Korlátozzák a Steamen a régióváltás lehetőségét

  • Írta: fojesz
  • 2021. június 25.
  • Hír
Link másolása
A Valve-nak továbbra is komoly fejtörést okoz, hogy a Steam gazdagabb országokból érkező felhasználói "átjárnak" az olcsóbb régiókba játékot vásárolni - most újabb módszerrel próbál ennek véget vetni.

A SteamDB jelentése szerint a Valve korlátozza a Steamen régióváltás lehetőségét, ezt már csak három havonta egyszer tehetik meg a felhasználók. A cég így szeretné megakadályozni, a gazdagabb országok játékosai "átjárjanak" az olcsóbb régiókba játékot vásárolni.

A különböző régiókban ugyanis árszínvonaltól függően kaphatnak ártámogatást az egyes játékok, amit a felhasználók a tartózkodási helyük megváltoztatásával vagy VPN-nel ki is használnak. A Valve-nak ez a téma visszatérő fejfájást okoz, hiszen a kiadók nem igazán örülnek ennek, ezért mindenféle módszerrel megpróbálkozik annak érdekében, hogy elejét vegye a jelenségnek. 

Idén januárban az Európai Bizottság meg is büntette a céget néhány másik kiadóval együtt az egységes piac elvével szembemenő geoblokkolás gyakorlatáért, amely révén az olcsóbb tartalmakat csak azokból az országokból lehetett aktiválni, amelyik az ártámogatást kapta - az ügyben Magyarország is érintett volt.

7.
7.
RootKiskacsa
#2: A Steam hibája, hogy adja alájuk a lovat. Azért az elég erős, hogy orosz régióban minden fél meg negyed áron van a világ többi részéhez képest. Nagyon nem mindegy, hogy 21 ropi egy új játék, vagy csak 12....
6.
6.
markoci555
micsoda korléátozás! nyári vásárnál átmegy, bevásárol, 1 hónap és vissza
következő 3 leárazásnál minden évszakban ismétel...
4.
4.
simi
egyébként megkezdődött a nyári vásár a steamen, gondolom nem számít hírnek
3.
3.
crytek
Én csak azt nem értem,hogy ez hogyan lehet probléma.

Nem gondolom hogy aki vpn-el csal az egész életében ügyel arra hogy mindig vpn mögül steamezzen. Ugyanis azt a valvenak látni kéne hogy egyik percben oroszba vásárolsz majd 2 percre rá magyarba tolod a gamet (csak mondtam két helyszínt)
Én nem merném kockáztatni a steam fiókom.Mondjuk ehhez alapból kéne hogy steamen vásároljak ami kb kizárt. Ott only kártyapénzből :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...