink Floyd vagy a Led Zeppelin, addig a vizualitást a hetvenesek évek minimalista stílusa. Ebben a ritmusjátékban nincsenek feliratok, csupán a zenére kell figyelnünk. Idén októberben jelenik csak meg, de a demója már kipróbálható.

Axiom Verge 2 (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch)

Thomas Happ folytatja az Axiom Verge-öt, most a két játék közötti különbségekről beszélt. Az új főszereplő, Indra, főleg közelharci támadásokban jeleskedik és számtalan, nagy kihívást jelentő ellenféllel kell szembenéznie – ugyanakkor lehetőségünk lesz anélkül is teljesíteni a játékot, hogy bárkit megölnénk. A megjelenés még a nyáron várható - PlayStation-konzolokra is.

Behind the Frame (PC)

Ez a point-and-click játék olyan, mintha belecsöppentünk volna egy Studio Ghibli-alkotásba. A történet során egy festő életét fedezzük fel, ahogy megismeri saját otthonát és a szomszédját, ehhez pedig olykor játékosként nekünk is ecsetet kell ragadnunk. A megjelenésről annyit tudunk, hogy „hamarosan” esedékes.

Death's Door (PC, Xbox One)

A Titan Souls fejlesztőinek új játékában a zord kaszás szerepét vállaljuk magunkra, ugyanis a Death's Door világában semmi nem hal meg, hacsak mi nem teszünk róla. Sok harc, emlékezetes figurák és egy rejtélyes történet vár minket, az ígéretek szerint még a nyáron.

Demolition Robots K.K., Elec Head és Walk

A japán Asobu indie játékok felkarolására szakosodott, és rögtön hárommal is készült a Day of the Devsre. A Demolition Robots K.K.-ben óriás robotként fogunk városokat zúzni, az Elec Headben egy apró, a fejével elektrosokkot küldő robotot irányítunk, míg a PS1-érát idéző Walkban árnyékok elől menekülünk egy japán külvárosban.

Despelote

Julián Cordero és Sebastián Valbuena saját emlékeik alapján alkották meg a Despelotét, amely 2001 Ecuadorjában játszódik, amikor az ecuadori focicsapat előtt nyitva áll az út, hogy a világkupa színpadára lépjen. A fókusz épp ezért a parkban focizó gyerekeken lesz. Megjelenési dátuma még nincs.

Garden Story (PC, Switch)

Kicsi a bors, de erős – vagyis ez esetben a szőlő, akit azzal bíztak meg, hogy faluja védelmezője legyen. Miközben a Garden Story mesés szigetét igyekszünk megvédeni mindenféle rossztól, a helyi közösséget is segítenünk kell ügyes-bajos dolgaikban. Nyáron jelenik meg.

Last Stop (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S)

A Virginia alkotóinak új játéka konkrét megjelenési dátumot kapott, valamint egy új, a történetre és karakterekre koncentráló előzetest. A Last Stopban három egymást nem ismerő karakter élete áll a feje tetejére egy természetfeletti esemény következtében. Július 22-én jelenik meg.

Loot River (PC, Xbox)

A Straka Studio szerint a Loot River olyan, mintha a Diablo és a Tetris szerelemgyereke volna. Ebben a roguelike-játékban mozgó platformokat kell rendezgetni procedurálisan generált pályákon, így elkerülve a csapdákat és legyőzve az ellenfeleket. Megjelenési dátuma még nincs.

Moonglow Bay (PC)

A Moonglow Bay egy halászfaluban játszódik, ahol a játékost leszámítva mindenki más fél halászni. Nyugis, egyáltalán nem megterhelő játékmenetre számíthatunk, miközben a halászás mellett mindennapi teendőket is végzünk. Még 2021-ben megjelenik, és rögtön bekerül az Xbox Game Pass PC-s kínálatába.

Phantom Abyss (PC)

Team Wiby alkotása egy aszinkron multiplayer játék, ami ennyit tesz, hogy veszélyes templomokban versenyzel a többiekkel, akikkel sosem találkozol. Ha meghalsz egy templomban, oda többé nem térhetsz vissza, de a szellemed ott marad, hogy lássák a többiek, te milyen megoldási útvonalat választottál. Júniusban megkezdi az early accesst a Steamen.

Road 96 (PC, Switch)

A Road 96 a stopposok játéka. Gyerekként vágunk neki az országútnak, de a procedurálisan generált sztori mindig más és más lesz. Kedves vagy épp furcsa karakterekkel hoz össze a szerencsénk, némelyikük pedig veszélyes is lehet. Ezt a különös országutat még a nyáron a nyakunkba vehetjük.

Soup Pot (PC)

A Soup Pot egy egyszerre relaxáló és kaotikus főzőszimulátor, a Chikon Club pedig valódi szakácsokkal dolgozott össze, hogy az élmény és az elkészítendő ételek a legautentikusabbak legyenek. A megjelenés nyáron várható, és az Xbox Game Pass PC-s részlegében is megtalálhatjuk már aznap.

The Wandering Village (PC)

A városépítés sosem volt még ennyire különleges: ezúttal egy óriási, teknősszerű lény hátán kell felhúznunk településünket, miközben magának a teknősnek is parancsokat adhatunk – ahhoz azonban, hogy hallgasson is ránk, nem árt vele jóban lennünk. Ősz környékén várható, hogy korai hozzáférésbe lép.

Toem (PC)

A svéd Something We Made játékában egy amatőr fotográfust alakítunk, aki a Toem nevezetű, rejtélyes jelenség nyomába ered. Ehhez számos fejtörőn vezet az út, a legtöbb akadályt pedig a fényképezőgépünk segítségével háríthatjuk el. Ennek a megjelenési szintén a nyáron várható.

Unbeatable (PC)

A D-Cell Games a Kickstarteren tizenöt óra alatt elég támogatást gyűjtött ritmusjátékához, amely egy olyan világban játszódik, ahol tilos a zene. Az Unbeatable-nek így egyik vonzereje értelemszerűen a zenéje lesz, és ha szeretnénk belehallgatni, a demója már játszható.

Vokabulantis

A Vokabulantis egy kooperatív, fejtörőkkel tarkított platformjáték lesz, amelyet teljes mértékben stop-motionnel készítenek el. Már így is látványos, ami kész van belőle, de sok van még hátra a fejlesztésből – ez a technika elvégre nem sétagalopp. Nem csoda, hogy 2024-nél előbbre nem is ígérik.

Idén is van E3-as aloldalunk, kövessétek velünk a legfrissebb fejleményeket!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...