A Bloober Team régi projektjeit nézték Silent Hillnek

  • Írta: gorien
  • 2021. július 12.
  • Hír
Link másolása
Újra és újra szárnya kapott a pletyka, hogy a Konami Silent Hill-játékot készíttetne a horrorban jártas Bloober Teammel, ezt pedig tovább fűtötte a társulásuk híre. Legújabban néhány projekttámogatás miatt jöttek tűzbe a rajongók.

A Silent Hill-franchise rajongói érthetően kiéhezve várják, hogy újra jelet adjon magáról a kedvenc játéksorozatuk, ez a vágy pedig sokszor vad találgatásokban és spekulációkban testesül meg – nemrég a Blue Box Games készülő horrorjátékát, az Abandonedot is összekötötték vele. A The Medium mögött álló Bloober Teamet is többször összefüggésbe hozták a Silent Hill-lel, amire csak rátett egy lapáttal a cég Konamival való társulása.

Újabban a lengyel csapat azért került a figyelem középpontjába, mert több európai uniós támogatásukra is rátaláltak a rajongók: a H2O, a Black és a Dum Spiro fedőnevű projektekről van szó. Ezekből az utóbbi kettőről feltételezték, hogy titokban egy Silent Hill-címet takarhatnak, a Bloober marketinges vezetője, Tomasz Gawlikowski egy, az IGN-nek adott interjúban azonban reagált a felfedezésre: elmondása szerint „az idejétmúlt félinformációkra alapozó internetes spekulációk gyakran különös elméleteket szülnek”.

Gawlikowski elmondta, hogy a H2O azóta már el is készült (ezt mi Layers of Fear 2 címen ismerjük), de a másik két projekt végül a kukában végezte. A Dum Spiro, ami a második világháború idején egy zsidó-lengyel gettóban játszódott volna, azért került le a napirendről, mert szerintük nem tudták volna egyszerre kellően érzékenyen és piacképesen elkészíteni. A Black munkanév pedig él még, de az annyit változott a fejlesztés megkezdése óta, hogy egyáltalán nem az a projekt már, mint amiről a fórumokon találgatnak – ez egy belsőnézetes, középkori kalandnak indult támadó űrlényekkel.

Azt ugyan Gawlikowski továbbra sem cáfolta, hogy Silent Hill-játékon dolgoznak (és azt sem fedte fel, hogy min közösködnek a Konamival), de azt elárulta, hogy két projekt is készül jelenleg a Bloober Teamnél: az egyiket már fejlesztik, a másik még fejlesztés előtt áll, de mindkettő nagyobb lesz a The Mediumnál.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...